Vedlejší rozpočtové náklady

Dobrý den, rádi bychom se zeptali, zda je zcela běžné, že si stavební firmy v případě stavby domu na klíč účtují tzv. vedlejší rozpočtové náklady. Máme kompletně zpracovanou prováděcí projektovou dokumentaci, nacenění je doplňováno do slepých výkazů výměr. Konkrétně se jedná i o více než 4 % z celkové fakturované částky.
Odpovědět
Pokud provadeci dokumentace vedlejsi rozpoctove naklady ve vykazu vymer nezahrnula, pak je pochopitelne, ze s nimi firma kalkuluje. Nebude to prece hradit ze sveho
Odpovědět
Máte tam ty "vedlejší rozpočtové náklady" rozepsané i po jednotlivých položkách?
Odpovědět
Abychom si rozuměli, my se nebráníme jejich úhradě. V rozpočtu jsou všechny položky uvedeny včetně dopravy a montáže, částečně je řešeno i zařízení staveniště, odvozy a demontáže. Co jsem nenašla, je například doprava dělníků na stavbu, zařízení staveniště buňkou apod. Uvažujeme, že např. při rozpočtu 5 mil. Kč tvoří 4 % 200 tisíc Kč, pokud se dům prodraží z důvodu nadstandardu na 10 mil., částka bude dvojnásobná, přestože VRN ve skutečné výši zůstanou shodné. Proto by nás zajímala spíše konkrétní smluvní zkušenost, pokud by byl někdo ochotný podělit se o ni.
Odpovědět
@evuleh mám v rozpočtu vedlejší náklady a ty jsou pak blíže specifikované jako např. toalety, doprava a u toho vždy cenu za nějakou jednotku např. měsíc, km a předpokládaný počet té jednotky ... proto jsem se ptal v předchozím příspěvku zda to máte blíže specifikované.
Odpovědět
@tomus Moc Vám děkuji za info!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?