STODOLA - přestavba na bydlení

Ahoj, hledala jsem podobné téma ale nenalezla tak otvírám nové... Přestavba stodoly na bydlení. Dole obytná část ( obývák s kuchyní a jídelnou, koupelna , prádelna) nahoře tři ložnice a koupelna. Na kolik vás stavba vyšla? Dá se vejít do 2mil včetně nové střechy? Tak do mě! 🙂
Odpovědět
Muzeze i nemusite. Zalezi na tom, v jakem stavu stodola je.
Odpovědět
@puhelin Krovy zatím nevíme, neviděl to nikdo fundovaný z blízka... Takže na oko můžou být ok ale taky k nepoužití.... Co se týká obvodových zdí , ty jsou cihlové , suché , v pořádku, žádný viditelný problém. Ještě doplním, že velkou část práce zvládneme svépomocí.
Odpovědět
@yaaya To je porad malo informaci. 🙂 Jsou prostory dostatecne velke, abyste se i po prestavbe vesli do rozmeru pro obytne stavby (svetla vyska mistnosti v prizemi i v podkrovi, velikost schodiste, plochy mistnosti, ...)?
Odpovědět
@yaaya To je podle mě jak věštění z koule. Specializovaná firma vám to okoukne a zhodnotí stav. Co vypadá na první pohled OK, to může být problém. Nikdo nevíme, jestli je tam přivedená voda, odpad, v jakém stavu je elektřina. Co si fakt dovedete udělat sami - to jako i elektřinu, podlahy, střechu? To asi ne, že? Co nová okna? Ale tipla bych si, že vejít se nedá, a že podobný projekty jsou nakonec pomalu stejně finančně náročné (o nervech nemluvím), jak novostavba. Ale na druhou stranu to má samozřejmě atmosféru a fandím tomu 🙂
Odpovědět
My dali 1milion před 2 lety(opuka) , dole 65 m2, a nahoře 65m2, celkem obývák +3 ložnice +kuchyň +2 koupelny(v nižším standardu, dům je na pronájem). Nová střecha a střešní okna od střechaře, jinak vše svépomocí. Elektrokotel, nové podlahy, nové stropy (sádrokarton), radiátory,nové odpady atd..Chybí 4x okno vyměnit, podbití střechy a fasáda. Jo a kvůli střešní vestavbě jsme nezvedali, to by byla zase jiná suma.
Odpovědět
Stodola má nějakých 18x10m , elektriku udělá manžel, podlahy taky, střechu s kolegy. Zajímají mě hlavně reálná finální částka již realizovaných staveb.
Odpovědět
Profilova fotka
@yaaya My zrovna rekonstrujeme. 10x23m, bývalý vepřín, pak stodola na seno a sklady... Hypotéka 2 500 000,- Vše sami bez firmy, jen na elektriku a topení přijde firma ale opět známí... Zatím jsme na milionu = střecha ( komplet nové krovy), betonové podlahy nahoře i dole, izolace, odpady.... Koukni do alba 😉 Je to záhul, loni na Štědrý den jsme bagrovali podlahy, letos asi budeme montovat pozednice 😁 V jakém stavu je stodola?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?