Za kolik by bylo reálné postavit domek 96m2?

Zdravím vŠechny odborníky! Chci se zeptat,jestli je možné postavit takový malý domek za 1,3mil. ? Zdi by byly od 30heluz+20EPS,vše na elektriku (elektrický kotel+radiatory) . Střecha klasická ,jednoduchá sedlová . Pozemek máme,projekt bude co nevidět. V rodině máme pár zedníků,ja jsem elektrikář ? Máte někdo nějaký podobný domek ? Nebo máte nějaké návrhy na změny v projektu ? Díky za jakoukoli radu .
Odpovědět
1
2
Ty zdi by byly 30ky,to ,,od,, tam nepatří :-)
Odpovědět
@lukastv proč ne cihla 24 cm?
Odpovědět
@petraxname To už mi přišlo málo a projektant mi doporučil 30
Odpovědět
@lukastv náš projektant spočítal cihlu na 24 cm. Samo, že se mu do toho nechtělo, byl pohodlný a tlačil nás k 45-tce bez zateplení. Jinak k rozpočtu - při totální svépomoci a šetření, se do 1,3 mio jde vejít.
Odpovědět
@petraxname Jediné co bych si nechal postavit od firmy tak tu střechu,tesaře v rodině žádného nemáme,bohužel .Na sťrechu jsem počítal s rozpočtem 250tis,ale myslím ,že to bude o něco víc ... :-( Jinak s tou skladbou stěny... to si myslím,že nezateplovat je blbost.A jinak díky za reakci :-) Určitě se tu ještě potkáme,až to vypukne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám hodně podobný, ale dřevostavbu a svépomocí si myslím, že tak tak s odřenýma ušima, vím za kolik jsem to stavěla já i když s firmou, ale vím, že přípojky jsou taky darda, dyštak koukni do alba a kdyby něco tak na IP
Odpovědět
@lukastv my dávali za střechu + trámový strop 350 tisíc, dům máme o chlup větší. Půdorys není moc šťastný. V zádveří máš wc a koupelnu. Nebudeš mít pořádně kam dávat kabáty, boty. Dům je průchoďák, nemá chodbu. Absence soukromí by mi vadila.
Odpovědět
@petraxname A jakou máte střechu ? valbovou ? Nebo klasickou do A? No bude to ranec . A děkuji za názor ohledně půdorysu ,bohužel na větší domek nebude,a todle mi přijde jako dobré řešení-v rámci možností.
Odpovědět
@jarunkap Děkuji ,to jsem chtěl slyśet,vím,že to bude tak tak :-) No s přípojkama to bude taky mazec,elektrika a kanalizace je vpohode,tu mám 1m pred barákem,horší to je s vodou ... 50m daleko :-(
Odpovědět
@lukastv střechu máme klasickou sedlovou, dům máme 9x13 metrů. Tvůj domeček je malý, ale i tak si myslím, že by to šlo o chlup lépe vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
zkusila bych předělat ještě projekt, přijde mi celkově hodně nepraktický ... třeba v zádveří si vůbec není kam dát bundy a boty, do jednoho pokoje a do koupelny a WC se chodí přes špinavé a studené zádveří ...
Odpovědět
@lukastv Ak planujes sedlovu strechu, tak vidim tu jedno celkom zaujimave riesenie, ktore by podla mojho nazoru nemalo stat o vela viac...., t.j. sprevadzkovat podkrovie. Dom ma sirku 9m, cize v tomto pripade nadezdivka nie je uplne nutna a hore nebude problem urobit 2 velke detske izby (sirka vyuzitelneho podkrovia sa znizi na cca 6m). Tymto sa ti otvara priestor na zmenu dispozicie v prizemi a vyriesenie nie uplne stastne umiestnenej kupelne a zvacsenie obytnych miestnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@lukastv mam stejný názor jako @petrasafr .....zádveří je neuzpůsobené na to, aby se tam dala dát nějaká skříň nebo botník + věšáky na bundy......přijde mi to nepraktické. Pak ten pokoj u něho je dost izolovaný od zbytku pokojů....to bude jako dětský pokoj nebo nějaká pracovna/pokoj pro hosty?
Odpovědět
@deto_oesya Děkuji za tip,ale stavět do podkrov nechci,ale nápad je to dobry,díky za něj
Odpovědět
No do teďka jsem si myslel,že je to vymyšlené dokonale ,v rámci možností...ale jsou věci ,které mě nenapadly ,díky za vaše tipy.Kam dávat bundy,boty mě vůbec nenapadlo.Možná by to šlo pořešit nějakou vestavěnou skříní do tech. mistnosti... Jinak co se týče toho špinavého a studeného zádveří.... záleží ,jak si to kdo udělá ... špína tam být zrovna nemusí,chladněji tam asi bude ... to je pravda.... Díky za vaše postřehy. Můžu se zeptat,jak by jste to uspořádali vy? Při zachování těchto rozměrech ? Ještě jednou děkuji za váš čas :-)
Odpovědět
ANO JDE !!! Pokud budete vše dělat sám a firmu si vezmete jen na pár věcí na které nestačíte, jako je střecha a vazba tak to postavit jde. Hrubá stavba, střecha, okna, dveře atd... bez vybavení.
Odpovědět
A myslím že pokud není člověk ňouma a má těch pár zedníků v rodině tak se dá udělat i ta střecha. A to hned ušetříte cca 60 tisíc za práci. Nemyslím vazbu.
Odpovědět
@lukastv me se to nahodou libi ten pudorys a co se tyce tech kabatu a botniku, tak bych to strcila do te technicke, aspon tam bude prostorne ciste zadveri.nyni si rikam, proc my blazni stavime tak velky barak :-D
Odpovědět
@marcinek Děkuji ,aspoň někomu se to líbí ... přeji hodně štěstí :-)
Odpovědět
@woods Děkuji,budem se co nejvíc snažit udělat svépomocí a přes známe,no snad to vyjde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme stavět o malinko větší bungalov, akorát doporučili nám střechu pultovou. Měla by vyjít levněji ;-)
Odpovědět
Nás domeček vyšel na 1300000,- :-) Stavěli jsme sami, strejda je zedník, kamarád dělá fasádní barvy, manžel je vyučený truhlář. Stropy jsou dřevěné, izolace je vatová a sádroše. Vím, že to reálné je. Ale je to dřina. My máme obvodové zdi z klasických šedých tvárnic. Byly nejlevnější :-) jediné, co dělali profíci byly krovy a pokládání tašek, ale asi i ty tašky by se daly. Dlažby jsou vždy z výprodejů- ale jsem absolutně spokojená. Krbová vložka v akci. Dveře až po 4 letech bydlení.
Odpovědět
jestli se do té částky dá vejít, nevím, dle mne jen horko těžko a jedině s předem připraveným rozpočtem, kterého se budete držet a vědět předem, když se navýší jedna částka, na čem můžete naopak ještě ušetřit.... ale volila bych místo radiátorů podlahové topení k el. kotli... a souhlasím s tím, že ten půdorys není moc šťastný, viz výše všechny uvedené námitky... mne by ještě zajímala orientace oken... obývák je na jih? a pokoje na sever? byla by tam celkem tma a muselo by se víc topit...
Odpovědět
Projekt se mi celkem líbí jen bych určitě si nedávala krb mezi dvoje dveře a pokud není nutnost volit dveře z kratší strany, třeba toto se mi líbí více. A ono to patro už opravdu nevyjde o tolik dráže, obvodových zdí je u šikmé střechy maximálně 4 šáry a nějaké ty příčky, 3-4 radiátory a nějaký rozvod elektřiny a vody.
Odpovědět
@kacka.l pěkné
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to přijde docela dobře vymyšlené, ale mám také pár připomínek. Pokud v budoucnu neplánujete žádné dřevěné boudy na zahradu nebo nějaké přístavky a nebudete mít slušnou půdu nebo sklep, tak bych určitě zvětšila technickou místnost na úkor kuchyně+obýváku. Posunula bych celou zeď mezi kuchyní, koupelnou a předsíní doleva, místo dvoukřídlých balkonových dveří bych dala jen jednokřídlé. Tímto způsobem by šla zvětšit i koupelna, ale ta mě přijde dostačující. Samozřejmě bych dala pračku do technické pod kotel. Úložný prostor se dá v předsíni určitě najít. Dveře z kuchyně do předsíně bych otočila otvírání směrem do kuchyně a posunula bych je proti dveřím na wc. Tak vznikne docela velké místo na možná i rohovou skříň. Háčky na kabáty se dají umístit na zeď u wc. Návrh podle @kacka.l je hodně povedený, ale to dělá dost dispozice vchodových dveří. Pokud můžete mít dveře na dlouhé straně, tak bych neváhala a změnila si návrh podle tohoto. Nahoru bych ale určitě nešla. Zdi nejsou zas tak drahé, ale co schodiště, okna, zateplení střechy, druhá podlaha atd.? A pokud nebudete mít nějaké super izolační stěny, tak tam bude jako ve skleníku. Jinak do 1,3 mil. se můžete vejít. My sami jsme si většinu věcí dělali sami (při kompletní rekonstrukci, 100m2), manžel s tchánem jsou instalatéři. Zvali jsme si zedníky a elektrikáře, to jestli máte, tak se dá hodně ušetřit. Spousta věcí se dá táhnout z výplat a postupně dodělávat. Vůbec bych se toho nebála. A střecha? Měli jsme domluvené staré dědky, kteří chtěli za práci na půlce střechy, napojování na staré trámy, střešní latě a položení tašek, pouhých 10.000 + 10.000 za trámy a latě z pily + tašky neglazovaná Falcovka (? teď nevím) za cca 30.000. To mě vychází 50.000 za půlku střechy. Chápu, že ne každý sežene takto levné tesaře, ale i tak. Kam to všichni dáváte ty sta tisíce? No nic, každý na něčem vydělá a na něčem prodělá. Tady je spíš o otázce vašeho času, zdraví, to se potom dá svépomocí dost ušetřit. Stačí si každou práci vypočítat pomocí velmi jednoduché rovnice: cena práce se rovná ceně materiálu. Většinou to tak opravdu vychází. Tento dům má hodnotu tak 2 mil. kdyby byl na klíč (k nastěhování, bez vybavení), dodavatelsky a část svépomocí (jen drobné práce) odhaduji od 1.6 mil., za 1.3 mil. to bude dost svépomocí a hodně přemýšlení o nabídkách, ale myslím, že reálné to je. Hlavně si nesmíte nic extra vymýšlet, žádné nadstandarty a příplatky za speciální barvu, provedení, neobvyklé tvary atd. Prostě základ. Jen otázka. Ten Heluz je z principu nebo šetříte? Myslím, že levněji by vás vyšel Ytong. Ajajaj, to jsem se rozepsala. Kdyžtak v albech mám i naše různé vychytávky na šetření (ne vždy :-D) a postupy a chyby (spousty :-D)...
Odpovědět
Profilova fotka
@lukastv Jen v rychlosti jsem koukla - a pokud máš doma zedníky a sám jsi elektrikář, tak bych se toho fakt nebála. Já jsem...ehm...umělec:-D a přítel strojař, a zatím jediný, co sjme na pozemku měli byl bagrista, tesař a ti co nám montovali okna (střešní jsme dělali taky sami)...Střechu máme jako prase a včetně přístřešků jsme za ní za komplet dali 150 tis (krytina, dřevo, práce tesaře, pokrývali jsme sami, laťovali též...bez okapů teda)...vše je kdyžtak vidět v albu:) Jinak souhlasím s ostatními - to zádveří je fakt průšvih, já jsem na to byla alergická i v paneláku, kdy už člověk do toho xtého patra vylezl celkem suchou nohou, a přesto, když jsem šla přes zádveří do koupelny, cítila jsem pod pantoflema kamínky, nebo byly louže od mokrých bot a tak...zádveří fakt patří oddělit, jinak si tu špínu budete tahat všude, kor když není jiný záchod a jiná koupelna v domě než tato...
Odpovědět
@kacka.l Moc pěkný plánek,bohužél ,projekt je už hotov ,moje chyba...měl jsem se ptat dříve.... Děkuji
Odpovědět
@lukastv jen se čeká na nějaké vyjádření...
Odpovědět
@ewelinkaaa Děkuji za obsáhlý příspěvek :-) No ...kde bych začal... Určitě do budoucna budeme mít nějakou boudu a půdu na harampádí .No určitě to nebude žádný vymýšlení,prostě to bude jen ,,standart,, :) Koupelka si myslím je akorát,stejně slouží jen k umývání ,netřeba velkou koupelku. Ten heluz je právě levnější,když budu vycházet z cen na internetu,tak cena za 30heluz je (průměr) cca 30kč. Potřeba 16ks/m2 = 480kč/m2 (i s pěnou) A Ytong stoji cca 80-100kč ,potřeba je 6,7ks/m2 = 603kč/m2 No ještě jsem našel jednu stránku,kde tu cihlu Ytong prodávají za 74kč,což by bylo 495kč/m2,ale jinak v průměru se to pohybuje kolem 95-130kč.Jinak co se týče té ceny,tak budu doufat,že máte pravdu. Ještě jedonou děkuji za takový dlouhý příspěvek
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?