Za kolik peněz mi postaví firma tenhle dům? 4+1

Profilova fotka
Dům bych si nechala překreslit (menší změny) a chtěla bych aby mi to postavila nejaká mešsi firma....tak co myslíte? stále zvažuji jestli zvládnu hypotéku, a než koupím pozemek, chtěla bych vědět na čem jsem.
Odpovědět
Bez skladby konstrukcí se cena stanovit nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
dům bude zděný
Odpovědět
ona taky záleží co chceš uvnitř, jaké topení, okna, dveře, podlahy, zásuvky..............., protože i tohle dělá dost velký rozdíl v ceně.
Odpovědět
Profilova fotka
já měla naceněné 3.5mil - 4 mil. přibližně stejně velký i stejně řešený
Odpovědět
@lajlinka78 tak za tohle bych tolik nedal...to je moc...za tohle bych byl ochotny dat nekde o milion mene...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac taky jo..jedem si to po svým subdodavatelsky..
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac ale žádná firma na klíč mi lepší nabídku neudělala
Odpovědět
Profilova fotka
ja si najmula 3 pracanty a materiál si sháním sama, sežere to strašně moc času
Odpovědět
@lajlinka78 a o kolik níž se dostanete, pokud už máte potuchy?
Odpovědět
Profilova fotka
to je asi na me hodně peněz.... a myslíte že kdybych si najala nějaky zedniky a fakt si všechno shaněla sama, tak me to vyjde levněji? o kolik?
Odpovědět
Profilova fotka
Protože cena na klíč od firmy kerion, která ma autorská prava na tenhle domeček ho staví za 2.5 mil.
Odpovědět
@madla23 pokud je to cena komplet i se zakladovou deskou, pak je to docela rozumne...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@madla23 to je pěkná cena, ale záleží na tom co je v ceně...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac do 2 mil bychom se měli vyjít, pokud už nyní nepřijdou nečekané výdaje..komplet vč. projektu,šachet..apod.
Odpovědět
@lajlinka78 to je pěkná cena...
Odpovědět
Profilova fotka
je to pěkná cena vzhledem na to že je to od firmy...ale ja bych tendům chtěla ostavi co nejlevněji. Chtěla bych se vejít do 1.8 mil.....
Odpovědět
Profilova fotka
@madla23 tak to si myslím že jedině subdodavatelsky a materiál si shánět sami..na ten dostávám velké slevy..a to nejdůležitější sehnat spolehlivé řemeslníky a občas přiložit ruku k dílu..
Odpovědět
Profilova fotka
jsem ještě koukala že cena je bez dph a bude bez základové desky?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
"Orientační cena tohoto domu formou dodávky na klíč je 2,50 mil. Kč ve variantě, kterou dodavatel označuje jako “vyhovující”. Varianta "vyhovující" - bude otázka co to obnáší a kolik bude muset zájemce o dům připlatit aby to bylo vyhovující pro něj.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj pocitej orientacne 20 tis Kč za m2 zastavěné plochy a do toho by ses v beznem standardu mela vejit, do 3 mega se musis vejit s firmou bez problemu, pokud neco svepomocne a s remeslniky, tak o 20% niž. kdyztak mohu poslat nas rozpocet - odhad i realizaci
Odpovědět
Profilova fotka
jak které firma.
Odpovědět
Ja si myslím že dneska je zbytečné řešit to firmou pokud obětujete nějaký ten čas tak se dá hoodně ušetřit jak na práci tak hlavně na materiálu ja stavím tento http://www.domysnu.cz/nabidka-domu/ro... mam tam udělaných pár úprav stavím to svépomoci s zedníkem + nějací řemeslnící voda elektro a podobně a už teď víím že se vpohodě vlezu do 1.5 milionu
Odpovědět
Pokud nemáš žádné zkušenosti ve stavebním průmyslu nebo chlapa, který je stavař (nebo aspoň trochu šikovný), tak nedoporučuji stavět svépomocí. Řemeslníkům musíš stát za prd..lí, a zkazit se dá opravdu spoustu věcí a ohlídat všechny potřebné technologie není jen tak. Nehledě na to, že když ti to bude stavět firma (pakliže má ISO), tak máš pětiletou záruku na opravy, ale pokud ti to budou dělat řemeslníci bez stavebního dozoru nad sebou, tak nevím nevím... Každopádně ať už to budeš stavět s firmou nebo bez, doporučuji mít svého dozora, který to ohlídá, i když jak říkám, pokud jim nestojíš u prd.le, tak vždycky něco pokazí... Jen tak na ukázku řeknu příklad. Dávali nám parapety na okna. Ty parapety byly z výroby obalené černou folií. Manžel řemeslníkům ukázal, jak si to představuje mít vsazené do oken a ukázal jim, že černou folii odtrhnou, a částečně sloupnou (tedy jen v místech, kde se parapet zabuduje), aby se poté parapety nepoškrábaly, než bude vše se stavbou hotovo. Kluci před manželem usadili dva parapety, tak jak si představoval (tj. folii v místech, kde se parapet usadil do oken, odtrhli), no a pak ze stavby odjel a když se druhý den vrátil, všechny ostatní parapety byly usazené i s tou černou folii. Dovedeš si představit, jaké to bylo vytrhávání folie zabudované v oknech, musela jsem na to vzít žiletky a opatrně to odtrhávat a stejně to pořádně nešlo a místy to zůstalo. Jinak běžně se v praxi bere, že metr čtvereční zastavěné plochy vychází dodavatelsky na 20.000,- Kč/metr, a svépomocí 15.000,- Kč/metr. "Bajvoko" to tak vychází. Ta cena od firmy za 2,5 mio se mi zdá dost nereálná, předpokládám, že to bude bez základovky, možná je to cena i bez DPH. Rozhodně to bude cena i bez podlah, kuchyně, dlažby atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?