Hledám sousedy Romance II - Uhříněvěs

Pro nás všechny, kteří se sem chystáme přestěhovat, pro různé dotazy, náměty, připomínky atd. Včera jsme se byli koukat, jak stavba pokračuje, v některých bytech jsou již okna :)
Odpovědět
Ahoj, jj chystame se...dneska jsme se tam poprve byli podivat dovnitr. Vypada vs ejak ma, ikdyz nejake technicke pripominky tam jsou. Zatim jedine co nas trapi je, ze tam nevetraji a terasy nad nama nejsou zateplene a poradne zaizolvane, tak se srzai na strope voda (v mistech kde je strecha/terasa). Tak snad to vyladi...Nastesti mame znameho od jineho developera, ktery se prave timto zabyva, tak vi s cim poradit a na co kouknout.
Odpovědět
Ahoj, my se chystáme dovnitř zítra a taky máme byt pod terasami, tak jsem zvědavá...máš přímo pár tipů, na co se zaměřit? Díky
Odpovědět
Ahoj, no precetl jsem si to trochu pozde :) Kamos rikal, ze takhle v teto fazy to vypada, ze remeslne se mu to zda dobry. Ze zna i totalne odflaknute veci. Nicmene strop si vyfotil (srazejici se voda) a vlhkost a detialni prohlidku se pak udela az pri inspekcni prohlidce. Jen u tech trojoken v obyvaku se kouknete je takova kryci lista, ktera je tak hloupe zadelana. Takze by chtela trochu oriznout, aby pekne sedela se zdi. A do jakeho baraku se sethujete ?
Odpovědět
Ahoj :) Díky, přesně jak píšeš, ten strop je hodně vlhkej. Jako laikům se nám provedení zdálo ok. To trojokno, pozdě :D Uvidíme dodatečně...stěhujeme se do J-čka, barák ne u silnice, ale ten dál dovnitř zástavby a vy? Co mě teda dost vyděsilo je, jak je to malý...ano, plány byly k dispozici, nicméně realita je vždycky jiná, když v tom prostoru člověk stojí...bylo taky vidět, když jsme nakoukli do sousedních bytů, že se fakt snažili využít prostor do metru...
Odpovědět
Hehe, koukam vy zensky vsude stejny (reakce na ten maly prostor) :-) . Jetsli te to uklidni, tak az se to zabydli nabytkem atd..., tak uz se to nebude zdat tak male... spiks se teste do noveho a sveho a mylsim se relativne klidneho bydleni. Ja se tesim 8-). No to skoro mam pocit, ze jste hned ten sousedni byt ...My taky do J-cka dovnitr te zastvaby. 4. patro :-)
Odpovědět
já jsem děvče z velkého vesnického baráku a velkou zahradou...takže pro mě těžký :) Nicméně jsme si rezervovali ještě 2. sklep jako kompenzaci k velikosti :D jj, to s tím zabydlením už jsem taky slyšela :D Relativně klidného? A co ta doprava :D JJ, tak to jsme sousedi ze 4. patra :) Hlavně to pak bude chtít i vyladit smlouvu bytového družstva, ať máme to bydlení klidné i v rámci sousedských vztahů :) :D
Odpovědět
Druhy sklep, nad tim taky premyslime, ale puvodni maklerka tvrdila, ze ted zatim nic prodavat nebudou, dokud nebudou byty prodany.... KLidny je, staci jen nechodit smer centrum :), ale smer Kralovice. JJ to SVJ to bude jeste sranda :))
Odpovědět
My jednáme s Hercogovou a ta nám 2. sklep bez problému rezervovala do konce dubna.Směr centrum vůbec, my teď mapujeme, kam se v okolí dá chodit, vůbec to tam neznáme. Resp. zatím jen ty zácpy a náměstí :D
Odpovědět
Dobrý den, jestli můžu přispět k vám do diskuze. Jsem z Romance II první etapa, která se stavěla v roce 2009. Vítám vás tu :-). Okolí je moc hezké, úžasné procházky jsou směrem na Netluky - cyklostezka, nebo přes Netluky dolů k uhříněveskému fotbalovému hřišti a nebo ještě lépe k Podleskému rybníku (naproti němu jako každoročně brzo vypukne samosběr jahod) . Super je to také v Oboře (je tam nová asfaltová cyklostezka), nebo na druhé straně přes ulici Přátelství u rybníka Vodice (konečně se má už napouštět). Přírody je tu opravdu hodně, ta nám tu kompenzuje tu šílenou dopravu, která se poslední dobou nějak bohužel zhoršuje. Jestli máte nějaké dotazy k okolí, ráda se pokusím zodpovědět, přeci jen už tu bydlíme nějaký ten pátek :-).
Odpovědět
Hezký den monca_t_fanda, díky moc za reakci i tipy :) Za sebe bych určitě uvítala ještě tipy na restaurace v okolí a obchody - koukala jsem je tam jen Žabka, Norma a lokální prodejci. Konají se tam nějaké pravidelné akce? No a k dopravě - komunikovala jsem i se starostou-prý že se řeší odklon dopravy, nicméné to už se řeší dlouho a vyřešit se také nemusí...máte nějaké bližší informace?
Odpovědět
@hanur Tak odklon dopravy už se opravdu řeší několik let a jak píšeš vyřešit se nemusí. Já bydlela v Uhříněvsi 7 let a min. rok jsem se odstěhovala. Začala mi vadit masová výstavba bytů, zhoršená doprava a zhoršená kvalita ovzduší. Ale jak tu bylo napsáno krásné procházky jsou do obory, k Vodici (je tam krásná hospůdka u splavu). Krásně po stezkách se dá dojít do Netluk, Královic a dále. Od Vodice se lesem dostaneme do Kolovrat nebo až do Říčan. Přes kopec za ulicí Sušilova (za nádražím) se dostanete do Pitkovic a odtud až do Průhonic do parku. A samozřejmě ty jahody. Ty jsou nej :-)
Odpovědět
@hanur Co se týče restaurací tak tak u Splavu u Vodice je super, u divadla je Pivovarská dobrá. Restaurace na Lišce měnila v poslední době pořád majitele tak snad už je tam někdo rozumný (za současného majitele jsem tam nebyla). Pizzeria Metamorfozzi u Normy je o ničem. Restaurace u Velké Prahy je dobrá.
Odpovědět
Článek se načítá
@hanur - Nemate zac,rada poradim. Co se tyce "kultury",je tu super divadlo a kino v jednom. Cviceni- v sokolovne u divadla,v budove DPS I na Novem namesti,v Elpeko (silnice od dolniho kruhace smer na Dubec). Restaurace - jak uz bylo zmineno U Splavu u rybnika se zahradkou a piskovistem, Pivovarska se zahradkou. Pizzerie Metamorfozi me taky nezaujala,ale slysela jsem,ze pizzerka na zacatku ulice Semanskeho je pry super (rozvoz po Uh zdarma). Drobne obchudky - samoska Šroubek,vietnamci u zastavky Uhrineves,obchudky na namesti. Jsou tu fajn doktori v lekarskem dome a v budove DPS II. Krouzky pro deti v Ponte nebo v DDM. Kazdou stredu farmarske trhy. Jezdiva k nam i Mleko z farmy. Super je i masna v ulici Pratelstvi - kousek od Normy. Masna pri vyjezdu z Uhrinevsi smer Ricany... Snad jsem zminila vse zajimave Mate deti?
Odpovědět
super, díky moc za tipy :) Jen ta doprava nám bude asi trnem v patě. Už nevím v jakém hodnocení to bylo, který se dělal necelý rok nazpět, ale Uhříněves vyšla jako jedna z nejlépe hodnocených částí Prahy, která má co do úrovně a žití velký potenciál...děti zatím nemám, ale tipy kam s dětma třeba využijeme pro neteř a synovce :)
Odpovědět
Ahoj monca_t_fanda, jak řešíte dopravu? Včera jsme si zkusili trasu od vlakového nádraží kolem obory s naivním nápadem tudy na nádraží jezdit na kole. Nicméně tato varianta padá, na nádraží nemají úschovnu kol. Dá se třeba říct, že ráno kolem 7 je ještě Přátelství průjezdné, nebo už je to zasekaný v tomto čase? Děsí mě představa cestovat do centra do práce 1,5 půl, pokud mám počítat s časovou dotací na zácpy...díky!
Odpovědět
Ahoj @hanur Doprava je to bohužel špatná. Když jsem ještě chodívala do práce (jsem na mateřské), tak jsem vyrážela v 7,15 a do 10 min jel vždy autobus a jela jsem na Háje... Jakmile přijede autobus od Říčan na "Uhříněves", tak pak už to docela jede. Cestou zpět z Hájů ve špičce kolem 17h to stálo kolikrát až k benzince Prim, na což jsem vždycky nadávala, ale co se dalo dělat. Jinak co se týče Hájů, dá se odtamtud jet busem 232 do Uhříněvsi, který jede přes Pitkovice a kolonám se vyhne. Nebo kolikrát autobus 381 a 387 za Petrovicema uhne po silnici mezi polema a jede jinudy - vyhne se kolonám od Primu a přijede směrem od Průhonic. Co se týče vlaku, tak tím jsem nikdy nejezdívala, ale určitě je lepší jet do centra vlakem. Jen je zas otázka, jak se dostat na něj... ale na vlak je lepší si dojet busem, je to daleko od Romance. Kolony se tvoří myslím tak od 7,15 do 8,30... někdy je to i do 9hod. Ale zrovna dneska mi říkala známá, že kolony jsou všude, kde je příjezd z vesnic do Prahy... Uhříněves to má možná krapánek horší, ale kolony jsou vesměs fakt všude. Má se tu stavět obchvat, ale kdo ví, jestli to dopravě pomůže. Na druhou stranu je super, že je tu hezká příroda, žádní bezdomovci a feťáci. Nelíbilo by se mi bydlet někde v centru.
Odpovědět
Ahoj, jj doprava je tam libova :-). Nicmene vsehcny prijezdy do Prahy jsou posledni dobou nehorazne zacpane. Jinak ve ctrvtek se jdeme zase podivat na byt, tak jsem zvedavy jak jsou daleko.
Odpovědět
No tak doprava mě dost děsí...jak jsem psala, kdyby měli na nádraží úschůvu kol, jezdíme zadem kolem obory na kole, ale smůla...já kdysi psala i Pařízkovi, a ten samozřejmě tlumočil starou dobrou verzi obchvat je v plánu a nevíme kdy...my tam byli minulý týden a už mají fasády a dokonce i chodníky a poctivě větrají :)
Odpovědět
@hanur Já zrovna minulý týden viděla ve zprávách reportáž o obchvatu. Mohl by se začít stavět v roce 2020. Je tam problém, že k projektu je nějaká stará dokumentaci ohledně ochrany přírody, ale už je řešení jak to obejít, aby se ta dokumentace nemusela dělat znovu.
Odpovědět
@monca_t_fanda @hanur 232 přes Pitkovice je fajn trasa kdyby u náměstí nestavěl Vivus obrovský komplex. Tam to bude za chvíli taky zasekané.
Odpovědět
Co se týče úschovny kol, možná, kdyby nás bylo víc, co by to chtěli, tak se dá domluvit s lidmi na úřadě, kteří by to mohli pro obyvatele zřídit. Uhříněves je podle mě hodně proaktivní pro lidi. Co se týče obchvatu, tak kdo ví, jestli se doprava o tolik zlepší... Uhříněvsí projíždí hlavně hodně kamionů, které míří do překladiště Metrans (mezi Uhříněvsí a Horními Měcholupami). A Vivus - podle mě to tam nebude tak šílené, jako na ulici Přátelství. Každopádně Uhříněves má tu výhodu, že tu jezdí dost autobusů a hlavně ten vlak. Takže dopravit se vždy nějak dá. Jinak ještě k obchvatu.. silnice by měla vést několik set metrů od Romance J a K, tak snad to tam nebudete moc slyšet. Jinak na tom velkém place, který je mezi vašimi domy J, K a mezi ulicí Přátelství se má stavět Penny Market a nová škola. Takže super, bude to tu více žít :-).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli máte nějaké zajímavé informace k domům J a K. Vy, kteří máte byty už koupené... ač je to k nevíře, uvažujeme o koupi jednoho z posledních bytů... Jsme zatím v pořadí, je možné, že se na nás nedostane, ale doufáme, že to vyjde.
Odpovědět
Ahoj, no volných je snad asi posledních 7. Co vím tak ke konci léta už by pomalu mohla probíhat predprejimka. Když jsem byl naposled tam. Cca půlka května tak už v prv nich patrech dělali v koupelně obklady.
Odpovědět
@heronozero - jojo, posledních 7. My máme zálusk na 4kk 79m za 3,8. Ty ostatní už jsou neskutečně drahý. No, pokud by nám to vyšlo, byla by to asi všechno rychlovka...Asi bychom už nemohli nic měnit, bylo by vše hotovo... Zeptala bych se, necháváte si tam plovoucí podlahu? Neslyšela jsem na ní chválu.... Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, sice nebydlíme ani nebudeme v Romanci, ale v Ekospolu u kruháku na druhé straně Uhříněvsi. Zatím to tu je s nákupem bída, ale já si nechávám vozit Tesco domů a je to super. Ale kromě výše zmíněného Penny by snad měli ještě stavět Billu někde v místech, jak bude Vivus. Tam by rovněž měly být i nové ordinace pro lékaře, protože kapacita lékařů na počet obyvatel už tu nestačí. Ten obchvat je tu nutně potřeba, ale co vím, tak jedna z verzí počítá s tím, že by měl vést v místě Podleského rybníka, což by byla velká škoda, protože tam jsou nádherné procházky. Já tam chodím dost často s kočárkem, ale je to tam super i pro běhání, inliny nebo kolo. Cestování vlakem je asi nejlepší varianta. My to teda máme naštěstí na vlakáč 5 minut pěšky. Ale v centru Prahy jste za 20 minut. Ve špičce kolikrát jezdí vlaky i po deseti minutách. Takže je to nejrychlejší způsob, jak se dostat do centra. Dost bída tu jsou školky a školy. Sice školek tu je hafo, ale téměř většina je soukromých a vychází to cca 10000Kč dítě/měsíc. Co jsem slyšela od ostatních maminek, tak do státní školky tu vezmou těžko i čtyřleté dítě. Ale snad by tu měli stavět i novou školku (rovněž v místech jak je Vivus) a teď od září budou otvírat novou školku v Pitkovicích, které spadají pod Uhříněves, takže všechny děti z Pitkovic měly nárok na školku v Uhříněvsi. A základky jsou prý taky dost přeplněné obě dvě a už je není kam rozšiřovat a přistavovat, tak proto budou stavět tu novou školu.
Odpovědět
@monca_t_fanda Ahoj, my mame ten samy byt ve 4. patre. Tenkrat byl este o 200k levnejsi. Menit uz nic bohuzel nestihnete. Vsechny zmeny byly uzavreny kolem ledna 2016. My plvouci podlahy nemame , mame vinyl a v koupelne/WC dlazbu. Vse ma sve pro a proti, ale pro plovouci z meho pohledu mluvi jen cena. Vinyl lepe snazsi vlhko, dopady nejakych predmetu, apod... Vy tam budete mit urcite plvouci tu v zakladu. Tezko rict jaky odstin, pac nevim co tam davaji pokud byt stavi tzv v "default" modu :-)
Odpovědět
@heronozero - moc děkuju za informace. Ale bohužel z toho bytu sešlo. Vzali si ho zájemci před námi, takže nic. Hodně mě to mrzí... :-( Všem vám přeju, ať se vám v Romanci hezky bydlí :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj teď jsem objevila tuto diskuzi. Tak my se máme taky stěhovat do Romance, jen teda budem v K :-)
Odpovědět
Ahoj lidi, tak se to blizi. Od 10.10. budou probihat inspekce...tak dejte vedet, kdy se chystate a jak jste dopadli. Taky se chci zeptat, zda planujete delat treba sadrokartonove podhledy ? P.
Odpovědět
Zdravim, ani nemam dopis, jeste, ze intuice velila zavolat, rychlou koordinaci mame prohlidku uz 6.10., k nastehovani pry 2.polovina listopadu...podhledy neplanujeme...vyhody?...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?