Vysoká odměna advokátovi

Je tu někdo,kdo si platil advokáta na přepis domu a uschovu a vše okolo toho? My jsme šli k advokátce s tím,že majitel domu nám řekl rovnou,že by chtěl tuhle advokátku ,že nebude ani drahá.A že pujdeme na pul s placením těchto nákladu.Dneska mi přišlo vyučtovaání od advokátky na 15500,- emoticon Myslela jsem si že je to jeste na pul.Ale to už je prý ta pulka.Je možné aby si vzala 30tisic? Jsem s toho nemile překvapená a dost mě to naštvalo.všude mají ceníky kolem 12-15.Tak jsme počíátala s takovou cenou,ale 30? Jak se proti tomu máme bránit? Asi nijak že :-|
Odpovědět
1
2
@maki25 Zajímavá cena. My máme nasmlouvané advokáty za 2.000,- Kč za úschovní smlouvu a kupní smlouvu máme za 1.000 - 2.500,- Kč (dle složitosti, tozn. pokud jsou součástí kupní smlouvy i směny nemovitých věcí, zřízení věcných břemen apod. tak se cena vyšplhá max. na 2.500,- Kč. Tudíž máme smlouvu úschovní + kupní + návrh na vklad za maximální částku 4.500,- Kč. Pokud kupujete nebo prodáváte přes realitku, tak by tyto náklady měla nést RK (pokud si tedy vyberete advokáta z jejich seznamu), jinak by zřejmě docházelo k těmto případům, že si někdo zajistí svého advokáta a pak vyúčtuje realitce 60 tis. Kč za advokátní úschovu, což by nepokrylo třeba ani jejich provizi. Mimo jiné jsem nedávno revidovala smlouvu, která byla akorát tak "zralá" na zamítnutí na katastru, příslušný advokát zaspal dobu, nepochopil, že je v platnosti nový obč. zákoník, dani z nabytí permanentně říkal daň z převodu, zásada "superficies solo cedit" (povrch ustupuje půdě) mu zůstala "utajena" a klientovi si ve finále vyúčtoval 45 tis. Kč za smlouvu :-) Návrh na vklad mu nešel vygenerovat, páč si nerozuměl s PC, takže to jsem klientovi ještě dodělávala. Pokud jste neměla nikde ujednání o přesné výši nákladů za advokátní úschovu, tak zřejmě budete muset částku uhradit. Předpokládám, že jste v KS měla uvedeno, že hradíte náklady rovným dílem s druhou smluvní stranou. (Pokud ne, tak byste nic platit nemusela). Každopádně si nechte předložit fakturu.
Odpovědět
@maki25 cena advokata se ridi advokatnim tarifem, ktery vydava advokatni komora. Muzes dohledat na internetu. Cena za ukon-smlouvu se vypocitava z ceny nemovitosti a cena uschovy z vyse uschovy. My jsme jen za uschovu neceleho milionu platili 8tis a to byla cena kamaradska od notare, smlouvy delala moje mama advokatka zadarmo. Kdyz napises o jake castky se jedna tak se pak muzeme bavit jestli je to moc nebo malo. @korodujicividle to mate uprimne advokata skoro zadarmo...
Odpovědět
Profilova fotka
Hodnota nemovitosti 2,3 mil., odměna advokátovi 6 tis.sakum prdum
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme při prodeji bytu po tátovi platili za smlouvu + advokátní úschovu rovné 4000 Kč (cena nemovitosti byla 1,8 mil.).
Odpovědět
@maki25 pro predstavu tady je tarif uschovy, jen uschovy, zadne smlouvy. Pokud mas uschovu napr 2mil, platis 5500kc plus 0,2% z milionu coz je 2tis = 7500kc jen za uschovu bez niceho. Smlouvy se pocitaji obdobne, jen jsou tam jina cisla. 1.150,- Kč do částky 100.000,- Kč úschovy 1.150,- Kč + 0,6 % z přebývající částky nad 100.000,- Kč až do částky 500.000,- Kč úschovy 3.500,- Kč + 0,4 % z přebývající částky nad 500.000,- Kč až do částky 1,000.000,- Kč úschovy 5.500,- Kč + 0,2 % z přebývající částky nad 1,000.000,- Kč až do částky 10,000.000,- Kč úschovy 20.000,- Kč + 0,1 % z přebývající částky nad 10,000.000,- Kč 1.000,- Kč minimální odměna za advokátní úschovu
Odpovědět
Advokát má ceny smluvní. Notář má ceny pevně stanovené, které se odvíjí od výše kupní ceny. Advokátním tarifem se dnes již málokdo řídí, jelikož je příliš veliká konkurence. U notáře se odchýlit nelze.
Odpovědět
Děkuji.Dum stál 1300000,-.Ted jsem prisla na to,ze nás hezky ais podvedli.Nic jsme si o ní nezjistili a ted mi píše známá,že je ta advokátka nejvetsi mrcha a ze se nejspíš domluvila s výbalým majitelem ze pujdou na pul.Tím pádem prachy dáme my a on ne.A vzhledem k tomu ze on si ji navic vybral!tehdy jeste rekl ze neni drahá.Takze je nám to jasné.Ona je tím prý známa.Je to nase blbost! :-( Asi to hold zaplatit budeme muset.
Odpovědět
Je to tak je to Vaše blbost pokud se s někým dohodnete na tom, že zaplatíte polovinu neznámé ceny. Příště už budete vědět - to je život a vychcaní spoluobčané
Odpovědět
Jenomže taková cena by mě opravud nenapadla.To si tak ona může jako vymyslet a naučtovat? Vzdy kdyz jsme se zmínila o cene,tak rekla ze mi pak psole vyuctování.A tim to haslo :-| Je možnost nějaké stížnosti u advokátní komory? Vždyt tam musí mít nějak dané ceny ne? Zase jsme jednou ponaučení :-S
Odpovědět
Tak jestli má hodinovou sazbu např. 5000Kč/hod, tak proč by ne? Jestli už je po všem tak pochybuji že s tím něco uděláte - maximálně se můžete přít o to, že bylo domluveno že to nebude stát více než 10000,- pokud nemáte sepsanou žádnou smlouvu, ale pouze ústní dohodu (smlouvu) - ale toto je spíše na nějakou právnickou/advokátní poradnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj názor je ten, že cena se domouvá předem a pokud ne, tak jedou podle svých tarifů.... Zřejmě dle tohoto http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1996-177
Odpovědět
No právě my s ní neměli vubec zadnou cenu dohodnutou.A to bysme asi měli ne? Já muzu tvrdit že řekla 10 tis a ona zas jinak.Tak děkuji za odpovědi.asi máme smulu,ale zkusíme to jeste nejak poresit
Odpovědět
Článek se načítá
@maki25 ja nevim jestli ctes, kdyz se ptas jestli maji dane ceny ale psala jsem Ti ze maji advokatni tarify, uschovu jsem Ti i nasla, tak si najdi jeste vsechny ostatni ukony kolik stoji a spocitej si je. Nebo chtej po ni rozepsat vyuctovani. Jinak na co si chces u komory stezovat? Na to ze jsi se nedomluvila na cene a ted ji nechces platit? Asi to bude znit trochu blbe, ale je to tak trochu tvoje blbost. Mimochodem k uschove musis mit smlouvu o uschove a v ni musis mit cenu uschovy.
Odpovědět
@mitote Tak to se omlouvám.Nepodívala jsem se pořádně. Vyuctování po ní prívě chci,prý ho pošle.Ale tak poslat si muze co chce.Volala jsem i poradkyni která u toho byla a sama říkala,že když přišel dotaz na cenu ,tak odvedla pozornost a řekla že to pořešíme jindy.Smlouvu o uschově jsme měli,cenu uschovy ne.Jeste na to mrknu.
Odpovědět
@maki25 v te smlouve by spravne cena mela byt napsana... nebo na komore je bezplatna poradna online tak se zeptej kolik to muze tarifne stat...
Odpovědět
Jj.zítra budu volat a uvidím.Máme smlouvu o uschověš,ve které je napsané:odměna advokáta: za uschovu kupní ceny přísluší advokátovi odměna,kterou se zavázali uhradit složitel i příjemce a to každý 50%.My jsme prostě blbí a věřili jsme jim a taky na to doplatili.A to ani nemluvě o tom,že jsme jeste z dobré vule zaplatili polovinu daně na dan z prodeje nemovitosti ci jak se to nazývá.Nenapadlo by mě,že advokát může takhle podvádět,když je tu od toho abych nám poradil.
Odpovědět
Je to nesmysl .my platili sice u známé za vše 4t a říkala že to máme za půlku než bere normálně.
Odpovědět
Ptala jsem se hodně známých kolem co platili max.10 tisíc.Takže je to od ní do očí bijící.Navic po tom co mi známá řekla že o ní slyšela,že to takhle dělá často.Že se domluví s druhou stranou a jdou na pul.Navíc ještě k tomu, když si ji prodávající sám vybral a chtěl ji! Ted uz je mi to jasné. I poradkyně na mě hleděla když jsem ji tu cenu řekla. Takže to budu řešit. Myslím že se můžu bránit tím,že jsme mezi sebou měli mít v první řadě podepsanou smlouvu o tom,kolik si veme.Ona to záměrně tajila.Uvidím zítra co mi řekne právník.
Odpovědět
Jestli nemáte žádnou smlouvu kde je napsáno že máte platit takovou sumu. vůbec bych se s ní nebavil a pohrozil že si budu stěžovat na advokátní komoře. Maj velice přísná pravidla až vyloučení z komory.
Odpovědět
To mám také v plánu.Už mám rozepsaný dopis na advokátní komoru i jí a opravdu ho tak poté zašlu, jestli si tu její kalkulaci nemíní přepočítat. Je mi jasné že viděla 2 mladé vemena,které nemají ani páru o co se jedná,tak toho ais využila.Hold jsme si myslela že když je to paní advokátka,tak jí věřit můžete.Bohužel jsme se hodně přepočítali a jsme zase poučení! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @sobii . Advokátní komora má velmi přísná pravidla. My platili při koupi vše (smlouvy, návrhy i úschovu) a dali jsme 15.000Kč.
Odpovědět
@sal80 No,i já s takovou částkou počítala. Víc by mě fakt nenapadlo. Děkuju za pozitivní zprávy. Snad se jeste nějak dohodneme.Dám vědět ;-)
Odpovědět
Když jsem řešil koupi bytu a advokátní úschovu já, obešel jsem právníků víc. Jeden z nich požadoval za úschovu 3% z uschované částky, což při milionu dělá 30 tisíc. Když jsem se odkázal na tarify, tak dělal že neví, o čem je řeč. Takže je třeba advokáty vybírat pečlivě, protože i mezi nimi jsou vychytralí lidé, kteří spoléhají na neznalost druhé strany. Doporučuji poptávat od více lidí, abyste měla srovnání. Každopádně věřím, že jste se poučila a příště si dáte pozor.
Odpovědět
Tak mám nové a velmi zajímavé info.Poslala jsme paní advokátce mail že nesouhlasím s její kalkulací apod.podle čeho to vypočítala a tak kolem.Natož mi odepsala ze začátku na věci uplně mimo téma,ohledně nějakých smluv které jsme si nevyzvedli a já nevím co,aby byla dulezitá.A dák kopíruji: .Pokud se týká vyúčtování právních služeb postupovala jsem v souladu s vyhl. 177/1996 Sb.§ 7 z tarifní hodnoty 1.327.000 Kč.- byly připočteny náklady za ověření (15 x 30- Kč =450,- Kč, list vlastnický 2x 100,- Kč ).Při kalkulaci jsem účtovala 2 úkony.Při osobní jednání provedu s Vámi kalkulaci , vysvětlím a dohodnu se s Vámi . Natož jsme ji volala,a ona mi tam počítala z hlavy nějaké nesmyslné částky,kterým jsme nerozuměla,tak jsem ji řekls, že jsem mluvila i s jinými právníky a ti nad 10.tis nejdou,tak ze mi to prijde hodně a že podle jejího paragrafu mi ten výpočet tedy vyšel na 4600,- :-D A na to se začala rozčilovat co si o ní myslíme,že už to tedy chce mít z krku at se co nejdřív sejdeme a at si teda rkenu částku kterou chci.Uplnšě obrátila.Já blbec řekla ale 7tis..Je to sice dost,na to ze máme jít na pul jeste s prodejcem,ale čert to vem.On beztak nedá nic. Stejně si jeste mylsím že tak otočila proto,že si myslí že nám zítra vystaví novou fakturu na tech 7 tisic a starou nechá a jsme tak blblý že nás nenapadne,aby tu starou zrušila.Dle mě v tom jeste bude nějaká levárna.Taqkže po ní nejdřív musím chtít tu starou aby nějak přepsala,nebo co já vím a pak vystavila novou,že? Hrozně see vyhýbá i té písemné faktuře. Snad už nás zítra nijak neoblbne a ukončíme to nějak bez problému. Navíc jsme v práci do 19hod a ona tu schzuku chce v 19.30.Což se mi taky nelíbí,ale říkala že pak nemá kdy a my taky ne,jelikož jsme zase v práci.Tak uvudíme zítra jak to dopadne nakonec
Odpovědět
Profilova fotka
@maki25 tyjo,dej vedet,jak jste dopadli. To je pekna ludra teda :/
Odpovědět
Budu si s sebou brát jeste pro jistotu 3.osobu,pokud ji tam vubec pustí a bratra co bude čekat venku.Stále s toho nemám dobrý pocit. Volala mi i poradkyně a že ji mám normálně říct že ne 7tisic jako polovinu,Ale dohromady.Že ji mám dát na stul max.4 tisice.Jinak těch mých 7.tisic bych platila celkovou částku.Že mi ty ceny zjištovala u právníku a říkali že opravud tak těch 7tis.A hlavně nechat vystavit novou fakturu a starou stornovat.už at to mám za sebou.Jakoby jsme toho mělo ted málo kolem domu.A ještě řešit advokáta který se chce na nás napakovat :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Podle tý vyhlášky vychází odměna na cca 10.600 Kč, plus těch pár stovek. To by se mělo rozdělit na dvě půlky. Ohledně té faktury: ta nová bude mít buď stejné číslo a tu jí můžete podepsat, že s ní souhlasíte. Anebo bude mít nové číslo, tj. starou nepřepsala, ale pak stačí napsat email nebo doporučený dopis, že fakturu nepřijímáte. I když před vámi starou fakturu roztrhá, neznamená to, že jí nemá v účetnictví. Musíte to mít písemně.
Odpovědět
Tak my si nechali u notáře zpracovat komplet kupní smlouvu (13-ti stránková obludnost, kde bylo uvedeno vše od stavu elektroměru, odpojení, přípojek, přepisu přípojek, až po věci, které v domku zůstanou, byla tam data do kdy vyklidit atd, prostě vše podle domluvy), dále tam byly peníze v notářské úschově, zajistili vklad na katastr (jen tam je kolek 1000 korun), stejnopisy kupní smlouvy, po přepisu na katastru převod na účty - prostě komplet vše a stálo to kolem 50-ti tísíc. Ovšem jednalo se o částku dost přes 10 mega. Ale když jsem se ptala, tak oni mají tarify, kterými se musí řídit - notářka mi sama posílala i odkaz, kde to najdu. Možná Vám to přijde dost, ale kdybych platila realitce provizi za zprostředkování, stálo by to kolem 3/4 mega, takže nám to vyšlo krásně. Notáře jsme vybrali po společné dohodě s kupujícím, kupní smlouvu platil kupující a daň z nabytí já a druhý spolumajitel, také podle dohody.
Odpovědět
@slabici Děkuji za info! Takže víc jak 5 tisic ji prostě nedám. Já si to sama takhle ani vypočitat neumím.To fakt díky a taky ji řeknu.Jako že se nestydí.Taková ,,dáma´´
Odpovědět
Jinak ještě podotýkám, jelikož jsme si u ní nechali zpracovat kupní smlouvu, i notářskou úschovu, tak jsme platili jen 10% z částky jaká by byla, kdybychom si nechali jen tu notářskou úschovu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?