Předkupní právo na RD má firma, která poskytla půjčku

Profilova fotka
Zdravím :) Mám dotaz ohledně předkupního práva. Máme teoretický zájem o jeden RD. Majitel ho prodává, protože mu byl prodej nařízen exekučním úřadem. Zjistili jsme na katastru, že na dům je předkupní právo a to na firmu, od které si majitel půjčil. Máte s tím někdo zkušenost, nebo víte co v takovém případě dělat? Máme to sice přez relitku, ale i tak si to raději zjistím i jinde. Pokud do toho půjdeme, asi by jsme si na toto vzali právníka, přece jen nejde o pár korun. Ale i tak bych ráda znala vaše názory či rady. Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dle mého názoru, dokud nebude předkupní právo na katastru vymazáno, tak bych určitě dům nekupovala. Vymazat ho může pouze majitel pozemku společně s majitelem předkupního práva - smlouvou, kterou zašlou na katastr. Právník vám vše jistě vysvětlí.
Odpovědět
Profilova fotka
teda majitel domu ve vašem případě, ne pozemku.......ale majitel domu je s největší pravděpodobností i majitel pozemku. Určitě právníka.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @fran, navíc předpokládám, že byste si na dům brali hypotéku a banku bude předkupní právo hodně zajímat a otázkou je, jestli by vám za téhle situace hypo dali (obecně pro ně předkupní právo není problém, záleží na konkrétních podmínkách - znám z vlastní zkušenosti )
Odpovědět
Profilova fotka
@prothera @fran Děkuji moc, určitě si na to dáme pozor a vyzjistíme co se dá. A ta souvislost s hypotékou by mě ani nenapadla, ještě že vás tu všechny mám :))
Odpovědět
Profilova fotka
My meli predkupni pravo na pozemku. Byla to pojistka prodavajiciho, abychom pozemek nekoupili jen na spekulaci a nepreprodali dal. Ve smlouve stalo, ze po zamereni budovy ho prodavajici vymaze. Pro banku to bylo naprosto v poradku,ale vymaz si pak samozrejme setsakra ohlidali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?