Vyrovnání mezi bratry

Profilova fotka
Zdravím, potřebovala bych poradit, zda má někdo zkušenosti s finančním vyrovnáním mezi bratry. Můj manžel má ještě dva bratry, jejich otec vlastní dva pozemky, z toho vyplývá, že na jednoho bratra pozemek nezbude. My jsme se na začátku října rozhodli, že chceme stavět a jeden pozemek bychom tedy chtěli. Tchán nám, ale nechce podepsat darovací smlouvu a vklad na katastr, dokud nebude mít jistotu, že je manžel nějak s bratry domluvený. Druhý z bratrů se taky rozhodl, že bude stavět a chce druhý pozemek. Třetí z bratrů žije a pracuje momentálně v Praze, takže minimálně 2 roky nemá v plánu se vracet a stavět. Moje otázka je taková, zda má někdo zkušenosti a nebo ví, co by se mělo mezi mým mužem a bratrem, na kterého nezůstane pozemek sepsat? Nějaká smlouva a co by přesně měla obsahovat? Stojíme kvůli tomu, už skoro měsíc na místě a nemůže se nikam pohnout :-( Děkuji za rady a tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
@den89 Dle ceny obvyklé stanovit hodnotu pozemků a třetího bratra z jeho třetiny celkové výměry pozemků vyplatit, částku a případně splátkový kalendář určit ve smlouvě..
Odpovědět
Profilova fotka
napište s ním smlouvu že bude vyplacen svým dílem z pozemků a nebude mít na něj už nijak nárok nechla bych to potvrdit notářem a pak stanovit ceny pozemků pokud chcete odhadcem bude vás to stát 5tisic a budete mít ale přesně danou cenu,odíjí se to od místa,bonity půdy,síťování pozemků atd
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?