Složení kauce pronajímateli předtím než uvidím smlouvu?

Hodlám si pronajmout byt přes bezrealitky.cz přímo od majitele. Bude více zájemců takže musím jednat rychle prohlídka mě čeká. Majitel říkal že mi smlouvu předem nepošle, že to nebudu posílat každémzu zvlást (je prý hodně zájemců) prý se napřed složí kauce (A sepíše potvrzení o převzetí kauce), byt stáhne z nabídky a pak se dohodneme kdy se podepíše smlouva... Je "bezpečné" a běžné dělat věci v tomto pořadí? Složit kauci (cca 15 tisíc kč) aniž bych ještě viděl smlouvu...? Předpokládám že by mi snad peníze potom hned vrátil kdyby jsme se nedohodli ale nechápu co je tak těžké na tom 2 kliknout a mailem poslat smlouvu aby si ji zájemce před prohlídkou mohla přečíst...? Co si o tomto myslíte, je to běžný postup (a nemusím se tedy ničeho obávat?)
Odpovědět
Profilova fotka
no možná smlouvu ještě nemá nachystanou a také smlouva je předmětem jednání, aspoň v některých bodech. my třeba věděli, že byt chceme, majitelé, že nám ho pronajmou, ale smlouva se ještě ladila. dostala jsem na mail návrh a ten jsme pak upravovali a dolaďovali. každopádně kauci jsme platili až po. ono taky může kauci vybrat od více lidí a ty peníze už nikdo neuvidí, když je pošle jen tak...kdyby to byl nějaký podvodník :-N co se domluvit na nějaké menší rezervační částce, která pak bude od kauce odečtena? jinak smlouvu jsme sice mailem dostali, ale až po prohlídce bytu. zas je jasné, že není důvod posílat smlouvu všem potencionálním zájemcům, ale řeší se konkrétní smlouva s konkrétními lidmi až v případě, že je oboustranný zájem. vám se byt třeba vůbec líbit nemusí, stejně tak majiteli se nemusíte líbit vy. za mě nejdřív prohlídka, pak smlouva a peníze.
Odpovědět
Tohle neni bezny postup a penize bych predem bez smlouvy nikomu nedala.My vzdy posilame rovnou smlouvu at se neztraci cas.Casto nam lide uz na prohlidce davali penize at maji jistotu ale pro nas byla vzdy priorita smlouva.
Odpovědět
blahova andrea- Ale pokud není technicky negramotná tak opravdu stačí na požádání 2x kliknout a základní návrh smlouvy je hned na mailu, stojí to fakt 2 kliknutí. iniciály ani nic jiného není nutné do návrhu smlouvy doplnovat a i když je více zájemců pochybuju že je někdo už ted žádal o smlouvu... takže bud je nájemce technicky negramotný nebo tam "něco smrdí" :-). Budu opatrný no.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?