Záloha+podepsaná smlouva s RK, majitelé nepodepsali

Stalo se vam nekomu,ze jste zaplatili zalohu realitce + podepsali rezervacnin smlouvu a nasledne vam volali z realitky (za 2 dny!!!),ze majitele nic nepodepsali a ze "udajne" (to uz tvrdili 1x) maji kupce,ktery jim da o 50 tis. vic (vpodstate cenu,ktera na nemovitosti byla puvodne nez nam kyvli na snizeni o tech 50 tis.) ??????? Jak se to prosim resi?????????Prijde mi to jako hnusne nefer jednani (napsala bych to hur,ale nemam uz slova)
Odpovědět
Profilova fotka
asi záleží na tom, co máte ve smlouvě s realitkou a podle toho pak postupovat... jak si to vyřeší realitka s majiteli vás zajímat nemusí..
Odpovědět
@salme Přesně tak, jak píše @semelka. V rezervační smlouvě by měly být i sankce (pro obě strany), pokud se následně nepodepíše kupní smlouva. Ale záleží na přesném znění, prostudejte, případně se poraďte s právníkem a pokud jste v právu nedejte se. :-)
Odpovědět
Je to jednoduché...prostě z vás chtějí vymáčknout víc peněz. Kolega v práci zažil stejnou situaci a řešil podobné dilema. Opravdu mají jiného kupce? pokud ano a já nepřeplatím, přijdu o vysněnou nemovitost. Pokud ne, tak z toho nakonec vycouvají a dodrží cenu. musíte si rozmyslet, jak moc chcete riskovat. Jestli málo a nevadí vám, že dost pravděpodobně s vámi vydrbali, přeplaťte to. Já osobně nemám rád, když ze mne někdo dělá debila, takže já bych zariskoval a řekl, že tedy o nemovitost nemám zájem, pouze za již dohodnutých podmínek. Možná bych pak litoval, ale aspon bych měl klid v duši, že mě neokradli zloději.
Odpovědět
Ahoj, také bych z toho měla pocit, že se ze mě snaží vyrazit více peněz, je to podle mých zkušeností běžná praxe a věta: "Máme i další zájemce." je snad nějaké zaklínadlo, které používají všichni realitní makléři. Osobně bych prostudovala rezervační smlouvu, jestli jsou v ní upraveny nějaké sankce. Pokud jsou, trvala bych na zprostředkování prodeje za sjednaných podmínek s tím, že jinak budete požadovat úhradu v rezervační smlouvě sjednané pokuty. Pokud nejsou, zkusila bych pohrozit náhradou škody, i když dokazování by nebylo jednoduché. Záleží pak, na koho natrefíte...
Odpovědět
Profilova fotka
no je o to o solidaritě majitele a o tom, jak moc nemovitost chcete. Nemyslim si, že je to trik realitky. U nás se stal pravý opak, podepsali jsme rezervačku a realitní makléřka nás upozornila, že je ještě jeden pán, co tu nemovitost hodně chce a horem dolem křičí, že nabídne o sto tisíc víc a bohužel má kontakt i na tu pani majitelku, tak ať si dáme pozor, že ji může přemlouvat.. Hrozně jsme se báli. Po pár dnech jsme šli dát kopii rezervačky majitelce, a ta nám řekla, že ji jeden blbec otravuje ať to dá jemu, ale že ji takovýhle chování akorát odradilo. Asi prvně v životě vyhrála slušnost a "mladá rodina", nad panem podnikatelem, co chtěl byt jako investicici. tak moc držím palce, ať to ještě dobře dopadne!!!!
Odpovědět
Tak si dnes jdu pro vracene penize.Uvidime.Zkusila jsem napsat i ostatnim realitkam,jestli je byt volny ... a ... svete div se ... mozna fakt je ... uvidime ... ale s touto realitkou uz nechci mit nic spolecneho!!!!Kdyz jsem se ptala ostatnich RK - jak se postupuje - vsude prve podepisuji smlouvu s majiteli a pak s kupci!!!!! Skoda no ... ale tak budem napriste chytrejsi! :-| Manzel se do toho bytu zamiloval ... vpodstate ja taky ... jen nemam rada,kdyz ze me nekdo dela blbce!Tak uvidime jak to dopadne ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak snad to bude jen tou realitkou :) a majitelka bude v pohode..
Odpovědět
@salme co je to za realitku??
Odpovědět
skvely servis :-| Tak penize mame vraceny ... skoda toho bytu ... (pro zmenu majitele tvrdi,ze byt je zarezervovan ... a kazda realitka,ktera jej nabizi tvrdi,ze je volny) ... tak se v tom cert vyznej!! =-) =-) :-S
Odpovědět
Profilova fotka
no on dal asi majitelce nekdo do kapsicky proste a ona to ostatnim realitkam nedala vedet.. |-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?