Súhlas susedov na stavbu domu. Ako to dať na papier?

Ahojte, potrebovala by som poradiť ako máme postupovať v prípade ak sa nedá dodržať stanovený odstup od susedov, ale musí to byť menej, ústny súhlas už máme od jedného suseda 1 meter a od druhého 2 metre, ale neviem ako to mám dať na papier, sú na to nejaké špeciálne tlačivá, alebo to stačí len niečo také ako čestné prehlásenie, že súhlasia so stavbou. Ďakujem za každú radu. Pekný dnik. ;-)
Odpovědět
Ahoj,aj my máme podobnú situáciu.Ja mám tlačivo - Vyjadrenie vlastníka susednej nehnuteľnosti-,bolo to na oficiálnej stránke obce, kde budeme stavať.Skús si pozrieť,či to nebudú mať aj u Vás. V tlačive je uvedené-účastník konania(každý sused samostatne,aj spoluvlastnici),jeho osobné údaje,údaje o jeho nehnuteľnosti(parc.č.,KU),právo k nehnuteľnosti,že bol oboznámený s dokumentáciou a umiestnením stavby, kde tá stavba bude(parc.č.,KU), a že nemá,alebo má-uvedie - pripomienky.,datum,podpis. Dúfam, že z toho vyjdeš,ak nie a budes chciet,napis IP. ;-)
Odpovědět
Presne ako povedala sisa, na tom tlacive ma moznost sused napisat, svoju pripomienku...Nam to tlacivo dali na stavebnom, ked sme si podali ziadost...
Odpovědět
Ahojte neviete mi poradit ohladom pristupovej cesty??Riešime jeden pozemok kde je pristupova cesta v spolupodielovom vlastnictve to jest každy vlastni kusok cesty.Lenže mi keby sme kupili ten pozemok museli by sme tu cestu rozkopat na dotiahnutie vody,možu nam to zamietnut????? Tiež musime nechat z každej strany 2metre kvoli ich plotom.
Odpovědět
Profilova fotka
womenne mali sme podobnu situaciu,,ale u nas bolo ale 40vlastnikov,takze nam to starostka nepovolila,,tak sme museli tahat siete z opacnej strany asi tak 60m namiesto 10m ]-( tam by ste museli zriadit vecne bremeno,ale je to dost zlozite,kedze to ma vela majitelov.. zbytocne opletacky.. ,,,tato cesta sa bude ristit u nas vyvlastnovanim,ale asi tak o 10r. skus sa spytat na obecnom urade,,tam ti povedia ci je to mozne,, u nas nedovolili ani len zakopnut a aj vraj prijazd je len tak tak..ale vlasnikov je tam vela neznamych a nikto nevie komu patri ktora cast :) takze prejazd nam nezakazu :-D takze ak sa vam da,tak si najdite iny a budete to mat lahsie ..nam nez to vobec povolili trvalo pol roka prosenia..esteze sme mohli teda kopat cez rodicovsky pozemok..inak by sme boli v riti :)
Odpovědět
womenne - a vy na tej ceste podiel nemate? Lebo ak by ste mali, tak mozete ju kludne rozkopat aj vyuzivat. Skuste si odkupit od niekoho podiel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte,my sme mali podobný problém keď sme kupovali pozemok tak nemal prístupovú cestu tak majiteľka musela od niekoľkých majiteľov pozemkov kadiaľ by cesta šla pobrať podpisy že súhlasia s prechodom a spravením cesty a spísalo sa vecné bremeno.čiže na liste vlastníctva máme už svoj majetok ako pozemok a cestu na ktorej je viacero majiteľov máme ako ťarchu a kopali sme tadiaľ už aj elektrinu a bude sa aj ostatné a je to v pohode.nieje stým toľko papierovačiek len sa to zakreslilo urobili sa plany a je to v poriadku. ;-)
Odpovědět
Ma niekto prosim vas vzor tlaciva na vyjadrenie vlastnikov susednych nehnutelnosti??
Odpovědět
no my sme mali problem taky isty, nebolo proste mozne dodrzat odstup. Dali sme si vypracovat svetelno - technicky posudok, a na tie rozmery /aby sme im nezatienili/ sme dali urobit projekt, ktory prekracoval ale povolenu hranicu blizkosti k domu. Nam na stavebnom urade povedali, je jedno ci vam podpisu nejake tlacivo, rozhodujuce je to, co susedia povedia na stavebnom konani k stavebnemu povoleniu. Dokonca ani tam nemusia byt namietky ale mozu ich podat az 14 dni po vydani stavebneho povolenia! Takze podpisovat nejaky papier nemalo zmysel, susedia si to mozu vela krat rozmysliet a podpis sa vobec neberie v uvahu....
Odpovědět
stavebne povolenie nadobuda platnost po 15 dnoch prave kvoli tomu, ze dovtedy este mozu dotknute strany vyjadrit namietky...
Odpovědět
No ale treba dodrzat hlavne tu hranicu 2 metrov od hranice susedneho pozemku resp. zajst na stavebny urad.. a poinformovat sa na to.. co je treba ak by si isel blizsie.. ci svetlotechnicky posudok.. a pod.. lebo su aj taky ludia ze bez stavebneho povolenia postavia na hranici pozemku a s presahom strechy na susedny pozemok... a to sa hrozne tazko riesi potom.. a potom ti nepomoze ani desat suhlasov susedov aj keby ti ich dali
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
zaujimave, nam povedali na urade, ze ked nam to raz sused podpise, tak uz sa s nimi potom nebude o tom bavit :-p a dakujem za to tlacivo!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
holky a když nám sousedi nechtějí povolit stavbu?? jde s tím nějak hnout? chcem postavit novou garáž,protože máme právě tu starou dva metry od zdi souseda a potřebujem garáž nejlíp k jeho zdi,aby se nám zvětšil dvorek :-) jde s tím nějak hnout? podotýkám,že k nám nemá žádný okna ,vysvětlení,že její zeď zateplíme a pak až postavíme tu naší na garáž nebere,no paní důchodkyně,který vadí i štěkot psů,startování auta,protože jí rušíme televizi :-o
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@sisa1412 ahoj ja mam s tlačivom na vyjadrenie od suseda dosť veľký problém a šla som aj na oficiálnu stránku našej obce ale keďže je to neoficiálne tlačivo naša obec neposkytuje koncept tohto vyjadrenia chcela som Vás teda poprosiť či by ste bola taká zlatá a poslala mi koncept tohto tlačiva už som v koncoch neviem to proste zohnať budem Vám nesmierne vďačná s pozdravom zuza :-) megi258@azet.sk
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojte, chcel by som sa spytat, ze aj my mame podobnu situaciu, 1 m od jedneho suseda a 2 m a nieco od druheho, aj podpisy budu, ale je tam jeden problem, ze od toho suseda co budeme mat podpis na 2 metre, tak ma hned vedla nasho domu stary rozpadnuty dom, bez okien ku nam a navyse podla katastrlnej mapy nam zobral 1 m z pozemku, to by nebol az taky problem sa dohodneme, ale nie je to problem z hladiska zakona?? Lebo vela ludi pise, ze je to problem, ze treba to dodrzat a ini pisu, ze normalne maju aj okna 2 m od druheho domu a nic sa nedeje :( Ako to je prosim vas? Da sa to vybavit, aby neboli na stavebnom problemy, ked budem mat podpisy a zaroven budeme mat okna z obytnych miestnosti tak blizko duheho domu?? Dakujem za info.
Odpovědět
Ahojte! Aj ja mam problém s tlačivom na vyjadrenie od suseda, tiež by som vás niekoho chcela poprosiť či by ste mi ho niekto nemohol poslať. Veľká vďaka!
Odpovědět
Profilova fotka
@indrula My máme vyjádření sousedů udělané tak, že nám projektant vytiskl půdorys a pohledy na dům zvenku a k tomu připsal větičku ve smyslu: Souhlasím se zjednodušeným územním řízením a výstavbou domu, k tomu přidal jména a adresy těch sousedů a řádek na datum a jejich podpis.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dobry den, vie mi niekto preposlat tlacivo - Suhlas suseda s umiestnenim stavby ?
Odpovědět
Profilova fotka
@martinoss na vaší situačku domu kterou skopírujete soused napíše souhlasím a podpis a to by mělo na SÚ stačit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martinoss Přesně jak píše @petrsv1000. Se sousedy jsme se dohodli nejprve ústně a posléze jsme je nechali podepsat již předchystanou situačku s textem: Souhlasíme s umístěním stavby RD na pozemku č.... K projektu nemáme připomínky. Dále tam byly přesné iniciály sousedů (aby je stavební úřad mohl identifikovat), jejich podpis a datum. Na stavebním úřadě s tím neměli problém :-)
Odpovědět
dekuji moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobry den. Ja sa chcem len opytat, to tlacivo o vyjadreni vlastnika susednej nehnutelnosti treba mat aj overene notarom alebo na matrike? Za odpoved vopred dakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarinnka my jsme nic neověřovali..
Odpovědět
zuzanka12 - Ďakujem, tak to dáme podpísať a uvidíme čo nám povedia na stavebnom úrade :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dobry den presne aj ja mam taky problem potrebujem napisat list co sa tyka nasej stavby od druhej musi byt stanoveny jeden meter niaka susedska dohoda ...poradi mi niekto ??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
tlačivko : http://www.pernek.sk/download/vyjadre...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?