Výměna bytu

Dobrý den, prosím o radu už nevím jak dál. Je nás 5 a zijeme v městském bytě 1+1 . Bydlíme tu už 4 rokem a já neustále žádám město o výměnu bytu za levnější větší a bez problémový neustále se tu tvoří plíseň ať dělám co dělám jelikož do domu teče nábytek mám daleko od zdi a tak nám nezbývá ani moc prostoru. Nejmladší dceru mám nemocnou a doktoři chtějí aby byla v čistém prostředí a když budou bráchové nemocní aby byla oddelene. Tudíž jsem šla i já ospod ať mi pomůžou. Přišli se ke mě podívat uznaly, že být není vhodný pro tolik lidí a sepsali mi žádost na městskou komisi o výměnu bytu za větší a s nižším nájem. Žádost mi byla opět zamítnuta i přes papiri doktorů a Ospodu už jsem nestastastna. Děkuji za rady
Odpovědět
@momo188 Milá paní, obávám se, že Vám tady nikdo nepomůže. Nejen proto, že Váš případ je případem pro sociálku, ale zejména proto, že neznáme Vaši skutečnou situaci a všechny okolnosti, jak právní, tak věcné. Neznáme bytovou situaci Vašeho města, neznáme způsob a podmínky pro přidělování bytů, nevíme na základě čeho bytová komise a následně (zřejmě) rada města rozhodla Vám byt nevyměnit (natož s nižším nájmem)., atd. atd. Je mně Vás líto, cítím s Vámi, ale poradit Vám takto neumím. Jakákoliv rada by byla pouhým plácáním. Jediné co bych doporučil, tak abyste se zkusila obrátit na nějakou občanskou poradnu ve Vašem městě. Bývá to např. na Charitě nebo u jiného podobného poskytovatele sociálních služeb. Ti by Vám mohli pomoci při jednání s městem.
Odpovědět
@milanq Děkuji za odpověď, no já už fakt nevím, je fakt, že bytu je tu málo, žádné dlouhý vůči městu nemám, Ani oni mi neřekli proč, jen mi udělili, že moji žádost zamítli. Přitom i sama úřednice Ospodu jim zdelila, že být není vhodný. Zkusím ještě občanskou poradnu. Ale i tak děkuji
Odpovědět
Hlavně si nepořizujte další dítě. Byty nejsou. Změňte tedy lokalitu nebo práci, abyste byt získali nebo měli peníze na jiný nájem. Nemůžete chtít po městu byt a stěžovat si tu, když byt nejsou. Každý svého štěstí strůjce.
Odpovědět
Já potřebuji větší a novější auto a ani modlení nepomáhá, asi budu muset začít šetřit nebo makat. Omlouvám se, ale nevěděla jsem, že byt od města je nároková záležitost.
Odpovědět
@daruna Nebudte tak jedovata. Nikdy nevite, proc se clovek do takove situace dostal.
Odpovědět
V první řadě by možná neuškodilo trochu skromnosti a vděčnosti za to, že vám město vůbec přidělilo byt, na který mnoho pracujících lidí horko těžko dosáhne a splácejí jej celý život. Je zajímavé si uvědomit, kde se ty byty vůbec berou. Oni je totiž museli postavit pracující lidé a stálo je to obrovskou spoustu úsilí a peněz. I to bude důvod, proč ty byty nejde úplně snadno rozdávat každému jen tak na potkání. K vašemu dotazu. Město jistě v zamítavém stanovisku uvedlo nějaké odůvodnění. Pokud se tedy chcete ucházet o větší byt, je třeba si to odůvodnění přečíst a reagovat na ty konkrétní důvody zamítnutí. Těžko můžete žádat větší byt a zároveň za nižší nájem. Nájmy v sociálních bytech jsou většinou už tak symbolické - uvědomte si, že pracující většina platí za srovnatelný byt většinou mnohem více peněz. Větší byt bude holt i dražší, s tím je třeba se smířit. Oni i pracující lidé musejí šetřit, aby měli na dostačující bydlení pro svou rodinu. Například nekouří, neberou drogy, starají se dobře o své věci a o vybavení bytu, aby se nemuselo vše neustále vyměňovat či opravovat.
Odpovědět
@puhelin Souhlasím, že do potíží se člověk dostane lusknutím prstu, ale 4 roky čekat na zázrak taky není řešení, azylák mám na dohled a sezením s cigaretou a mobilem na obrubníku si nikdo bydlení nevybudoval.
Odpovědět
@momo188 Jak to myslite vetsi byt za nizsi najem? Pochybuju, ze vam daji vetsi byt a pujdou s najmem dolu. Je mozne, ze vetsi byt ani nemaji. Nemaji povonnost vam nejaky pridelit. Pokud jste socialni pripad, je jednodussi jit do komercniho pronajmu a zazadat o prispevek na bydleni. Proc nevolite tuto moznost? Jinak muzete zkusit mistni inzerci a byt vymenit s nekym jinym, ikdyz sance miziva. Muzete se prestehovat do jineho mesta, vesnice. A hlavne zjistete duvody zamitnuti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@m_i_r_e_k Trochu pozde ale mesto mi byt nepridelilo klasicky, ale obalkovou metodou, nemam najem jak druzi 4000 korun, ale 12000. Mesto neuvedlo, ze s domem budou problemy, kde tece, tvori se plisen a nici muj majetek. Barak neni neustale v poradku, a mesto duvod neuvedlo. Mesto miva volne byty a vetsi takze takto. A ptala jsem se na radu ne polemizovani jinych veci.
Odpovědět
@azsinanecovzpomenu Mam mestsky byt obalkovou metodou, Klasicky mestsky byt u nas ma najem max 5 tisic za 2+1. Ja platim 12000. Ono mesto dela vyjimky jak komu, uz to resim pravne.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud platite 12 tisic, tak to opravdu muzete rovnou do komercniho najmu. A bez plisne. Jinak mesto je majitel, at plisen resi. Muzete pozadovat slevu na najmu.
Odpovědět
@momo188 A zkuste nám říct i to, v čem máte s městem problém? Normálně by Vám určitě pomohli. Tipuji, že jste dlužníkem města, mám pravdu?
Odpovědět
Článek se načítá
@jozkakomosny pise ze dluh nema
Odpovědět
@momo188 plesnivy byt ji horkotezko nekdo vymeni (nemyslim mesto)
Odpovědět
@momo188 Pokud město soutěží byty obálkovou metodou, tak jistě mají napsaná někde kritéria výběru. Buď někdo nabídnul vyšší částku, nebo nesplňujete nějaké z kritérií. Pravděpodobně by se ty kritéria daly najít u vypsaného výběrového řízení na úřední desce. Úřední desku mají už snad všechny města elektronicky na webu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?