Nedodržení termínu předání

Profilova fotka
Ahoj všem, firma nedodržela druhý termín předání a ptám se, jak správně vymáhat penále. Mám posílat za každý měsíc výzvu ( to se bojím, že firma se na to vykašle a přestane pracovat úplně), nebo můžu na konci stavby vyučtovat prodlení najednou, třeba za 4 měsíce? Faktury platíme zpětně, takže na konci by jsem konečnou sumu mohla strhnout. Pokud s tímto má někdo osobní zkušenosti budu ráda za rady.
Odpovědět
Dobrý den, také řešíme tento problém. Ani 5 měsíců po termínu není stavba na 100% dokončená a předaná... Firma nám nechce za pokuty nic zaplatit, i když to máme smluvně dojednáno. Neřešil někdo podobnou situaci?
Odpovědět
Profilova fotka
@saruskas My máme ve smlouvě zádržné,takže jelikož platíme zpětně, budeme to řešit tak, že poslední vyšší fakturu odmítáme zaplatit do doby, než se dohodneme jak se bude platit pokuta...jinak si peníze necháme. firma se sice snaží vše dodělat,ale rok má skluz a to je za hranicí veškeré slušnosti. Já posílám emailem firmě výzvu za každý měsíc s částkou, která je za dané období splatná. Výsledek je samozřejmě nejistý, ale i kdyby to mělo jít k soudu, jdu do toho. Jsou to statisíce.
Odpovědět
@ajagachova A v domě už bydlíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Kdepak, chybí ještě podlaha, dveře, domalovat nějaké místnosti. Chybí retenční nádrž a plomba od eonu. takže dlouhá cesta ještě. Předání domu mělo být září 2019 !
Odpovědět
Profilova fotka
@ajagachova @saruskas Dobrý den, co je to za firmy?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?