Jak máte pojištěné tepelné čerpadlo?

Chceme si udělat pojistku na dům i domácnost, ale v pojištovně nám pokaždé tvrdí jiné informace. Jedna paní tvrdí,že Tč máme pojištěno automaticky jako stavební součást, druhá že je to v rácmi okolních staveb. Potřebujeme pojistit Tč hlavně na vandalismus, kradež a event. poničení živlem či přepětím. Jak vnitřní tak venovní jednotku. Jak to máte vyřešeno vy, co tč máte? Prosím poradte nejakou pojištovnu, která to má v podmínkách jasně uvedeno. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Každá pojišťovna to v pojistných podmínkách může mít napsáno jinak, takže si nechce ukázat, jaký bod pojistných podmínek to řeší.
Odpovědět
@vladimirsvorba To jsem udělala konkrétně u KOOP a jak jsem psala, jednou mi tvrdili, že si musím připojistit okolní budovy a stavby (ačkoliv dle mého tím, že to je přiděláno na domě, tak to vedlejší stavba není) a podruhé jiná paní, že to třeba není. A když dojde na škodu, tak chci vidět, jak jim budu dokazovat kdo mi co řekl.
Odpovědět
Profilova fotka
Prostudujte si pojistné podmínky a odpověď na svůj dotaz si nechte vyjet písemně s razítkem pojišťovny.
Odpovědět
@vladimirsvorba Děkuji. Podmínky jsem pročetla, ale nikde tam není psáno o čerpadle jako takovém. Paní v pojištovně to měla za elektromotor, druhá si myslela, že je to něco na střeše :-) A pak jděte za poradcem. Jsem z toho už zoufalá. Do pojištovny jsem psala emailem, ale emalem mi přišla pouze nabídka ceny a paní mi neustále telefonuje. Myslíte, že bude stačit, kdybych ji donutila mi to napsat emailem? A pak bych se chtěla zeptat, zda Vy osobně doporučujete pojištění odpovědnosti z vlastnictví domu, když jsme na polosamotě, kde vedle máme pole a z druhé strany cestu a jednu chatu?
Odpovědět
Profilova fotka
Pojištění dpovědnosti z vlastnictví domu zřejmě nepotřebujete, ale vždy je třeba posoudit rizika a věci, které se mohou stát. Co se týká toho čerpadlo, tak čerpadlo je bráno jako strojní zařízení , viz strana 45/52 http://www.koop.cz/dokumenty/pojisten... Pak je to tedy článek 8 - Připojištění elektronických a strojních zařízení Tady se odvolávaní na dodatkové pojistné podmínky, které začínají na straně 43/52. Takže si to prostudujte.
Odpovědět
@vladimirsvorba Děkuji, že jste strávil čas a našel to :-) je vidět, že jste člověk na svém místě :-) Nechápu proč něco v tomto smyslu mi nenapsali už dávno z pojišťovny. Jdu to pročíst. Mohu se zeptat, kde by jste doporučil uzavřít pojištění domácnosti?
Odpovědět
Profilova fotka
Univerzální doporučení neexistuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?