Předání stavby

Profilova fotka
Zdravím, mám dotaz, může nám stavitel vyhrožovat tím, že když mu nezaplatíme (to, co mu podle něj dlužíme, dle smlouvy na to nemá nárok), že nám vymění klíče na domě? Již máme podepsaný předávací protokol a v domě máme své věci. Čekáme až na jaře dodělá fasádu a budeme kolaudovat. Ze začátku bylo vše fajn, bohužel, jakmile došlo na peníze, vše je jinak. Navíc je to manželův zaměstnavatel, takže vyhrožuje a vysmívá se vším možným....Dneska si například bez předchozí domluvy vlej na náš pozemek a posbíral, co kde našel, zbytky dřeva a podobně....Díky za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem právník, ale pozemek je váš, pokud na něj vjel, je to vniknutí na cizí pozemek. Dům vám předal, tj. je taky váš.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici já si to tak taky myslím. On ale operují tím, že dokud dům není zkolaudovaný, je to pořád stavba, tím pádem "jeho". Ale prostě to zkouší, jen aby dělal naschvály. Děkuji za názor!
Odpovědět
@tallly Záleží co máte napsané ve smlouvě, kdy se stavba považuje za předanou.
Odpovědět
Pokud máte předávací protokol, všechny faktury zaplaceny, tak na pozemku nemají co dělat. Jediné co nechapu, jaktože mají pořád klíče, když ofiko je dům předaný?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka nemá klíče, pokud je teda nemá tajně, ale když nám montovali dveře byl u toho manžel a dostal snad všechny klíče. Chybí nám zaplatit poslední splátka, ale to je ve smlouvě napsáno, že až po kolaudaci.
Odpovědět
@tallly Tak to bych se vůbec nebála. Ale pro jisotu bych si nechala zámek vyměnit, pokud máte na bezpečnostní kartu a nechce se Vám tolik investovat, tak v klíčnictví to umí i jen převrtat a na klíči udělaji jinak drážku a stojí to podstatně méně. My jsme za to dali asi 200 Kč. Raději jsem si to nechala uděla taky, protože nikdy nevíte, kdo si na tu kartu nechal udělat klíč. Jistotu nemáte. A majetek je to Váš, takže pokud by tam vstoupili, ať už na pozemek či nějakým způsobem do domu, tak je to normálně vniknutí na cizí pozemek a volalala bych policii.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?