Odstoupení od smlouvy o převodu družstevního podílu

Před týdnem jsme podepsali smlouvu o převodu družstevního podílu na byt, který jsme chtěli koupit. Nicméně koupi jsme si rozmysleli a zajímalo by mne, zda je možnost smlouvu vypovědět v 14 denní lhůtě bez sankcí nebo se to vztahuje pouze na spotřební zboží. Je případně jiná možnost, jak se vyhnout sankcím za výpověď smlouvy? Budu ráda za jakékoli zkušenosti.
Odpovědět
@agtari To vám bez smlouvy nikdo neřekne. Ale ta 15ti denní doba, kterou máte zřejmě na mysli, se vztahuje na případy spotřebitelského nákupu vzdáleným způsobem, typicky přes net, navíc koupě družstevního bytu není ani kupní smlouva, ale smlouva o převodu čl. podílu. Koukněte do smlouvy, zda tam máte speciální úpravu. Obecně lze odstoupit obvykle v případě podstatného porušení smlouvy druhou smluvní stranou. Ale je to věštění z koule, bez smluvního dokumentu.
Odpovědět
@agtari Tím jsem chtěla hlavně říct, že cizí zkušenosti jsou vám k ničemu, protože ve vašem smluvním vztahu jste vy, ne nikdo cizí. Nejde o zkušenosti, ale o právo. Nikdo neví, co jste si ujednali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?