Převod hypotéky na jednoho z partneru

Ahoj, mate prosim nekdo zkusenost s prevedenim hypoteky na jednoho z partneru? Vim, ze se musi splnit prijmy, ale nevim jestli musi stejne vysoke jako kdyz se zadalo a davali se prijmy od obou? Mame hypo u sporky. Zajima me, jestli hypo prevedou bez problemu? A jak se to potom resi na katastru, kdyz bude hypo jen na jednoho z nas? Vymaze katastr toho druheho? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@karas1 Odpovím jen částečně. V bance si to mužete zkusit vyjednat a buď na to přistoupí nebo ne ... nic je do toho nenutí. Katastru je ale šumák kdo ten dům bude splácet. Budete s partnerem muset uzavřít (kupní nebo darovací smlouvu), na základě které převedete nemovitost do Vašeho výlučného vlastnictví. Na základě toho pak zažádáte o zápis změny v katastru.
Odpovědět
@jakuda na katastru je napsano zakaz prevodu nebo zcizeni, ted nevim presne. Slo mi spis o to, jestli banka povoli prepis na katastru prave. Takze na zaklade darovaci smlouvy by to slo? A bance by to nevadilo?
Odpovědět
Profilova fotka
@karas1 Právě že nejprve se budete muset domluvit s bankou, pokud banka přistoupí na převod hypotéky pouze na jednoho z Vás a vy bance dodáte darovací smlouvu, tak ona by Vám na základě toho měla vystavit podklady pro katastr který umožní nový zápis. Ale postup a pořadí jednotlivých kroků se může lišit banka od banky. Zajděte do banky a domluvte se s nima co budou požadovat a jestli to vůbec povolí. Pokud by Vám to banka nedovolila, budete muset počkat na konec fixace a potom to řešit v rámci refinancování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?