Smlouva o dílo. Jak máte ošetřeno navyšování cen?

Ráda bych se zeptala jak máte ve smlouvách o dílo ošetřeno navyšování cen a prodlužování termínu - jak konkrétně to máte formulováno?
Odpovědět
3. Čas a způsob předání I. Dílo, které je předmětem podle této smlouvy bude zhotoveno nejpozději do 1.10.2006. V případě prodlení zaviněného stranou zhotovitele má objednatel nárok na penále ve výši 0,1 procent z ceny díla za každý započatý den prodlení. II. K předání díla objednateli dojde do dvou dnů od jeho zhotovení, a to nejpozději do 3.10.2006, v Horní Dolní. 5. Ujednání o ceně I. Celková cena díla, které je předmětem podle této smlouvy bude činit maximálně dvojnásobek zálohy, tj. celkově nejvýše 160.000,- Kč. II. Objednatel je povinen zaplatit zálohu ve výši 80.000,- Kč z ceny díla, které je předmětem podle této smlouvy. Tuto zálohu uhradí dle zálohové faktury nejpozději do pěti dnů od podpisu této smlouvy. III. Zbývající část ceny díla, které je předmětem podle této smlouvy uhradí objednatel dle vyúčtovaní faktury nejpozději do deseti dnů od předání díla.
Odpovědět
Profilova fotka
A jak je to se zajištěním díla? Než se předá je vlastnictvím firmy? Banky? když je na hypo? Moje?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
rada bych ozivila tohle tema - chci se zeptat: mame dnes podepisovat, vicemene uz mame doladeno, ale zajima me jedna vec - firma ma ve smlouve, ze se ridi obchodnim zakonikem (tedy nikoliv obcanskym, jak by bylo ve vztahu fyzicka osoba - firma obvykle).. zajimalo by me, jestli nevite, na cem bychom mohli v konkretnim pripade celkove rekonstrukce domu ztroskotat v pripade, ze se nam to nepodari jednateli rozmluvit
Odpovědět
Profilova fotka
Ducik, hlavní rozdíl je v záruční době ze zákona. Podle obchodního zákoníku musí být záruční doba explicitně ve smlouvě stanovena. Neplatí tam ty standardní 2 roky jako v občanském. Takže pozor hlavně na tohle.
Odpovědět
Profilova fotka
dekuji, zarucni doba ve smlouve je, ma tam tri roky na stavbu a 24 mesicu na zarizovaci predmety, coz je ok
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?