Začínáme stavět, kde začít?

Ahoj všem, máme hotovou představu jak by měl vypadat náš dům - projekt amatérsky nakrslen a teď nás čeká schůzka s projektantem , aby byl prijekt oficiální ALE má otázka zní - jak jste začínali vy při výběru materiálů - jak jste se dostali k finální verzi z čeho dům bude?? vubec nemam představu, kde začít:) děkuji za cennè rady ;-)
Odpovědět
U nás je jasné, že dům bude zděný, protože manžel je zedník. Kamarád má dřevostavbu, protože je stolař. To jsou myslím důvody pro volbu materiálu na stavbu domu. Máme les, tak od toho se odvíjí i strop, střecha a topení. Na pozemku není plyn, tak ho mít nebudeme. A tak podobně.... Projektanta jsme si domlouvali, až jsme o tomto všem měli představu.
Odpovědět
Profilova fotka
chtel jsem srub a ty se zdeny nedelaj, takze rozhodnuti bylo jednoduche :)
Odpovědět
Asi jsem to napsala špatně - my víme jist, že dům bude zděný, ALE podle čeho vybrat jak má být například cihla tlustá?Jaké tašky má mít střecha atd atd.. Naše představy zděný dům, 100% (barvy fasády a střechy teď neřeším, jde opravdu čistě o materiály)
Odpovědět
Profilova fotka
@mada412011 sila cihly pripadne zatepleni souvisi s tim zda ma byt dum nizkoenergeticky ci pasivni a pak to taky urcite zalezi na stavu financi - ale konkretni cisla da projektant
Odpovědět
Ahoj, my stavíme z KM Beta sendwix. 8DF nosné zdivo + 20 polystyren. Výborné akustické a tepelně izolační vlastnosti. Výborná nosnost a je to prostě plná cihla, žádný porotherm + ytong. :) Ale jen píšu z čeho stavíme my. Tisíce lidí postavili z ytongu a porothermu a jsou spokojení.
Odpovědět
Po zvážení mnoha pro a proti jsem také zvolil VPC od KM Beta. Konkrétně skladba 24 cm VPC + 20 cm EPS. V případech mnoha domů by postačila i o stupeň nižší šířka VPC, která je 17,5 cm
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?