Za jak dlouho jste měli od firem vypracované cenové nabídky?

Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho reagovaly firmy na vaše žádosti o cenové nabídky. Ať už stavební firmy při rekonstrukci nebo stavbě domu, výrobci oken, elektrikáři, apod. Rekonstruujeme s manželem část RD - 4 místnosti (kompletní rekonstrukce - zednické práce, elektro, voda, plyn, dřevěná eurookna), rozeslali jsme firmám dokumentaci pro výběr zhotovitele a výkaz výměr a jsem trochu paf z toho, že po 14 dnech máme na stole zatím jenom jednu cenovou nabídku. Někteří to ještě ani nezačali počítat. Od výrobců oken se první nabídky začaly trousit po týdnu a to poptáváme jenom tři okna a jedny dveře......Tak nevím, byla jsem fakt tak naivní, když jsem si myslela, že do 3-4 dnů mám všechny nabídky doma? :-| Nebo jsou to normální lhůty?
Odpovědět
@tetrix Ahojky, já to taky nechápu... Některé firmy se nám vyjádřily okamžitě a některé se neobtěžovaly ani odepsat.. Takže je to asi všude stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
@tetrix Poptali jsme asi 20 firem na okna, odpověděla tak polovina a ještě nejdřív po týdnu, na některé jsme čekali i přes 14 dní ... :(
Odpovědět
Já bych počítala s čekáním tak dva tři týdny. Záleží na tom, jaké jste oslovili firmy. Pokud jde o větší, tam by odpovědi mohly být rychlejší (mají na to svoje lidi). Menší firmy to ale často mají tak, že cenové nabídky zpracovává přímo sám řemeslník a tam to trochu trvá. Přes týden se pracuje na zakázkách a na tvoření kalkulací není čas až do víkendu (a někdy ani to ne, protože pokud je hodně zakázek, dělá se i o sobotách a nedělích). Vidím to jak doma, tak jsem to i zažila z pohledu zákazníka.
Odpovědět
Moc děkuju za odpovědi. Jak vidím, tak zase tak mimo ty lhůty nejsou.....Taky jsem si říkala, že asi mají moc práce, přes den makají, kalkulace dělají asi po večerech, tak jsem je nechtěla uhánět nějak brzo. Teď myslím ty stavební firmy - my jsme vybírali takové středně velké....no možná spíš menší - šéf a několik zaměstnanců. A taky jsem nějak podcenila počet firem, které oslovit - my jsme teda kontaktovali 4 výrobce oken a 5 stavebních firem a přišlo nám to ažaž, ale jak tak brouzdám po diskuzích, tak koukám, že to je dost málo. No asi jsem si to fakt představovala jak Hurvajz - nabídky do dvou dnů a do dvou týdnů rekonstrukce hotová :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?