Stavba svépomocí - sleva na materiál ve stavebninách

Hezký den, rád bych se zeptal, zda někdo z vás žádal u stavebnin ve svém okolí nějakou generální slevu na materiál, když jej počas stavby bude brát jen od nich. Pokud ano, zajímalo by mne, kolik procent slevy dostal.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Nebylo by lepsi se poptat rovnou ve staveninach?
Odpovědět
@marketajuppova dobrá rada nad zlato...to jsem samozřejmě udělal...zajímají mě zkušenosti, čeho lze dosáhnout...
Odpovědět
Ahoj, než jsme začali stavět, obešla jsem 3 stavebniny s výkazem výměr a nechala si nacenit hrubou stavbu. Největší slevu mi dala ve stavebninách Pro-Doma. Ale lišilo se to podle druhu materiálu a taky značky. Původně jsme chtěli stavět z Porothermu (na ten nám dali asi 32%) a nakonec kvůli větší slevě máme Heluz (41%). V Dektradu měli ještě akci, že když koupíš všechno od nich, přidají Ti 30.000 na fasádu (2 roky zpátky). Nakonec to bereme na známého, co má stavební firmu, takže nakupujeme dle otvírací doby a skladových zásob :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak slevy od 20-60%..je možné i přes slevy dále smlouvat. Na každý druhmateriálu máme jinou slevu, proto ten rozsah.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac my ano, máme ve stavebninách otevřený účet, platíme vždy na konci měsíce.... slevy jsou různé jak píše @lajlinka78 záleží na druhu materiálu
Odpovědět
Profilova fotka
My obešli cca 6 stavebnin v našem okolí a nikde nám generální slevu nenabídli - a to jsme slyšeli od známých, že nabízejí...Každopádně, známý má v jedněch stavebninách 20% slevu - my si ale umíme nakonec materiál sehnat levněji - např. cihly Heluz se 45% slevou, střešní krytinu se 40% slevou atd. Drobnosti asi budeme nakupovat za plnou cenu, ale spíš se tomu budeme snažit předcházet...
Odpovědět
Na stavebninách jsou strašné marže, nám si dovolili dát slevu 45% na porotherm v podstatě jen tak. Ale dobré je udělat nějaký seznam zboží, nechat si to nacenit u několika firem a pak vybrat tu nejlevnější nabídku - s tou jít do jiných stavebnin a říct něco ve smyslu, že konkurence mi dala takovou a makovou slevu a cena je tudíž taková a jestli nedají lepší cenu. Když dají, jít zase o stavebniny dál a tam to zkusit znovu a takhle udělat kolečko. Je to trochu pakárna, ale bohužel to tak funguje, ale stojí to za to, dá se tímto způsobem celkem dost ušetřit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?