Prohlídka nemovitosti, požadovali po nás podpis smlouvy

Zdravím vás. Právě jsme se vrátili z prohlídky bytu, která byla jako reklama na podvod. Nezlobte se na mne, ale se svou zkušeností se podělím. Došli jsme před bytovku, kde jsme měli sjednanou prohlídku. Uvítala nás paní, představila se a hned se mne ptala na celé jméno a datum narození. Začala cosi psát do papíru, pak do druhého. Ptám se o jaký papír jde a co to dělá. Prý smlouva o prohlídce a že si tak vedou záznamy, aby věděli, kdo byt navštívil a zároveň je tam pro ně pojistka, že je neobejdeme a byt nekoupíme bez provize přímo od majitele. Už mi strkala do ruky papíry na podpis a já už věděla, že nic nepodepíšu. Říkám jí, že si to chci prvně přečíst. Četli jsme i s manželem. Vše psáno v právnické hatmatilce, takže už po třech odstavcích měl člověk vygumováno a nevěděl co čte. Papír popsán z obou stran. Když jsme se dočetli do půlky, nervózní makléřka do nás začala hustit, že tam nic podstatného není a pořád mluvila, takže se na to nedalo soustředit a já každý odstavec musela číst na třikrát. Pak se zmínila, že je jí zima. No prostě už nevěděla, jak nás popohnat. Já se jen uchechtla, co je mi po tom, že je jí zima, měla se lépe obléct. Na konci toho podivného papíru bylo asi osm řádků nacpaných paragrafy a zákony. Nejsem právník ani blázen abych podepsala něco, pod čím se může skrývat ledacos a čemu nerozumím. Pak si mne vzal manžel bokem a říká, že mu to smrdí ať nic nepodepisuji. Cítila jsem to stejně a odmítla to podepsat. Paní se začala cukat a já jí argumentovala, že už jsme na několika prohlídkách byli a nikdy po nás nikdo nic takového nechtěl, že jí nic na ulici podepisovat nebudu, notabene když tomu nerozumím. Nakonec řekla, že nám byt ukáže i bez toho. Cestou k němu ještě říkala, že ona nám přece taky věří apod. kecy. Já říkám: Ano, Vy nám natolik věříte, že chcete podepsat jakousi smlouvu. Tak to nám moc nevěříte. My Vám taky ne a přesto po Vás nechceme nic podepsat. Manžel už pěnil. Nakonec po prohlídce ještě zkoušela řeči o tom, na co si dát pozor u konkurence apod. a pak řekla, že by s námi ráda udělala kšeft, když nám dává takové rady. Říkám, že je to možné, ale že se nám byt stejně nelíbil. Muž se přidal, že to není to co hledáme. Ona se zeptala co je to co hledáme. Řekli jsme jí co a jak a můj muž jí řekl, že ona u toho bytu vyjmenovává jen pozitiva, ale my vidíme i negativa a ty převažují. Její hra na city nevyšla a papír jsme nepodepsali. Co si o tomto myslíte? Máte s tím nějakou zkušenost? Dělají to tak všechny realitky? My byli minulý týden na jiné prohlídce a nic takového po nás nechtěli. Zítra jdeme ke třetí realitce a tak jsem teď volala jejich makléři jakou máme zkušenost a zda po nás budou chtít to a samé. Prý budou, ale oni mají smlouvu hodně jednoduchou a nemají tam prý ani jeden paragraf. Jsem jen příliš úzkostlivá, nebo jsem udělala dobře?
Odpovědět
Tak podle mého to taky pěkně smrdí. ]-( Určitě je dobře,že jste dali na intuici!Škoda,že ten papír nemáte,moc by mně zajímal názor právníka,kdyby si to přečetl.
Odpovědět
Profilova fotka
nejsi moc úzkostlivá, nemám informace, že by se podepisovaly papíry o prohlídce. I kdyby tam nebyly paragrafy, tak při dnešním znění nového občanského zákoníku bych určitě na místě nic nepodepsala, spíš se pokus vzít si od něj ten papír a říci, že po zkušenostech, které nemusíš specifikovat, dokonce ani nemusí být vé vlastní, se musíš nejdřív poradit s právníkem, co můžeš a co nemůžeš podepsat. Nakonec, uvidíš reakci, i z té se dá něco vyčíst.
Odpovědět
Profilova fotka
máme za sebou taky několik prohlídek bytů a u jednoho po nás makléřka chtěla podepsat papír o prohlídce.. bylo na něm napsáno pouze že dne toho a toho jsme absolvovali prohlídku a makléřka nám podala informace o bytě. Přišlo mi to spíš jako kontrola, že ona opravdu aktivně byt nabízí. Kromě jména tam žádné osobní údaje nechtěla doplňovat. To co popisuješ ty je šílené.
Odpovědět
o nás vždycky chce realitka podepsat akorát protokol o prohlídce,je tam i naše adresa. setkala jsem se s tím u víc realitek, dělají to z toho důvodu, aby makleř prokázal v realitce, že byl skutečně na prohlídce.
Odpovědět
mám stejné zkušenosti jako dany69 a jennifer..
Odpovědět
Podepsat,ze mi makler ukazal byt-ano . Jinak nic,co kdyz bude v podminkach vselico? Nejlip si papir vzit,dat do kapsy a ze ho ukazes pravnikovi. A pro srandu ukazat tady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Po nás taky před prohlídkou chtěli podepsat protokol o prohlídce údajně jako její výkaz toho, že nám nemovitost ukázala. Po skoro půl ročním snažení tento dům koupit s touto RK e zároveň nejít do rizika, že nebueme mít peníze ani dům, jsme zjistili, že jiným způsobem než s tou RK tento dům koupit nemůžeme dřív než za tři roky po výpovědi zprostředkovatelské smlouvy paní majitelkou (která jí mimochodem díky našemu podpisu přestala běžet)...Po nás chtěla makléřka navíc hned po prohlídce 20 tisíc jako zálohu na rezervaci. Rezervační smlouvu nám bez této zálohy nechtěli poslat. My se dostali dál i bez zálohy, získali jsme i kupní smlouvu (asi 4 měsíce po prohídce), která byla jednostranně napsaná v jejich prospěch..No je to dlouhý příběh. Nakonec jsme odmítli dát skoro 200tisíc provizi za takovou práci, která jevila hodně známek podvodu..Dům jsme koupili jiný bez RK.
Odpovědět
Profilova fotka
V případě prohlídky bych nepodepsala ani záchodový papír!
Odpovědět
@citun @esmeralda2 @dany69 @jennifer @sarusa @ondrej190 @anna1165 @lajlinka78 Díky za váš čas a odpovědi. Potěšili jste mě. Já už si říkala, jestli nejsem nějaká hysterická cíťa, protože přesně tak se k nám makléřka chovala. Jenže já okamžitě viděla v hlavě obraz toho, jak se na nás dívají lidi okolo v Černých ovcích, Občanském joudovi apod. a říkají si: No to je píp. Ona něco podepíše kdesi na ulici a pak brečí v televizi, že je v háji. V hlavě se mi rozsvítilo asi milion rudých vykřičníků o velikosti osmipatrové budovy. Mimochodem dneska mi volal pan makléř, co jsem ho včera kontaktovala s naší zkušeností a ptala se ho, jak bude probíhat jeho dnešní prohlídka a zda bude jejich realitka po nás také chtít podobný papír podepsat. Tvrdil, že ano, ale bez paragrafů, hodně zkrácený a velmi srozumitelný. Ráno poslal sms, že se prohlídka ruší z osobních důvodů pana majitele. Připadám si jak v zemi za zrcadlem. 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@sinister44 Zvyšuješ si skore příspěvků???? Nechápu, proč tohle dospělý člověk dělá.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej aby pak mohl doporučovat zaručeně ověřené firmy ne? :-N 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g asi 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Něco podobného jsme zažili při prohlídce nemovitosti, kterou prodávala realitka Remax. Tam k tomu přidali ještě neuvěřitelné divadlo... Byla to chatka s malou zahrádkou, kterou si jeli prohlédnout mí rodiče, tak jsem jela s nimi. Na plotě byly balonky, před vchodem ještě obří balon, jako má Remax v logu. Paní makléřka si pozvala všechny zájemce najednou, ani se tam nedalo hnout. A po každém chtěla nacionále a taky informace, co přesně hledají, aby je mohla případně otravovat dál. Sice to nebyla vyloženě smlouva, jen nějaká tabulka, ale stejně jsem na ní nevěřícně zírala. Naši se pak bavili s majiteli té chatky, no ti z toho byli sami nešťastní.. Tohle muselo odradit fakt každého, i kdyby tu chatu předtím desetkrát chtěl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?