Zálohová faktura - mohu trvat na uvedení termínu dodání?

Ahoj, plánujeme koupi krytiny ve stavebninách, potvrdila jsem emailem cenovou nabidku (take zaslanou na email), nikde však není uvedeno konkretní datum dodání materiálu, zítra mám jít uhradit zálohovou fakturu,mohu trvat na tom, aby byl termín uvedene?
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss TAk např. do 30ti dnů by tam být mohlo, prodejce by se snad neměl bránit..
Odpovědět
Profilova fotka
určitě, můžeš trvat na čemkoliv
Odpovědět
Profilova fotka
Když někomu vystavím cenovou nabídku, tak tam standardně uvedenu termín dodání - pokud mi zákazník tu cenovou nabídku odsouhlasí, je pro mě automaticky závazný i ten termín dodání. Pokud ho nemáš v cenové nabídce, trvej na jeho uvedení na faktuře (jen pro jistotu, ať se pak někdo nevymlouvá, že na dodání má půl roku...ať to napíší alespoň do poznámky, není to nic nestandardního ;-) )
Odpovědět
@eivliss Určitě na tom trvej - ty jsi zákazník. Ještě mi nějak uniká, proč u krytiny záloh. faktura. U věcí dělaných na zakázku bych to pochopila, ale u stand. výrobků, které mají na skladě nebo je objednají mi to nějak nedává smysl.
Odpovědět
Tak datum mi napsali, ještě se zeptám, vystavili mi tedy zálohovou fakturu, ke způsob platby je uveden: hotově a rovnou jsem ji zaplatila. Žádný jiný doklad o zaplacení mi nedalim, prý když je tam hotově, tak je sama zálohová faktura doklad o zaplacení. Je to tak??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Termín dodání by měl být součástí nabídky, takže na tom trvej. Ne není tomu tak.... ke každé zálohové platbě by měl být vystaven Doklad o přijaté platbě, který dokládá zaplaceni. Pokud jsi ji zaplatila v hotovosti, měli by ti dát pokladní příjmový doklad. Musím mít přece v ruce nějaký doklad o zaplacení....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?