MM Reality - recenze

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s touto realitkou? Řešíme od nich teď koupi domu a jde mi o rezervační zálohu? Máte někdo zkušenosti s tím, že by vám neprošla ve finále hypotéka a rezervační záloha byla vrácena?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já mám pár poznámek k té rezervační smlouvě, předpokládám, že bude stejná jako před půl rokem. Ono to totiž není jen o případném neschválení hypotéky. 1.1. Zprostředkovatel se zavazuje pouze zprostředkovat příležitost k uzavření KS/SOSBK ( To znamená, že připraví nějakou KS/SOSBK a obstarali ti příležitost. Když se s prodávajícím pak nedohodneš, máš smůlu, peníze ti nevrátí) 1.2. Plná moc – vztahuje se i na to , že za tebe podepíší SOSBK? 2.2. Bez zbytečného odkladu vrácení blokační úhrady (měl by být stanoven počet dnů, do kdy to musejí vrátit!) A kdo ti zaplatí náklady, když budeme řešit financování a prodávající pak nepodepíše SOSBK? Kde je sankce pro zprostředkovatele? 4.2. Opět velmi nebezpečné, např. Jednou se nebudeš moci dostavit na schůzku s nimi, porušil jsi tak smluvní podmínky a máš smůlu 5.2. Dostal jsi od RK vyčíslení o platbě záloh na tuto bytovou jednotku (fond oprav, společná energie, úklid a pod.)? Na bytě může být klidně dluh i 100.000,- Kč . Podpisem prohlašuješ, že ses s dluhy seznámil. A pokud tam jsou dluhy, přecházejí na kupujícího. 5.3. Dostal jsi Návrh KS/SOSBK? V mailu nic není, ale tady opět prohlašuješ, že jsi návrh dostal. 6.3. Máme možnost navrhnout úpravy smlouvy, takže toho využijeme Shrnutí: Tato smlouva je výhodná pouze pro RK. RK se zavazuje k obstarání příležitosti a za to si bere provizi. Sankce jsou jen pro tebe, pro RK tam je jen jedna bezvýznamná sankce, kterou stejně nikdy neuplatníš, protože ti pak řeknou něco jiného. Ohledně financování tam není žádná zmínka, že by ti vrátili blokační úhradu, když nedopadne financování. Takže opět jen obrovská manipulace z jejich strany. Podpis této smlouvy o zprostředkování přináší hodně rizik a problémů, které se můžou vymstít. Pokud tedy ten byt chceš koupit, je třeba s nimi dojednat normální rezervační smlouvu, která bude vyvážená a bude zavazovat stejně všechny zúčastněné strany a i smluvní pokuty budou vyvážené!
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba díky za postřehy, nejedná se o byt, ale o dům. Na co je ještě dobré si dát pozor? O nemovitost hodně stojíme, údajně je tam další zájemce (nevím na kolik je to pravda, může to být i blaf), ale rezervační záloha je sto tisíc... opravdu to není částka, o kterou bychom si mohli dovolit přijít...
Odpovědět
Profilova fotka
Toto byla rezervační smlouva na byt, ale ono to bude stejné. I když o nemovitost hodně stojíte, nenechte se zmanipulovat. Mezi klasické finty RK patří to, že mají dalšího zájemce, aby vás dostali pod tlak. Dalšího zájemce mají tak v jednom případě z deseti.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba domluvila jsem se s makléřem, aby i poslal vzor smlouy na mail ať máme čas si to v klidu ročíst. Nicméně potvrdi mi, že v případě že by nevyšla hypotéka, o peníze přijdeme.
Odpovědět
@nita1984 My jsme měli smlouvu s MM na pozemek, do rezervační smlouvy jsme si nechali dopsat, že v případě neschválení hypotéky, umrtí atd.. se nám záloha vrátí. Makléřka s tím neměla problém, takže asi tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nam bylo recene, ze pokud budeme financovat pres ne a nevyjde to, tak vrati, pokud si to budem resit pres svou fin.poradkyni, mame smulu
Odpovědět
@veronickalongipes Normálně s vámi manipulují v konečném důsledku příjdete o mnohem více peněz, protože se vám nejspíš budou snažit natlačit produkt, ze kterého mají oni největší provize (a ne pro vás nejvýhodnější) a nejen hypotéku, ale i pojištění vás, domu....Neznáte majitele? Že byste si na něj sehnali kontakt a domluvili se přímo s ním, jak je to s dalšími zájemci? Hlavně si smlouvu nechte prohlédnout vlastním právníkem, může tam být mnohem více záludností. A moje zkušenost s MM? Špatná, ale to může být jen lokální záležitost-nabízeli pozemek o který jsme měli zájem, informace zkreslené, nepravdivé, zmatené, zástupce při každém dotazu volal tatínkovi aby ho mohl zodpovědět....nakonec jsme si vymohli číslo přímo na majitele, který nám řekl, že s nimi žádnou smlouvu na zastupování nemá, informace byli opět úplně jiné, cena jiná.....a výsledek pán z realitky mě ještě několik týdnů otravoval, ať mu dám vědět, jestli prodej proběhnul kvůli provizi. Vykašlala jsem se na něj, může si to zjistit v katasru a tohle není můj boj.
Odpovědět
@bamak Tím se zde chlubite??? No,to máte tedy silný žaludek!!!
Odpovědět
@1pepino Nechápu, žaludek mám v pořádku, jak to myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak to uz je stara zalezitost.. My jsme vedeli, ze uver dostanem aresili to pres nasi fp
Odpovědět
@veronickalongipes Jeee, já si vás spletla se zakladatelkou :-) , pardon.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem si smlouvu poslat, jdu jí pročíst. Zítra bychom měli mít výsledek předběžného scoringu, jak jsme na námi nastavenou hypotéku průchozí. Případně pak máme v pátek ještě schůzku s finančákem přímo od nich. Ten prý dokáže hotové zázraky. Tak jsem zvědavá. NIcméně pokud tam nebude klauzule, že v případě neprojití hypotéky nám zálohu nevrátí, tak do toho nejdu a holt riskneme, že nám to někdo vyfoukne. Druhá zájemkyně je tam opravdu, mluvil o ní i majitl, který byl přítomen u prohlídky.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nita1984 tak pokud to neklapne,neni vam domecek souzen a ceka na vas novy lepsi! My ted taky jedname s mm...mysleli jsme,ze do mesice je pozemek nas a resime to uz ctvrt roju :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka přesně tak jsem se rozhodla to brát i když mám pocit, že tenhle je pro nás ten dokonalý... ale riskovat sto tisíc prostě nemůžeme
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 my to mame stejne...taky chteji rezervacku 100 tis (a pritom pozemek-nezasitovany a bez prijezdovky prodavaji za 420 tis...) Nejdriv site nebyly problem, ale najednou je problem s cestou,pak s kanalizaci..je to na dyl, ale uz zaciname byt skepticti a realitaka,ac se chudak snazi,pekne valchujeme...breci mi do telefonu,ze obihanim ruznych instituci uz zabil 2 mesice,ale to me fakt nedojima. Naklady at si vyuctuje s prodavajicim ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka Já se k realiťákovi chovám maximálně slušně, ale na druhu stranu, chci aby si svou provizi zasloužil, takže když něco potřebuju, prostě mu zavolam. Jsem na tyhle lidi dost náročná, protože když vidím, jak někteří "pracují" je mi smutno. Člověk zavolá ve dvě odpoledne a realiťá mu sdělí že už není v práci... tenhle je celkem snaživej, takže zatím spokojenost, uvidíme co nám sdělí zítra banka a pak budeme řešit dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 jj tak to ja jsem k nasemu tsky slusna samozrejme, ale nic mu nedam zadarmo a kolikrat uz jsem mu jeho reseni vyvratila (napr cesta 2,5 m sirky - dle nej v poho...ale jak tam neco postavim,maximalne ze bych matros dovezla na kare ;-) atp At vam to vyjde dle vasich predstav :)
Odpovědět
@nita1984 Pozor!!! Mám zkušenost se dvěma realikama a hrůůůza! Mezi nimi je již zmíněná MM... Vše si prověřte sami-kolaudaci, věcná břemena a opravdu vše! Realitka jakmile podepíšete smlouvu dává od všeho ruce pryč a je pouze zprostředkovatel prodeje. Nemyslete si, že za provizi kterou jim dáte pracují ve váš prospěch! My dopadli tak, že jsem si sehnala majitelku žijící v Itálii a nakonec jsme se domluvili a realitku obešli, ušetřili za provizi atd. Já jsem měla na realitního makléře spousty otázek a nic nevěděl nebo lhal... co jsem si vyzjistila-a to úsilí mi za to stálo-o tom on neměl tušení!!! Majitelka mi říkala, že vidí, že mám víc informací než realitka... Zkrátka...Pozor, buďte vážně opatrní! Vše si prověřte, nedůvěřujte RK! Můžete slušně naletět.... A to že majitel mluvil o další zájemkyni-můžou být domluveni... RK mají školení hlavně na to, jak dostat do tísně zájemce a natlačit je do rychlé koupě.... Je to smutný,ale realiťáků se slušným a fér jednáním je opravdu málo-já ještě nepotkala žádného takového...
Odpovědět
@janasep Stejně tak i lidí se slušným a fér jednáním je opravdu málo - vaše obejití realitky a ušetření po přímé domluvě jest toho přímým důkazem, ale chápu, jak jde o prachy, jde slušnost stranou a je jedno jestli u realitky či u kupujícícho... Btw. by mně zajímalo, z čeho vychází názor, že realitka má pracovat pro vás, nezastupuje náhodou prodávajícího...? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp tak fer jednani...pokud realitak tvrdi,jako napr nam,ze neni problem s pripojenim k sitim a pak zjistite,ze vas ke kanalizaci nepripoji,protoze je delana pred 30 lety na cerno a nehlasi se k ni ani obec,ani moravska vodarenska a je mozne se pripojit,ale jen tehdy,kdyz na vlastni naklady provedete rekolaudaci (ktera je tezko schvalitelna,jelikoz kanalizace je 40 trubka ustici do 20 trubky - tzn total spatne podle normy a tudiz neschvalitelne) Tak se nedivim,ze se jim nechce platit provizi za takovehle sluzby. Nas realitak je nastesti slusny (mm reality), tohle vsechno na ferovku zjistil a predlozil nam (bez potvrzeni moznosti pripojeni jsme totiz odmitli rezervaci podepsat a zalohu - ctvrtinu ceny platit), ale je mi jasne, ze vetsinou jim jde spis o to rychle shrabnout prachy a vic je nezajima
Odpovědět
@lopp Tak podle mě je realitka hlavně zprostředkovatel a měla by férově postupovat vůči oběma - prodávajícímu i kupujícímu. Jenže často postupuje férově hlavně sama k sobě, aby měla provizi za minimální úsilí.
Odpovědět
@margot_ka @atilius Já to chápu, reality jsou taky slušná džungle, ale ono každá mince má dvě strany, takže si nedělám iluze o tom, že i kupující je kolikrát oříšek a kouká jen jak z toho realitku vyšachovat, ať už je slušná či nikoliv :-) Jen tady na téhle stránce máte už dva, kteří se "pochlubili" tím, jak realitku obešli...
Odpovědět
@lopp Když to je těžký. Jakmile člověk má pocit, že s ním chce realitka vydrbat a nebo mu nedat ty služby, tak proč jí neobejít. Loni jsme prodávali byt a speciálně MM má zajímavé praktiky. Prodával jsem přes "bezrealitky" a samozřejmě prvních 30 odpovědí bylo z realitek. Když se s tím člověk smíří, tak to funguje jako docela zajímavý filtr a je vidět, komu člověk stojí vůbec za odpověď. Některé posílají univerzální šablonu, některé se snaží aspoň v téhle první fázi o osobní přístup a jiné se schovávají za soukromé osoby. Ale google je dneska mocná zbraň. Jejich jméno a telefonní číslo je rychle odhalí. Nicméně, jestli se nepletu, z MM se neozval nikdo. Za to jsem měl plnou schránku, a sousedé taky, lístečků, které byly ručně napsané, s ručním obrázkem a tvářili se jako soukromé osoby. Z MM jsem měl takhle asi tři nebo čtyři podobné lístečky od různých makléřů. Obecně jsou služby u nás na hrozné úrovni.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius nezbyva nez souhlasit. Jsem zvedava, az budeme prodavat byt my,jestli se ozve krome realitek vubec i nejaky soukromnik :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Děsíte mě čím dál víc. Nemám potřebu realitku obcházet klidně ať si provizi dostane když si jí zaslouží. Ale co si budeme povíat u domu za tři miliony není ta provize malá, tak dát jí jen tak někomu prostě nechci. Chi, aby si ten člověk moje peníze za svou práci zasloužil. Protože ať je to jak je to, provizi vždycky zaplatí kupující. A pokud tu někdo píše, že realitka nemá pracovat pro kupujícího, tak to mě dost šokuje. Podle mého by měla pracovat ke spokojenosti prodávajícího a kupujícího a měla by být právě tím, kdo zajišťuje právní a správný stav věci.... ale to je pravda, že jsem asi naivní... Zatím jsem takového realiťáka nepotkala. To samé finančáci.. ale to nám naštěstí řeší švagr, takže v tomhle jsem v klidu. To je asi jediné.
Odpovědět
@nita1984 Jen upozorním na to, že tu provizi v podstatě platíte oba. Kupující je ochotný dát o tu provizi za dům víc, vy zase o tu provizi to prodat za míň. V podstatě se dělíte rovným dílem..
Odpovědět
@margot_ka Až budete prodávat byt, tak nejdřív poptejte lidi v blízkém okolí, většinou ten kupující je ze stejné lokality. Hodně pomáhá rozhodit sítě mezi maminky na pískovištích ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius to pořád nic nemění na tom, že by realitka měla pracovat pro kupujícího i prodávajícího stejně
Odpovědět
@nita1984 No, právě naopak. To je o důvod víc, proč by to tak mělo být. Ale čest výjimkám..
Odpovědět
S MM máme špatné zkušenosti. Buďte hodně ve střehu. Nepokládám je za seriózni realitku. Během hledání pozemku jsme narazili na tři opravdu divné makléře z MM, buď na nás makléř zkoušel již omšelé metody, nebo nechtěl nijak pomoci. Zdá se, že tato realitka zaměstnává lidi nezkušené a hlavně kteří to mají jako vedlejšák - hrozní neprofesionálové. Chce to s nimi být opravdu opatrný a vše si prověřovat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?