Podpis kupní smlouvy, je potřeba mít právníka?

Ahojky, jsme před podpisem kupní smlouvy rod. domku. Realitka nám smlouvu opravila dle našich požadavků ( smlouvu nám zkontroloval právník), kupující s tým souhlasí ale bude mít u podpisu svého právníka. Moje otázka zní: měli bychom i my vzít sebou právníka?
Odpovědět
Takže teď finální verze smlouvy je přesně tak, jak chcete? Pokud ano, oni s tím souhlasili, tak bych právníka asi neřešila. Ale důkladně bych si smlouvu před úplně finálním podpisem přečetla a pokud by tam něco bylo jinak, tak bych nic nepodepisovala a znovu rozjela jednání.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je vše dohodnuté dopředu a vytištěná verze kupní smlouvy bude odpovídat, pak podpis je jen formalita, kde právník není potřeba.
Odpovědět
Moc děkují za Vaše odpovědi, ještě bych Vás poprosila o Váš názor na 1 věc. Prodávající nedodá PENB (nechce), ve smlouvě o tom nechtěli ani zmínku. Náš právník trval na tom, aby to tam bylo, teď tam máme: PENB nebyl dodán. Stačí to takhle?
Odpovědět
No, nejsem si jistá, jestli vůbec nedodání není problém... Ale jinak si myslím, že formulace by měla být v pořádku.
Odpovědět
Také jsem to zjišťovala, bylo mi řečeno, že nám, jako kupujícím za to žádná sankce nehrozí, ale prodávající v případě nějaké kontroly může dostat dost vysokou pokutu.
Odpovědět
@evelyn16 Případná sankce je na stranu prodávající. http://energeticky-stitek-domu.cz/o-s...
Odpovědět
Smlouva včera byla podepsaná, energetický štítek byl dodán, vůbec nebyla pravda, co makléř tvrdil. Nám říkal, že o tom prodávající nechce ani slyšet a o nás, že mi to nechceme. 2 hodiny před schůzkou ještě nám řekl, že pokud budem trvat na en. štítku, tak můžeme hledat jinou nemovitost! Pak přišel pan prodávající a jeho 1. otázka byla|: proč vy nechcete ten štítek? My jsme nevěděli co se děje, všechno jsme si vysvětlili a podepsali smlouvu. Makléř u toho nebyl. nevím, co ho k takovému jednání vedlo. Mám pocit, že nás chtěl prostě rozeštvat. O prodávajícím tvrdil, že je problémový klient a nekomunikuje a není s ním řeč, atd... Ale pravda je někde úplně jinde, je to úplně normální, korektní člověk, dostali jsme od něho plánky, výpisy no prostě všechno, co je potřeba. Díky vám všem za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
Asi by mi to nedalo a sepsala bych stížnost na makléře na vedení realitky. A zmínila, že kancelář budete všude nedoporucovat. Zřejmě to chtěl prodat někomu jinému
Odpovědět
@evelyn16 Celé je to nějaké divné. Makléř nebyl u podpisu kupní smlouvy ???? Vždyť to by mělo být jeho cílem a završením práce při prodeji nemovitosti. Jak je vidět, vše je o lidech. Já osobně preferuji prodej bez realitky, bohužel, lidé se toho bojí, asi mají stach. aby je prodávající nějak nenapálil. Je to samozřejmě hloupost, když smlouvy dělá advokát nebo notář, peníze se dají do úschovy, tak žádné nebezpečení nehrozí. Pokud se následně vyskytne nějaký problém (skrytá vada) na nemovitosti, stejně se to řeší s původním majitelem a realitka s tím nemá co dělat. My prodali byt i dům bez realitky - bez problémů a za provizi jsme ušetřili desetitisíce. Když jsme kupovali, tak jsme našli nemovitosti přes realitku, ale měli jsme štěstí - velké, zavedené realitky, jednání profesionální a prodej proběhl hladce. Jak píše @slabici, také bych si takové jednání nenechala líbit a stěžovala bych si.
Odpovědět
@slabici já také o tom furt přemýšlím, a je to možné, že našel "lepšího" kupce. O domek byl obrovskej zájem, a možná někdo mu nabídl vyšší cenu, ale ,my už jsme měli zaplacený rezervační poplatek, mám takové tušení že chtěl aby někdo z nás odstoupil od smlouvy, dle rez. smlouvy jsme měli podepsat kupní smlouvu do 1 měsíce od složení rezervačního poplatku, kdybychom jsme tak neučinili tak nemáme ani domek ani ten rezervační poplatek. Vydělaný by měl, a provizi 2x zaplacenou. já jen doufám, že pan makléř bude u předávání, chtěli bychom od něj s panem prodávajícím vysvětlení. Do té doby budu asi potichu , ale po přepisu se určitě budu "ozývat"!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?