Za kolik lze postavit Bungalow 34?

Za kolik lze postavit tento dům http://prodom.sk/?p=projekty&project=... , bez ohledu na to, jaká je uvedená cena na netu? Pozemek je situován tak, že vjezd+vchod do domu=východ, pokoje=jih, kuchyň=západ. Jaké změny v interiéru byste udělali, co by vám tam nemělo chybět nebo naopak co je tam zbytečné? Jak docílit toho, abychom se s cenou dostali co nejníže? Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Poradil bych nestavět bungalov s takto složitou valbovou střechou. Cena za základovku a střechu vám to vyžene dost nahoru. Zvolte kompaktní tvar a pak klidně bungalov se sedlovou střechou s malým sklonem. Poměr cena/výkon pak bude ideální.
Odpovědět
Záleží jestli budete stavět svépomocí nebo s firmou na klíč. Pokud s firmou na klíč, tak moc nepočítejte, že se dostanete pod katalogovou cenu...
Odpovědět
@enmuhan2 Chtěli bysme to udělat tak, že firmou udělat hrubou stavbu a pak postupně dodělat ostatní. Zatím je to jedna z variant.
Odpovědět
Profilova fotka
@rudolfik postupne dodelat znamena svepomoci???
Odpovědět
@kristi Něco bysme zvládli udělat si sami, na některé práce bychom si museli zavolat firmu.
Odpovědět
@rudolfik pokud si netroufnete ani na hrubou stavbu (která už dnes není nijak složitá, když si vezmete šikovného zedníka a budete mu sami dělat přidavače) tak moc věcí na zbytku už neuděláte (teda pokud nejste elektrikaři, instalatéři nebo topenáři). Spousta lidí takhle plánuje a pak zjistí, že jediné co jsou schopní zvládnout sami je vymalovat
Odpovědět
Profilova fotka
My stavíme "svépomocí" tak, že na hrubou stavbu jeden zedník plus my jako podavači - v projektu rozpočet na práci za cca 100tis. Kč, my jsme dali za zedníka 45tis. a to k tomu postavil i hrubou stavbu samostatně stojící garáže. A takhle pokračujeme se vším. Když si najdete řemeslníka sami (ne velkou firmu nebo na klíč), tak se dá dost uspořit. Akorát je to shánění, troška nervů, organizace.... A je potřeba stavební dozor. Ale my jsme rádi, že to stavíme takto. Rozpočet na dům byl 2,6mil. Kč, zatím jsme utratili 1,9 mil. Kč i s garáží a máme těsně před dokončením za cca max. 250tis.
Odpovědět
@cincula souhlasím... My jsme dělali sami hrubou stavbu + terénní úpravy, přípojky, zídky, kopáčské práce, vatování, SDK a pod. Prostě takové ty manuální práce. Co se týče odborných profesí, na ty jsme si netroufli (elektřina, topení, obklady, sanita, krb atd.).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?