Vrácení kauce po zkrácení doby pronájmu?

V případě že mám nájem na 1 rok, výpovědní dobu dejme tomu 3 měsíce a po pár měsících bydlení se rozhodnu jako nájemce nájemní smlouvu vypovědět z osobních důvodů (a akceptovat 3 měsíční výpovědní lhůtu (tzn že tam ještě budu muset 3 měsíce bydlet nebo alespon platit). Vrátí mi v tomto případě majitel bytu vratnou kauci (v případě že byt nebyl poničen a nedoplatky nejsou)...? Mám právo a reálně skutečně mi kauci vrátí, protože defakto došlo k porušení smlouvy (bydlel jsem tam jen pár měsíců a ne rok i když jsem 3 měsíce výpovědní lhůtu akceptoval a zaplatil)? Podle mě by mi měl kauci vrátit bez problémů? A zadruhé, když bych v daném bytě již ty 3 poslední měsíce výpovědní lhůty nebydlel, musel bych mu platit i poplatky za energie v bytu (i když tam nikdo nebydlí)? S tím že mi je po vyúčtování na konci roku vrátí? Nájem mu zaplatím ale energie se mi už platit nechce když tam nebydlím...
Odpovědět
@friss V nájemní smlouvě máš určitě upraveno skončení nájmu. Pokud máš výpovědní dobu 3 měsíce, jsi povinna 3 měsíce platit nájem i zálohy na energie. Nájem skončí uplynutím výpovědní doby, pak je pronajímatel, pokud je vše v pořádku (nejsou žádné škody na bytě a žádné nedoplatky) povinen vrátit Ti kauci. Jestli v bytě po dobu výpovědní lhůty budeš, nebo nebudeš bydlet, není rozhodující.
Odpovědět
@friss energie se musí platit stejně jako nájemné a je jedno zda v bytě jste nebo nejste.Kauce se většinou vrací az po vyúčtování energií,které je vždy jednou za rok.
Odpovědět
Kauce se skutečně vrací až po vyúčtování energií 1x za rok...? Tzn když mám nájem třeba jen půl roku tak musím čekat dalšího půlroku než mi vrátí kauci...? To se mi moc nezdá....
Odpovědět
@friss co se vám na tom nezda?vždy se dělá vyúčtování jednou za rok .V lednu se chodí zapisovat stavy vodomeru,mericu tepla a cca v květnu přijde vyuctovani.My máme ve smlouvách ze kauci vrátíme až po vyúčtování.Naštěstí jsou většinou příplatky tak se nájemníkům vrací.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?