Sepsání smlouvy o záloze z prodeje bytu

Profilova fotka
Dobrý den, budeme prodávat byt a máme již kupce. Od něj chceme zálohu a asi by se měla sepsat nějaká smlouva o tom všem. Můžete mi prosím poradit, jaké smlouvy sepsat? Napadá mě smlouva o budoucí smlouvě kupní a dál? nějaký doklad o té záloze? děkuji moc,
Odpovědět
Profilova fotka
Napište rezervační smlouvu a dejte si tam podmínky, do kdy se má uzavřít kupní a co z toho pro obě strany vyplývá. V kupní se pak ten rezervační poplatek od celkové ceny odečte. Mám to taky tak. V rezervační smlouvě bude, že složil peníze při podpisu smlouvy a žádný další doklad není třeba
Odpovědět
Profilova fotka
A co si takhle dojít za advokátem? Nebo je pro váz zajímavější a dobrodružnější něco sepsat, riskovat, že to nebude vhodně napsané a pak to skončí u soudu?
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Proč ten sarkasmus?! Byl to obyčejný dotaz člověka, který se nepohybuje ve světě papírů a paragrafů - zaslouží si slušnou odpověď. Sám máš prázdný blog a tady se vytahuješ. Promiň, nelíbí se mi to.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici děkuji, byt neprodáváme nikomu cizímu, je to kamarád, ale chceme mít sepsáno a podepsáno, že jsme si peníze předali ať je to pak černé na bílém.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka Myslím, že to je dostatečně slušná odpověď a navíc správná. O vytahování nemůže být ani trochu řeč.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka Tím spíš stačí obyčejná rezervační smlouva. Taky jsme jí měli. Kdo komu co dává, proč, jak to bude v případě, kdy si to jedna ze stran rozmyslí a že se peníze předali při podpisu tý rezervační smlouvy. Stačilo to bohatě. Na netu se určitě dají najít vzory. My dokonce neměli ani žádné sankce, kdyby jedna ze stran odstoupila. A světe div se, i právník nic nenamítal ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?