Stavitel přestal pracovat a komunikovat, jak řešit?

Profilova fotka
Prosím o radu a názory ako ďalej postupovať, náš staviteľ bol problémový už od začiatku, nedoddržiaval termíny a zamotával sa do klamstiev. Dom na kľúč mal byť podľa zmluvy hotový dokonca roka 2014,ale v zmluve je tiež poznámka,že predanie stavby do 6 mesiacov od predania staveniska /najprv bolo potrebne vybavit stavebne povolenie a to tiež pozdržal pan stavitel len to nie je dokozatelne a tak jeho chybou bolo stavenisko predane pozde/ a teda domcek nam mal byt odovzdany podla toho koncom mesiaca 3/2015.Neviem teda ktorý termín podla zmluvy je platný. Staviteľ ale prestal pred dokončením komunikovať, chýba topenie,kotol,podlahy,dvere,fasáda,vonkajšie úpravy a ďalšie dodělávky.Stavba je financovaná hypotékou a teda posledná faktura od staviteľa bude zaplatena až po kolaudacii.Neviem čo máme robiť,stavba stojí, my platíme nájem v byte a hypotéku zároveň a staviteľ jezvedá telefon a neodpoveda na správy,stiahol aj robotníkov a nikto s name nekomunikuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Ešte chcem dodať že staviteľ nám podpísal dodatok k zmluve,že sa zavazuje dokončiť vnútorné práce domu do 15.3.2015 a v prípave že tento termín nedodrží,zaplatí nám zmluvnú pokutu 30 tisíc CZK a za každý ďalší započatý mesiac bude hradiť náklady na bývanie,ktoré máme spojedné s platením nájmu v byte v ktorom bývame a už sme tu dávno nemali byť. Splatnosť pokuty a našich nákladov sme dovolili odpočítať zo záverečnej faktúry. Podpísali sme to obe strany, tak by táto dohoda mala byť platná,nie? Preto nerozumiem že sa nesnaží čo najskor dokončiť dom, aby nám nedlžil za náhradné bývanie!
Odpovědět
Profilova fotka
tak pokud s vámi nekomunikuje tak to vzít asi přes nějakeho právníka,to vypadá jakoby zkrachoval,je to velká firma?
Odpovědět
@imkova Postupujte v krocích následovně: 1. Písemně vyzvěte firmu k okamžitému plnění smlouvy. Termín dokončení mu dejte třeba do konce března. Zároveň mu sdělte v dopise, že je tento dopis předžalobní výzva a v případě že nebude jednat v souladu se smlouvou a s právním řádem, zadáte dokončení jiné firmě 2. Oslovte soudního znalce v oboru pozemních staveb a objednejte u něj jednak revizi smlouvy a zjištění správnosti a množství dosud provedených prací, zda souhlasí s odsouhlasenou cenou a aby vyčíslil škody a náklady potřebné k dokončení stavby. Výsledek pak předložíte tomu "staviteli". Většinou to pomůže 3. Pokud se tím situace nenapraví a firma nezačne okamžitě jednat. Podejte žalobu. A stavbu nechte dokončit někým jiným. Neexistuje jiný správný a účinný postup.
Odpovědět
Profilova fotka
@stavitel_jf Ďakujem. Už hľadáme právnika,budeme to riešiť teda takto oficiálne.
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Poďla všetkého mu došli peniaze na dokončenie našej stavby a začal stavať iný dom, kde mu dali peniaze za začiatok a až postaví základy tak sa vyplácajú ďalšie faktury.Podľa nášho názoru čaká na tú druhú fakturu a bude peniaze prelievať zo stavby na stavbu.Možno. Sú to len dohady. Nám sa ozval s tým,že má zdravotné problémy a nemože komunikovať....totálna blbosť.Aj keby mal tie problémy,jeho ľudia snaď nesedia nad jeho posteľou,
Odpovědět
Profilova fotka
@stavitel_jf Este k tomu sudnemu znalci, neviete nam doporucit niekoho v Prahe?
Odpovědět
@imkova A kdo vám na Vodolce staví? Stavime ve stejné lokalitě.
Odpovědět
Profilova fotka
@fejlek Bohuzial zle zvoleny stavitel,Pavel Petrbok Realbau s.r.o.Ale uz par mesiacov vlastne nestavi a len nas taha za nos a stale len slubuje nove terminy ktore zakonite nedodrzuje.Bohuzial akokolvej po dobrom to s nim nejde...Riesime teda dalsie kroky.
Odpovědět
A je to ulice Hlohova?
Odpovědět
Profilova fotka
@fejlek odpoviem v sukromnej sprave
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den,přečetl jsem si vaše trápení s Petrbokem.Já se zrovna dneska vrátil od soudu v Rakovníku,kde žaluji Petrboka o vrácení 470000kč,které ode mě dostal na nákup materiálu.Dalších osmdesát tisíc dostal na vyřízení stavebního povolení a vypracování projektové dokumentace.Cca 550 000kč.............................................Tak povolení za osm měsíců neudělal,jen se vymlouval na průtahy úřadů a projekt mi vypracoval nějaký ing.Tichý,který za něj nedostal od Petrboka zaplaceno,i když na to měl peníze odemě,tak ho musel přerušit,do doby,kdy dostal peníze zase odemě,takže za osmdesát tisíc neudělal nic.Těch dalších 470000 mi velice,ale velice pozvolna,po několika smskách,výhrůžkách soudem,policií atd.začal vracet,až při posledních osmdesáti tisících přestal komunikovat,tak mi nezbylo,než ho dát k soudu.To co se tam dělo nechtějte ani vědět,kdy Petrbok pochopitelně ani nedorazil.Měl tam advokátku,kterou nezajímá že Petrbok někoho okrad,ale jak je napsaná smlouva a POZOR:Petrbok používá dvě IČA a to tak,že jedno má na Realbau a to druhé jako OSVČ a pak je to u soudu dost zapeklitá věc,kdy soud neví,komu jsem vlastně peníze dal a od koho je mám tedy vymáhat,i když Realbau s.r.o. a OSVČ Pavel Petrbok je tatáž osoba.Už mě to stálo čtyřicet tisíc a výsledek je opravdu nejistý,i když já mám jasno...........Petrbok je zloděj,lhář a neskutečný podvodní,prosím pozor na něj.Klidně mi kdokoli napište,rád vám poreferuji.Ahoj a držte se.............
Odpovědět
@imkova jak vám to dopadlo? je to hrozné, co se slušným lidem v této době děje...
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den,dostali jsme jakýsi odklad na tři měsíce,že se prý máme zkusit nějak domluvit,jinak ten soud bude stát prý mnoho času a peněz.Petrbok nechce zaplatit už nic,že prý už nic nedluží a na mě bude to dokázat.Mám sice smlouvu i s úrokama a příjmový doklad se jménem a adresou Petrboka,ale to prý nic neznamená.............Asi by bylo třeba,aby podal žalobu v tomhle čase ještě někdo další,aby bylo jasé,že je to grázl a mezi slušnýma lidma nemá co dělat.Jestli se můžu zeptat,jak se daří vám s jeho osobou?
Odpovědět
Profilova fotka
@morelan Este je to v stadiu riesenia, chceli sme sa dohodnut a mat od neho pokoj,neriesit uz viac sudy a tak, len nech nam vrati potrebne doklady ako napr. nasu projetkovu dokumentaciu s razitkom od stavebneho uradu a tak ale ako keby robil schvalne problemy a nic nam nechce vratit. Nepochopitelne a tak velmi hlupe ak si mysli ze tymto nas moze vydierat alebo co. Takze inak ako po zlom to s nim nepojde, robili sme co sa dalo.
Odpovědět
Profilova fotka
@gaucik A mimochodom, zaloby na Petrboka (Realbau Czech s.r.o.) sa sypu z kazdej strany, viz. http://www.modrastrecha.cz/forum/hled...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?