Postup, jak s darovací smlouvou a návrhem na vklad do KÚ

Řeším tuto situaci, otec mi daruje pozemek s domem. Darovací smlouvu jsem si našla na netu. A návrh na vklad:vyplním tu : http://nv.cuzk.cz/Web/Uvod.aspx a nevím zda pak jít na KÚ se smlouvou a tento návrh na vklad vytisknout nebo se posílá elektronicky? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@stanahk Darovacích smluv musí být tolik co účastníků + 2 kopie pro katastr (z toho jedna s ověřenými podpisy) a návrh na vklad se vytiskne a zaplatí se na katastru 1000Kč poplatek. ;-)
Odpovědět
Zdravim, "darovani" jsem resila pred rokem...a vzali jsme si advokata, ktery smlouvu priravil, podepsali jsme to u něj a všechno zařídil...já už si jen sledovala na netu katastr, jak to běží...celý za 4000Kč...je to sic víc, ale zas všechno bez starostí a obíhání..jen jsem přišla podepsat smlouvu....
Odpovědět
Profilova fotka
@stanahk Advokát je zbytečný, já zažila darování v rodině 3x a jak píšete- podle vzoru z internetu to zvládne úplně každý ;-) Jinak taky se dá udělat že formulář návrhu na vklad si vyzvednete na KN a vyplníte rukou. Obíhání žádné není, dokonce stačí potřebné na katastr zaslat poštou, ani osobně se tam nemusí (to si ale na poště koupíte a nalepíte 1000kč kolek).
Odpovědět
děkuji, to ráda slyším...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v rodině nás čeká také darování bytu v OV. Ráda bych se zeptala, zda potřebuji také odhad nemovitosti nebo zda je zbytečný. Z jeho ceny se vypočítává přeci daň z převodu nemovitosti, ale právě nevím, jestli se platí, když nejde o vztah kupující - prodávající, ale o darování matka - dcery (byt půjde na 1/2). Takže ještě prosím konečný dotaz, protože bychom to rádi zvládli bez právníka: stačí tedy darovací smlouvy s ověřenými podpisy (stačí na poště že?) + návrh na vklad? Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adik2 darování matka - dcery se dan z převodu nemovitostí neplatí, takže 5x darovací smlouva, z toho 1x úředně ověřené podpisy + návrh na vklad a zaplatit 1 000 kč katastru
Odpovědět
Profilova fotka
formuláře a návody zde http://www.cuzk.cz/Dokument.aspx?PRAR...
Odpovědět
@adik2 Je to tak, jak píše @jipe. Daň z převodu nemovitostí se platí pouze při prodeji. Darovací daň v I. skupině - to je váš případ - dcera-matka se neplatí. Myslím, že stačí 4x dar. smlouva (počet účastníků + 2), na jedné ověřené podpisy + návrh na vklad. 1000 Kč kolek.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc Vám děkuji za bleskurychlé odpovědi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 @adik2 psala darování na dvě dcery, tak proto 5 vyhotovení :) , ale jinak je to samozřejmě počet účastníků + 2
Odpovědět
@jipe Máš pravdu, to jsem přehlédla. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Prosím, pomohl by mi někdo s vyplněním návrhu na vklad. Taťka rozděloval pozemek, máme geometrický plán. Jeden mi bude darovat, aby se mohl zapsat celý geometrický plán na katastr (když to jinak nejde). Jak to vyplnit. aby byl zapsán geometrický plán v celém rozsahu a na mě byla přepsána jedna parcela. Jsem jak Alenka v říší divů. Bojím se, že vyplním něco špatně. Tak bych byla ráda, kdyby se našel někdo kdo tomu rozumí a pomůže mi s vyplněním.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?