Hlasování na schůzi podle NOZ

Dobrý den,prosím poraďte,je správná moje domněnka,že nyní,v r.2014, stačí pro přijetí (nezásadního) návrhu na domovní schůzi nadpoloviční většina přítomných,jak je to v NOZ,přestože Společenství ještě nemá ve svých stanovách takovou změnu podle NOZ zavedenou? díky :-)
Odpovědět
zatím to platí dle stanov. NOZ sice platí od 1.1.2014, ale je v něm 3 leté období, které mají spolky a sdružení a.... na to, aby upravily své stanovy, tak aby odpovídaly NOZ. Takže zatím se musíte řídit platnými stanovami a nejpozději do 31.12.16 odhlasovat nové stanovy.
Odpovědět
No prave ze jsem vycetl,ze to tak neni,ze i kdyz to neni dosud upraveno podle NOZ,tak uz to podle nej plati. Tak myslis,ze to tak neni?
Odpovědět
@ondrej190 nejmse právník, ale v určité instituci (nechci psát detaily) řešíme jinou situaci se stanovami a NOZ. No a musíme fungvat podle stávajících stanov až do doby než schválíme nové stanovy. Nové stanovy musí být dle NOZ (termíny už jsem psala). No a teď záleží, co máte v současných stanovách, pokud tam není nic o tom kolik je potřeba na domovní schůzi, ale jen odkaz na zákon, pak se musíte řídit NOZ, pokud v nich máte přesně definováno % přítomných na schůzi, tak se musíte řídit % ze stanov
Odpovědět
@ondrej190 jak ti pise subsomi. Hlasovani se ridi dle aktualne platnych stanov az do prijeti stanov novych dle NOZ. Pokud mate jeste stare stanovy neupravene podle NOZ, plati hlasovani podle nich. Pokud mate v aktualnich stanovach uvedeno, ze pro prijeti staci nadopolvicni vetsina pritomnych, tak to je. Nebo je nutna napriklad nadpolovicni vetsina vsech ze SVJ (tedy ne pouze pritomnych). Vse zavisi, jak to ma vase SVJ upraveno v aktualne platnych stanovach.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?