Nesplnění objednávky a reklamace bez reakce

Zdravím, Co krom soudu se dá ještě použít jako páka na řemeslníka. Objednali jsme si vjezdovou bránu s integrovanou brankou. Bohužel fungovala jen jako holý rám. Po osazení brány dřevěnou výplní brána fungovala jen zřídka kdy správně. 1. Reklamace - osazení nového otevíracího mechanizmu a přidání pantů. Přitom zničili plot že jo kus vyštípli 2. Reklamace - oprava sloupku 3. Reklamace - přidání k zavíracím pantům branky bráno (to nefunguje doteď 100% a ne vždy se zavře jak má) 4. Reklamace - odešly čidla a tak si brána myslela že je pořád nějaká překážka v bráně) 5. Reklamace - brána byla vodorovně pouze otevřená. Zavřená klesala 6. Reklamace - brána začala v 1/2 dráhy hodně dřít a tak se špatně otvírá a někdy dokonce nepřekoná odpor a začne se zavírat. Dále branka nedosedá takže chceme silnější bráno a pak vodící lištu ke konci dráhy brány, aby si sedla vždy na stejné místo. Bohužel reklamace řešil dost pomalu a teď už je to přes měsíc od podání reklamace. Když to vezmu tak jsme si zaplatili hodně drahou manuální bránu
Odpovědět
Profilova fotka
nevim no mne ucili kdyz chci otazku musim na konci udelat otaznik."?" Mas s nim smlouvu? Jsou splneny body smlouvy? Jak je tam specifikovane odstoupeni od smlouvy? Jsou nejake sankce? Jak se dilo prebira, jak se ukoncuje predmet plneni ze smlouvy? Jak mas nastavene placeni? Zalohy? Nebo po predani dila?
Odpovědět
@ozzy77 smlouva není - předpokládám že se řídí standartními podmínkami dle zákoníku, pokud není stanoveno jinak klasicky jsem dal poptávku a odpovědělo mi několik firem Vybral jsem si jednu zkoukl fyzicky prostor a zaslal kompletní cenovou nabídku mailem zaplacena záloha zhotovena brána a namontována zaplacen zbytek částky po nějaké době viz předchozí příspěvek
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro mno tak v tom pripade to bude (laicky receno) tvrzeni proti tvrzeni. Ač mam se stavebni a dodavatelskou firmou NADstandartní vztah, tak na vse mam doklady, na jakoukoliv cinnost mam smlouvu, cokoliv zaciname, tak prebereme stav pred a stav po. Vse se zapisem do stavebniho deniku. Laxni pristup k tomu mam jenom ja. Ve tvem pripade nevim nevim jak to poresis. Osobne jsem odesilal poptavku jenom jednou a moc mi ten system nesedl. Mam rad, pokud firmu znam delsi dobu (a je z okoli), nez jen na zaklade neosobniho jednani pres poptavkovy system. Kazdopadne jako kazda jina dodavka by mela mit reklamacni proces a zaruky na dilo a mel resit reklamaci do 30ti pracovnich dni. Dulezity asi bude mit vse pisemne a po nejake dobe predat pravnikovi. Ale treba se ti nekdo ozve s lepsim resenim.
Odpovědět
Ak odpoviem len na otazku v predmete, mozes skusit nasledovne: - zvolit jednanie po dobrom - nasledne prejst na jednanie so zvysenym hlasom - potom pridat k tomu vyhrazky na sudny proces - a nakoniec podat zalobu
Odpovědět
@ozzy77 u stavby domů to pochopím smlouvu ale takhle opravdu ne. Nevím co je proč by to mělo být slovo proti slovu? Mám mailem objednávku a pak i mailem dávám reklamace. To už dle tvého řešení bych měl požadovat smlouvu na jakýkoliv nákup protože účtenka dle tebe nestačí.
Odpovědět
@deto_oesya u nás už jsme na zvýšeném hlase. Nemá s tímto společné i ČOI či jen soud?
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro no myšleno takhle, vy jste mi rekl, ze....a ty muzes tvrdit nenene, ja jsem rikal aby...a je to o nicem. uctenku nebo smlouvu nepotrebuju, kdyz firme duveruju, ze mi opravi nebo dodela neco co jim zaplatim klidne predem. (coz teda vetsinou nedelam) Kazdy to mame jinak nastavene, bohuzel ustni forma smlouvy nekdy dopada spatne. Doufam si tvrdit ze skoro vzdycky v neprospech investora. Proto se to snazim delat tak, jak to delam. A ver mi, ze jsem taky se stavbou dost daleko abych vedel o cem mluvim, a jelikoz jeste nejsem u konce budu se toho drzet. Brana a branka me jeste ceka. Ono ja se vzdy snazim chranit sebe a sve dost tezce vydrene financni prostredky. ČOI nevím jestli ti pomuze, kazdopadne jim v pracovni dny muzes zavolat a objasnit problem, ale jestli budou resit konkretni pripad nevim.
Odpovědět
@nitro COI moze konat pokial reklamacia nebola vybavena v zakonnej lehote (kladne alebo zaporne, teda reklamacia odmietnuta ako neodovodnena). Pokial pan reaguje a riesi (hoci vzdy na houno), tak COI bude podla mna kratka. Ak by aj zasiahla COI kvoli necinnosti, ta ho nedonuti reklamaciu vykonat, len mu maximalne napari nejaku vtipnu pokutu. Forma reklamacie musi ale mat svoje nalezitosti - to si pozri, ci si postupovala dle zakona. Mozes este medzi tym poslat reklamaciu pisomne (a nech su splnene vsetky zakonne nalezitosti) s dorucenkou a zaroven pohrozit riesenim sudnou cestou. Nicmene vacsina remeselnikov to uz ale berie ako folklor a pokial nepride dopis od pravnika, tak to neriesia a neberu vazne. Pak je otazka ako by si postupovala ak by realne malo dojst na riesenie sudnou cestou a ci sa to vobec oplati vzhladom k nakladom (pravnik, posudky, vlastny cas, atd) a cene brany.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?