Sousedé z Ekospol - Panorama Kyje VI

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli tu je někdo kdo kupuje byt v 6. etapě projektu Panorama Kyje? Rádi bychom poznali případné sousedy, případně probrali problémy kolem smluv, zařízení atd. Hned bych měl i jednu otázku do diskuze. Řešil jste někdo s Ekospolem bod všeobecných smluvních podmínek 7) Budoucí kupující bere na vědomí, že kupní smlouva může být budoucím prodávajícím až do doby jejího uzavření doplněna či pozměněna, a prohlašuje, že toto nepovažuje za porušení či nedodržení smlouvy či kupní smlouvy. Znamenalo by to, že mohou měnit kupní smlouvu před podepsáním jak se jim zlíbí a nedá se to rozporovat. Díky všem za příspěvky.
Odpovědět
Také všechny zdravim, jsem před podpisem rezervacni smlouvy na jeden byt v tomto projektu. Všechny smlouvy jsou nastaveny vyhodne pro Ekospol a méně vyhone az nevyhodne pro kupujícího. Polemizovat by se dalo o vice bodech, napr. clanek II, odstavec 2 rezerv. smlouvy informuje o tom, ze Ekospol muze zvýšit kupni cenu v pripade zvyseni danovych sazeb, ale nepise o tom, ze se cena muze snížit v pripade snizeni danovych sazeb. Dále clanek IV, odstavec 4 říká, ze vizualizace projektu jsou ilustracni, nikoli zavazna a Ekospol je muze v realizovanem projektu de facto libovolne menit. A ano, zrejme mohou libovolne menit smlouvy za pochodu, zatímco kupujici jiz ma smulu. Cela pravni dokumentace je psana ve prospěch Ekospolu. Nicmene, vzhledem k dobrym referencim od jejich spokojenych zakazniku to vse beru jako nutne zlo, kterym se firma chrani proti rizikum, jez nebude moci jednoduse ovlivnit. Bavili jste se s firmou o těchto vecech? Stejne zmeny smluv zrejme nelze docilit, ci se Vam to povedlo? :-) Diky
Odpovědět
@jzednik Nic zásadního se nám změnit nepodařilo, jen nějaké drobnosti. Také bychom to asi neriskovali nebýt toho, že v našem okolí máme několik bytových domů, které realizovali. Zkoušeli jsme se kouknout na i na byty od konkurenčních developerů, ale pro laika tam rozdíl skoro žádný nebyl (někde se více starají o okolí domu, někde nepoužívají cihly vůbec...někde dokonce tvrdí, že betonové bloky sestavené dohromady izolují lépe než cihla :-) ). V jaké budově a jakém patře uvažujete?
Odpovědět
@nartakat Prave, vsichni to maji podobne. Triky a vynalézavost některých developeru nezna mezi :-) Uvazuji o budove G, byt 303. Vy mate jakou budovu?
Odpovědět
@jzednik My budeme naproti v budově F, byt 243. Budeme vám případně koukat shora do obýváku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme byt v Panorama Kyje V. Budova I :-) Stěhovat se máme někdy květen / červen.
Odpovědět
Nemáte náhodou I208? O ten jsme měli zájem původně, ale nevyšlo nám to kvůli stavebnímu spoření :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Nene, I103. Chtěl jsem koupit ještě G104, měl jsem to rezervované, ale nakonec by mi nedali další hypotéku :-(
Odpovědět
my bydlime v etape III a jsme spokojeny, smlouva byla trochu sporna, ale musim rict, ze s ekospolem nebyl zadny problem a kdyz se nasel problem v provedeni bytu, odstranili ho /napr. poskrabana okna/
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, také uvažuji o bytě v projektu Kyje VI. Co jsem zatím sondoval u konkurence, tak podobné dispozice jsou za vyšší finance. Kyje vypadají rozumně, včetně dobré dopravní infrastruktury a blízkosti k Černému Mostu. G310ku už mi někdo vyfouknul :-( tak se musím podívat po jiném :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mě se ten Ekospol zdá nedůvěryhodný...
Odpovědět
Profilova fotka
@levit Proč nedůvěryhodný? Vždyť mají po Praze už postavených několik domů, a kromě vytopených sklepů v jednom z nich s nimi nikde žádný problém nebyl.. My jsme od nich koupili byt v Horních Měcholupech a od začátku spolupráce perfektní, cena nejlepší mezi ostatními developery a opravdu si nemůžeme na nic stěžovat..
Odpovědět
Dobrý den Chci se zeptat, jestli by jste neměl někdo zájem o Ekospol peníze? Jdou použít na nákup bytu, nebo na klientské změny.Dostali jsme je při podpisu smlouvy. Už je nemůžeme použít, ale někomu ušetří :-) Máme jich 6000kč Nechali by jsme je za 1/3 ceny ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj,zvazuji nakup bytu od EKOSPOLu a chci se zeptat Vas co jste o nejaky ten rok dopredu jakou mate zkusenost se zmenami ve smlouve, co se Vam podarilo zmenit ?
Odpovědět
@minulka1 Ahoj mate jeste ty ekospol penize na prodej ? :)
Odpovědět
@dalecooperczAhoj ano jeste je máme. :-)
Odpovědět
@dalecoopercz Ahoj Ano jeste je máme ;-)
Odpovědět
@dalecoopercz Zdravím, nějaké rámcové změny ano, ale nic zásadního. Stojí si zatím a mají takový odbyt, že si to mohou bohužel dovolit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ekospol je super, za 3 měsíce bysme měli bydlet, tak uvidíme. Co mám informace od lidí, kteří již bydlí v předchozím etapách, tak spokojenost. Samozřejmě nějaké reklamace proběhly, ale vše vyřešeno bez problémů.
Odpovědět
@morgan81 já osobní zkušenost nemám, jen z doslechu, ale slyšel jsem negativní zkušenosti i na další developery jako Finep nebo Canaba. Ale asi je to na širší diskuzi jak dnes developeři staví, když je to honba za ziskem a situace na trhu není dobrá.
Odpovědět
@levit Canabu určitě nebrat. Staví všechno z betonových bloků, to si rovnou můžete koupit byt v paneláku a levněji :-). Finep je zase trochu dražší a navíc se mi zdá, že ty nové stavby začíná šidit, nemyslím kvalitou, ale uspořádáním.....prodávají za 200 000 Kč garážové stání, což je v reálu oplocená plocha pod bytovým domem bez jakýchkoliv bočních stěn. Sice vám na auto neprší, ale to je tak všechno. Také dávají nové domy tak blízko u sebe, že si ve spodních patrech na balkonu připadáte jak herec na jevišti :-D Ekospol má co jsem za poslední rok, co bydlení řešíme také nějaké boty.....např. Viladomy Uhřiněves a projekt Boloňská.....v obou případech špatná spodní izolace a s tím spojené problémy (plísně, opadávání omítek....). Doufám, že tento projekt dopadne dobře. V úterý se jdeme podívat na stavbu :-)
Odpovědět
Já zdravím sousedy, koupili jsme si byt G110 a nemůžem se dočkat až se přestěhujeme.
Odpovědět
Domy a byty jsou už zakresleny na katastru :-)
Odpovědět
Zdravím, my si koupili byt F 361 a to jsme byli asi třetí v pořadí na tento byt. Pokud jde o kvalitu staveb, tak záleží, kdo to pro Ekospol staví. Průmstav patří k těm "lepším" co je na trhu, ale důležité je co si Ekospol objednal. V současné době bydlíme v bytě také od Ekospolu, který budu prodávat. S kvalitou jsem spokojen. Bylo pár drobností (poškrábané okno, poničené zábradlí), ale i dost zásadní věc, jako je VZT. Doporučuji všem minimálně do kuchyně dokoupit pachovou zpětnou klapku, protože Ekospol staví VZT na minimální hranici průtoku vzduchu a pokud si někdo pod vámi koupí silnější digestoř, tak budete mít smrad v bytě :-). Já to vyřešil touto klapkou a mám pokoj. To samé jsem si zajistil i v F 361. Pokud jde o plísně, tak když dodržíte v prvním roce pravidlo "větrat a topit", tak nebudete mít plesnivá okna a ani nic dalšího (první rok hold topíme do otevřených oken). Další kapitolou jsou standardy. Ekospol uvádí, že v základu má "vysoce kvalitní." Bohužel musím konstatovat, že si asi kvalitu představují v EKO jinak než já. Po cca 5-ti letech se standardní plovoucí PVC podlaha zvedá, vytávří se ve spojích oštěpky a začínají být vidět spáry mezi deskami. Takže v novém bytě jsem nenechal nic původního. Pokud máte v úmyslu v bytech bydlet více jako 10 let, nebo jako já "do smrti", tak doporučuji změnu za nadstandardy. My změnili téměř vše (podlaha, parapety, komplet koupelna, wc, překopaná el. instalace, jiné zásuvky, vypínače atd.). Zde musíte počítat s tím, že standardy od EKO jsou opravdu šunty a to i podle ceny, která se objevila v položce "odečtené STD". A je úplně jedno, zda jde o plovoucí podlahu, vanu, srcháč, umyvadlo, wc, zásuvky atd.. Hluk v současném domě je na přijatelné úrovni (proti stavbám Central Group). Společné prostory také. Největší problém byla sprácovská firma, která vyhrála výběrové řízení za nejnižší cenu a podle toho vypadala také jejich služba. Dokonce došlo i na právníky. Další problém byl, že vyměřené zálohy neodpovídají. Všem doporučuji v prvním roce navýšit zálohové platby minimálně o 25% proti výpočtu (ušetříte si pak šok, při prvním vyúčtování :-) ). Celkový závěr. Ekospol staví sice levněji než konkurence, ale bydlíte ve stejném jako od Finepu nebo CG (pokud jde o stavbu). Reklamace. Některé reklamace fungují rychle a na některé se čeká dále (doporučuji hlídat termíny). Všem doporučuji až půjdete na předpřejímku bytu (cca 1 měsíc před předáním), tak si s sebou vezměte vícero lidí (nebudou v eufórii z nového bytu). Smlouvy jsem nijak neupravoval a Ekospol se zachoval zatím vždy férově. Ale tím, že byty opravdu prodávají hodně, tak na to také při jednání spoléhají "nechceš? nevadí, jiný chce" :-). Rozestavěná stavba už je asi cca 2 týdny zapsána v KN.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Největší problém celého projektu Panorama Kyje je jeho Správa. V čele Výboru SVJ je jistý pan JJ a Výbor sám se zabývá naprostými margináliemi místo toho, aby řešil podstatné věci. Př: Bydlím v sousedství jistého zaměstnance České pojišťovny, který si jako jednu z prvních věcí pořídil na společnou terasu, oddělenou tenkou příčkou, mobilní nafukovací bazén s vířivkou na cca 800 l vody. Tím porušil podmínky Kupní smlouvy i Závazné pokyny Ekospolu, stejně jako Stanovy SVJ, neboť terasa panelového domu není na takovou zátěž konstruovaná. Vzhledem k tomu, že vířivka pana Š. představuje v případě havárie ohrožení nejen mého bytu, ale i bytů o poschodí níž, obrátila jsem se na předsedu SVJ Farkašova pana JJ, aby celou věc řešil. Nejenže neřešil, ale zmíněného pana Š. schválil jako vrchního "kontrolora" SVJ a dotyčný pán, s nímž se opravdu nedá rozumně mluvit (je přece poradce v bankovním ústavu) si vesele víří dál. Na mé opětovné upozornění z tohoto týdne pan JJ vůbec nereagoval. Zřejmě bude muset ta bezprecedentní a nechutná věc být řešena právníkem a odvoláním celého naprosto impotentního Výboru, který by tak mohl spravovat Kocourkov nebo Absurdistán
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@nartakat reaguju na ty sousedy v Kyjích, ale je to asi staré, budu zřejmě jiná etapa. Byt má být hotový v září 2018 a na bod 7 jsem se ptala. Ale neumím v tom chodit, myslím, že mě každý lehce opije rohlíkem.
Odpovědět
@blankolin jj to jsou nové etapy. My už přes dva roky bydlíme. Poznatek na co si dát pozor: kdo platí elektřinu během dostavby bytu. Pokud si necháte od Ekospolu nainstalovat elektroměr dopředu (možná, že to udělají i bez něj), tak si nechte písemně potvrdit, že do konečného předání bytu bude elektřinu platit Ekospol. Jinak vám ji jako našemu domu vesele přeúčtují i za dobu, kdy byt ani využívat nemůžete, protože od něj nemáte klíče (berou to od data zápisu vašeho jména do katastru). Pokud si zaplatíte kontrolu nemovitosti od specializované firmy bytecheck, tak pozor na ně. U nás přišel mladý hejsek, co k bytu nevzal s sebou ani podklady, chodil tam s vodováhou a měřidlem pravých úhlů a dělal, že kontroluje i když ve finále nic nezkontroloval.....
Odpovědět
Profilova fotka
@nartakat Moc díky za typy, zkusím si dát pozor. A jak se tam bydlí? Já se hned stěhovat nebudu, starám se o 91letou maminku v bráchově bytě. Je to trochu složitější, s tím vás nebudu unavovat. Chystám se na obhlidku domu, ale vůbec nemám představu, jak se tam dostat. Vím jen, že je to v blízkosti metra Rajská Zahrada.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?