Hledám sousedy z projektu Nové Měcholupy VI

Ahoj, tak jako "všechny" projekty NM mají svou diskuzi zakládám tu naši "6-tou". Tak až bude čas o něčem diskutovat přidejte se :-)
Odpovědět
Ahoj. Mám otázku ohledně výstavby Nové Měcholupy VI. Dle EKOSPOLu ještě městský úřad nevydal územní rozhodnutí. Neví někdo kde je problém a jestli se bude vůbec stavět? Nerad bych čekal do konce roku 2015 aby mi řekli, že se stavět nebude. Co Vy na to???
Odpovědět
Ahoj, vůbec jsme o tom nevěděli až dnes nám to napsal makléř. Včera jsem psala dotaz, kdy se bude podepisovat další smlouva a dnes mi přišlo toto sdělení. My už v tom nějaké peníze máme, takže budu čekat co mi makléř sdělí k mému celkem rozhorčenému mailu (kdybych včera nepsala, tak by mi to vůbec nesdělil???). Chtělo by, aby se nás co už jsme podepsali (cca 90 bytů) sešlo tady na té diskuzi co nejvíc, protože nám EKOSPOL TUTO INFORMACI VŮBEC NESDĚLIL (podepisovala jsem 01/2015).
Odpovědět
Ahoj, vim, ze se vetsina z vas na sve nove bydleni moc tesi - stejne jako se tesim ja sam (jiny developersky projekt). Ale rad bych jen pridal svoji zkusenost s timto projektem. Na prelomu prosince 2014 a ledna 2015 jsem o tomto projektu uvazoval a dokonce si rezervoval jeden z bytu. Byla mi zaslana vzorova smlouva, kterou jsem si dukladne procetl vcetne jeji srovnani se smlouvami jinych developeru (zapujcene od znamych). Byl jsem zdesen - v takovem stavu, jak jsem smlouvu dostal byla absolutne nepodepsatelna. Mira znevyhodneni klienta a preneseni veskerych moznych rizik na nej byla skutecne alarmujici. Pri sjednavani schuzky mi pak bylo jen tak mimochodem receno, ze termin jaro 2016 jiz davno neplati a ze spise mame pocitat "asi" s terminem podzim 2016. To uz na me bylo moc a schuzku s maklerem jsem okamzite zrusil. Kdyz se nyni podivam na web ekospolu - termin je stale jaro 2016 - coz mi po vice, jak 3 mesicich prijde ponekud drsne. Ackoliv jsem pak hledal kdekoliv jinde, nez u ekospolu - presto jsem se o tento projekt stale zajimal. Pote jsem narazil na jedno video v ramci projektu Nove Mecholupy II. Docela dost me vydesilo - namatkovou kontrolou jsem si porovnal informace a zjistil, ze se zaklada na pravde. Proto bych vas vsechny poprosil, aby jste v dalsim jednani s touto spolecnosti byli velmi opatrni a jakekoliv ujednani si nechali potvrdit nejakou pravni formou - ktera by zpetne byla i vymahatelna. Stejne jako ja jste urcite i mnozi z vas utopili ve svem novem bydleni velke mnozstvi svych financi. http://www.ekospol.info/ drzim palce
Odpovědět
Profilova fotka
@ondra85 @chelexi Jen chci přidat naši zkušenost k tomuto tématu. Původně jsme kupovali byt od Ekospolu v Dubči, která se též měla začít stavět. Při podpisu rezervační smlouvy byl uveden termín, do kdy je Ekospol zavázán postavit hrubou stavbu nebo začít stavět, teď si přesné znění smlouvy nevybavuju. Když bylo jasné, že se termín nestihne z důvodu, že přetrvávaly komplikace s vydáním stavebního povolení (bouřící se sousedi z rodinných domků okolo), ekospol klienty kontaktoval a bylo na nás, jestli si chceme rezervační smlouvu prodloužit či nikoliv. Po roce čekání jsme od smlouvy odstoupili a vybrali si jiný projekt, ve kterém teď už bydlíme, a za nás můžu říct, že jsme velmi spokojeni. Jednak s jednáním (vždy jsme měli i ohledně Dubče informace, jaké jsou tam problémy a na co se čeká), čekali jsme na základě vlastního rozhodnutí, a při změně projektu nám v některých požadavcích vyšli vstříc. Reklamace po přejímce bytu se vyřídily bez problémů a rychle. Na kauzu NM II jsme před koupí také narazili a celkem nás to vyděsilo, těžko soudit, samozřejmě s majiteli bytů souhlasím a také bych byla rozhořčená. Nevím, kdy se věc dořešila a k jaké spokojenosti klientů, ale za nás můžu říct, že Ekospol určitě doporučujeme..
Odpovědět
@morgan81 Ahoj, nás odrazuje jedna jediná věc a to je čas. V projektu, který je STÁLE zveřejněny na jejich webu je STÁLE datum jaro 2016 což je celý rok rozdíl! Je to lež ať už o tom "všechny majitele" možná informovali myslím, že by na webu změnu zveřejnit měli. My jako mladá rodina si prostě nemůžeme dovolit tak dlouho čekat. A to ještě to jaro (březen, duben, květen? 2017) není 100%jisté :-(.
Odpovědět
Profilova fotka
@chelexi To chápu, no.. Pak bude jistější u jakéhokoliv developera zakoupit byt, který už je minimálně rozestavěný.. Anebo hotovku :-) Přeju, ať vám to brzy klapne!
Odpovědět
@morgan81 ctu pravidelne diskuze ekospolu NM IV a V - a je sice pravda, ze pri prejimce bytu nebyvaji problemy. Ovsem samotna prejimka bytu by ani problem byt nemela - zavady, ktere se tam dajit najit jsou spise minoritniho, ci snadno opravitelneho charakteru. Dulezitejsi jsou spis problemy globalniho charakteru (cely barak) a to, jak se k tomu developer stavi. Dal by se pripomenout problem s elektrinou, ktery v jednom z tech projektu odpaluje vytah a ekospol od toho dava ruce pryc (a opravy se soucasne plati z VASICH penez v ramci SVJ). Jde mi jen o to, ze prejimka bytu jako takova je spis drobnost - skutecnou spokojenost zjistite az pote, co se zacnou projevovat vady s delsi retenci. Navic - to zda mi developer vrka do ouska, nebo mi dopovida stroze je celkem lhostjne - mluvene slovo nikoho nic nestoji a neni zavazne - podstatne zajimavejsi jsou veci na papire, ktere jsou vymahatelne. A zde opet Ekospol nepredvadi 100% praci - viz ony klientsky nevyhodne smlouvy. Kdyz vezmu potaz situaci lidi z tohoto projektu, tak mnozi z nich jiste nyni bytdli v podnajmu - kde pulrocni zdrzeni (pravne nikterak sankcionovatelne) je stoji v prumeru 48-60 tisic korun. A to je pouze zacatek - termin stale v nedohlednu. Nehlede na nutnost noveho hledani a cekani, az se otevre fungl novy projekt (tedy vyber tech lukrativnejsich buty za lepsi cenu) - opet dalsi zdrzeni a opet dalsi neprime naklady - ktere nejsou male. Takze ona to takova drobnost, jak ji popisujes vazne neni.
Odpovědět
Jinak update- nekdo z ekospolu se konecne dozvedel, ze posledni 4 mesice maji na webu spatne datum - dneska jsem obevil update - zima 2016. Kdyz uz nic, tak alespon lehce povzbuzujici. Bohuzel v ramci jineho projektu to vypada trosku blede: http://www.modrastrecha.cz/forum/spol... leto2016->30.4.2017 To je slabejch 3/4 roku, ale alespon se dockali - web pro tech neprodanych 34bytu asi take upravi pozdeji - zatim je vyvesen termin podzim/zima2016.
Odpovědět
@javorovatom Sice NM VI má teď zima 2016, ale my tomu nevěříme. Uvidíme jak vůbec dopadne nové rozhodnutí MČP15 o tom napojení ke kanalizaci. Rezervaci máme do konce roku 2015 a zpět jí brát zatím nebudeme.
Odpovědět
@chelexi Myslim, ze stinout by se to dalo - co jsem tak cetl, tak prumerne od prvniho kopnuti do zeme by mel projekt by pripraven na kolaudaci prumerne do jednoho roka. Tudiz maji jeste pres pul roku na vyrizeni s MCP15. Osobne mi spis vadi neseriozni pristup - kdy terminy si jednoduse vymysleji a nerealne posouvaji - pokud se to vubec zakaznik dozvi. To jsou proste hrube nedostatky, ktere s ostatnimi problemy, jez jsou u tohoto developera popisovany proste nejdou brat na lehkou vahu.
Odpovědět
Ahoj všem, my máme byt v NM V v budově F. Narozdíl od budovy E (která bydlí od února) budeme bydlet zhruba za 2 týdny (oproti původnímu plánu zima 2015). O zpoždění jsme od Ekospolu ale věděli od začátku, kdy problém nastal, a s tímto i počítali. My máme s Ekospolem dobré zkušenosti, uvidíme po roce bydlení, co se najde za problémy, ale prozatím byt i dům vypadají krásně a moc se těšíme :)
Odpovědět
Ahoj vsem. Hledam vhodny byt a narazil jsem i na tento projekt. Uz radu mesicu vaham a shanim i neoficialni info (tedy ne od Ekospolu) kde se da. Podelim se o informace, ktere mam. Snad se i ostatni pridaji a bude vice relevantnich informaci. Ceho jsem si zatim vsiml a co mi prijde minimalne divne: 1) datum vystavby, resp. dokonceni. Na jejich webu doslo uz nekolikrat k posunu terminu dokonceni. Od Ekospolu jsem cca pred mesicim obdrzel info, ze termin dokonceni na webu maji neaktualni, ze stavet se ma zacit az koncem 2015 a dokonceni za 12-13 mesicu, tedy nejdriv konec 2016! Koukal jsem, ze v prubehu brezna se na jejich webu zmenil termin na zima 2016. Je otazkou, jestli o tom vsichni vi a jestli si pod tim predstavuji 1/2016 nebo 12/2016. Celkove mi to prijde hodne neukotvene v case. Dle aktualnich informaci teprve probiha rizeni a jednani k vydani uzemniho rozhodnuti. Jestli to chapu spravne, tak neni vubec jiste, jestli se bude stavet (?) 2) Vyprodanost projektu. Cca 3 tydny zpet zbyval volny pouze 1 byt (velky mezonet v predposlednim/poslednim patre) a tak to i avizoval jejich web. Vsiml jsem si ovsem toho, ze za ty cca 3 tydny se uvolnilo prubezne asi 10 bytu. Nevite nekdo, cim je to zpusobene? Napada me to, ze se budouci majitele dozvedeli a casovem posunu a jelikoz maji uzavrenou jen rezervacni smlouvu, tak se jim nechce cekat buhvi do kdy. Nebo je v tom neco jineho? Budu rad za jakekoliv info. 3) Hluk/svetlo. Zajimalo by me, jestli existuje nejaka studie na toto tema. Ekospol mi neodpovedel, tedy bud neexistuje, nebo se neni cim chlubit. Byl jsem se osobne kouknout na budouci stavbu a ten hluk mi prisel relativne vysoky. Predpokladam, ze ve vyssich patrech to bude lepsi, ale kdo vi, jak se to tam bude odrazet a rezonovat od okolnich velmi blizko umistenych objektu. Hluk je vytvaren dopravou, ktera je kolisava, ale Hornomecholupska je ve spickach misty dost zacpana hlavne u krizovatek a tvori se i kolony - viz napr. najezd na most smerem na Kutnohorskou (tam byva pravidelan zacpa). Co se tyka svetla, tak to je dalsi sporna otazka. Ten panelak s radnici, co je umisten naproti, je podle me velmi blizko k uvazovane stavbe. Snazil jsem si predstavit, jak tam bude vubec dopadat slunce, resp. jak moc stinu tam bude. V zimnim obdobi, kdy je slunce nize nad obzorem, predpokladam, ze nizsi patra smerem k radnici budou v trvalem stinu. Zkoumal/promeroval jste to nekdo? 4) Lokalita vs Bolonska. Je obecne znamym faktem, ze ty zlute baraky naproti prilepene k Hornomecholupske stavel taky Ekospol a bohuzel majitele vedou jiz nekolik let boj se spodni vodou, ktera jim v suterenu/sklepech zpusobuje velke problemy v podobe jezirek. Viz info na jejich webu (http://www.ekospol.info/) vcetne odstrasujici videodokumentace. Zde se evidentne neco nepovedlo a je zarazejici, ze po tolika letech nebyl problem vyresen ze strany Ekospolu. V souvislosti s tim, si kladu otazku, jestli o par desitek/stovek metru nebudou stejne problemy se spodni vodou. Urcite bych nerad parkoval autem v jezirku a brodil se skrz zatopenou garaz. Jaky na to mate nazor? To je zatim to nejdulezitejsi, s cim jsem se chtel podelit s ostatnimi. Budu rad za jakekoliv dalsi informace od Vas ostatnich - at uz budoucich majitelu nebo potencionalnich kupcu. Jinak co jsem kde cetl, tak mi Ekospol prijde relativne vyhodny Developer oproti ostatnim. Vetsinou ho lidi chvali (standardni problemy, ktere ma kazdy developer jsou normalni) s tim, ze zavady jsou do prejimky odstranovany. Ovsem radikalni problemy typu prosakovani spodni vody jako v Bolonske se projevi az casem a mohou mit fatalni dopady na naklady/nervy SVJ.
Odpovědět
Článek se načítá
@chelexi Ahoj. Pises, ze v tom jiz mate nejake penize. Predpokladam, ze pouze tech 10 tis. za rezervacni poplatek (?) Mam za to, ze smlouva o budouci smlouve kupni se bude uzavirat az bude jasne, ze bude vydane stavebni povoleni a tomu tak zatim neni, co vim.
Odpovědět
@javorovatom Ahoj. Pises "Pote jsem narazil na jedno video v ramci projektu Nove Mecholupy II." O jake video/reklamaci se jedna? Muzes prosim uvest link? Znam jen video s problemem v Bolonske. Diky
Odpovědět
@petr1978 Ahoj, ono video z Bolonske podle mich informaci je projekt NM II. Tudiz mluvime o tom samem zdroji informaci. Pokud jde o vase dalsi otazky - jiz jsem tu zminoval velmi problematickou reklamaci vytahu/elektriny v ramci projektu NM V nebo VI (da se dohledat zde v diskuzich na foru modrastrecha). Je celkem jasne, ze samotnou predavkou byty budou problemy relativne minimalni az nulove- vsechny fatalni (a drahe na vyreseni) problemy se projevuji dlouhodobeji. Tudiz to o cem jsem tu psal byla spis tendencni zalezitost - kdy nezpochybnuji kvalitu predavanych bytu jako takovou - spis extremni neochotu spolecnosti Ekospol dodat po obdrzeni penez cokoliv jineho nez planne sliby. Viz ony jiz uvedene priklady a vic soucasne dva projekty, kde Ekospol neni schopen informovat sve klienty o posunech terminu. Dale uz to jsou jen otazky nejakych osobnich preferenci. Pisete, ze Ekospol vam prijde relativne vyhodny. Cim? Architekturou? Projdete si soucasne postavene baraky na hornomecholupske - zatim kdykoliv jsem tam s nekym jel, tak si z nich delal legraci. Smerem k ulici tem barakum rikame strelecku bunkry - podle uzkych pruzoru, kde majitele mohou maximalne prostrcit flintu a ostrelovat projizdejici auta. Z druhe strany naleznete konstantni vrstvu balkonu, ktere tvori jednolitou radu evokujici cinzovni domy nekolik desitek let zpatky. Stejne tak vnitrni usporadani bytu - kdev porovnani velikosti - Ekospol snad dela ty nejmensi byty na trhu - ve vysledku pak vnitrni usporadani podle toho vypada. Narvat 3kk do 68m2 proste znamena udelat z 3kk znouzectnost. To nejsou byty, ale kralikarny. Tak bych mohl pokracovat dal a dal. Je pravda, ze NM VI je architektonicky o kousek zajimavejsi - ale dispozice bytu je stara ekospol pisnicka. Podtrzeno secteno - minimalni spoleh na Ekospol v ramci garance terminu, extremne nevyhodne smlouvy vuci klientum (jiz jste cetl?), otresna architektura, minimalisticke rozmery bytu, problematicke chovani ekospolu v pripade reseni problemu s delsi retenci, casove neomezena reklama poskytovana ekospolu, nemoznost ohradit se vuci vyuzivani pozemku baraku ekospolu v budoucnu. Vazne mate pocit seriozni nabidky? :D Ja ne, proto jsem utekl.
Odpovědět
Viděl jste někdo tu "Dohoda o spolupráci při rozvoji Městské části Praha 15 s firmou Ekospol" datovanou 5.3.2015 podepsanou?
Odpovědět
Tak update informaci: -v soucasne chvili dochazi u projektu Mecholupy VI k hromadnemu exodu klientu - z puvodniho jednoho volneho bytu doslo k uvolneni 17-ti bytu - zrejme z duvodu neustaleho pousouvani terminu -paralelni diskuze na tomto foru: http://www.modrastrecha.cz/forum/spol... http://www.modrastrecha.cz/forum/spol... se vsechny zminuji o neustalych prutazich ohledne pocatku vystavby bytu - kazdym mesicem samozrejme dochazi ke financnim ztratam lidem, kteri ocekavaji vysavbu (napriklad ziti v podnajmu) -extreme lziva reklama v pripade projektu: http://www.ekospol.cz/cs/projekt/ekoc... kde jsou prezentovany ceny za ktere dane byty vstupovali do aukce, kde 4 dny pred skoncenim prihazovani jsou jiz ceny v prumeru o 300-400 tisic vyssi - tudiz prezentovane ceny Ekospolem jsou cistou lzi a fikci
Odpovědět
@chelexi O čem pojednává ta Dohoda mezi MČ P15 a Ekospolem? Docela by mě zajímalo, na čem se dohodli. Je to někde k dizpozici?
Odpovědět
Ze zvedavosti jsem se,jako byvaly Hornomecholupak,podival na vasi diskuzi a neda mi to a musim se zminit o tom,jak jsem bydlel(v podnajmu) v dome od Ekospolu v Padovske-nahore nad postou.Ze zrovna muj byt byl jako jeden z mala v prizemi studeny a s plisni kolem oken,asi protoze byl nad garazema a ne nad sklepama,to je jedna vec,ale od lidi v dome jsem slysel /a pak i cetl o nesplnenych slibech Ekospolu-vybudovani detskeho hriste,prevedeni prilehle silnice do majetku,ujistovani,ze se pred domem nic stavet ani nebude,ani nemuze,cachry s garazema, a pak o kauze,ze Sluen s Ekospolem nepredali SVJ cca 15 let po kolaudaci plany s oduvodnenim,ze by se mohli sami vystavit postihu;kdyz jsem loni odchazel,byla uz podana zaloba. Nebylo toho malo;proste zaplat a neotravuj. Pozeptejte se SVJ Padovska,myslim,ze si radi popovidaji.....
Odpovědět
@javorovatom Já už jsem z toho tak otrávená... V tom novém hostivařském projektu mám nezávazně bloknutý byt, ale je to přeci jen PRŮMYSLOVÁ ZÓNA, takže to asi pustíme. Kdyby si věděl o nějakém alespoň fin. podobném projektu dej klidně echo (já jsem teď tak naštvaná, že na jakékoliv hledání fakt nemám chuť). @ondrej190 kamarádka se teď bude stěhovat do NM V, tak uvidíme jak budou ty byty co se týká plísní vypadat za xy měsíců. My když to dopadne, tak budeme taky nad garáží, ale až ve 3patře.
Odpovědět
@chelexi to je slozite - Ekospol tlaci cenu extreme dolu tim, ze dela byty, ktere jsou dispozicne na samotne hrane toho, zda je v nich mozne bydlet a nezblaznit se - navic nezapocitava cenu garazi do celkove ceny (coz je u techto projektu hloupost, protoze ve vetsine lokalit je garaz proste nutnosti). Navic byty za obdobne ceny (ale dispozicne v poradku se daji koupit pouze prvni tyden - dva kdyz dany projekt zacne byt prezentovan na webu. Dobrym prikladem byl projekt CG: http://www.central-group.cz/byty-prah... Prvni dva tydny bylo mozne sehnat 3kk vcetne garaze a sklepa za cenu pod 3M. Po dvou tydnech jsou byty s nejlepsim pomerem cena/vykon nenavratne rozebrany. Bohuzel i tohle je klasicka past Ekospolu - tvari se jako standardni developer a tim, ze neustale posouva terminy vicemene znemoznuje klientum najit si ekvivalent kam prejit - protoze byt v podobnych cenovych relacich je nutne koupit cca rok-rok a pul pred dokoncenim. Po komunikaci mimo forum vim, ze hledate primarne Prahu 4 - kde toho nyni zas tak mnoho neni - snad jeste par kousku v ramci projektu: http://www.skanskareality.cz/projekty...
Odpovědět
@chelexi Byt byl samozrejme nad garazi v přízemí a plisen byla malinko kolem oken,protoze bylo v byte zvlastne vlhko a zároveň sychravo=okna,podle me,tesnily moc.A plisen byla mala v zahybech u oken,ze,ale tehdy trilety syn samozrejme dostal upornej kasel,a to tomu urcite pomohlo. Taky jsem slysel o silene vlhkosti v pudnich bytech. No reknu vam,sel jsem do starsi cihly v sirsim centru a sam za sebe nelituju.Ale v Mecholupech nad prehradou to melo i pozitiva,misto u lesa,byt,garaz sklep,provedeni hezke,to zas jo.
Odpovědět
@javorovatom Ještě koukám tady na ten projekt http://www.ekospol.cz/cs/projekt/ekoc... ale nevidím žádnou diskuzi k tomu :-(
Odpovědět
@petr1978 @chelexi http://www.praha15.cz/Content/files/o...
Odpovědět
@mex78 Tak tohle je nám ale celkem k ničemu (nepodepsane a podepsanou verzi mi nemohou zaslat). Na stránkách P15 jsem našla info, že se o tom bude jednat zase až v půlce května o čemž mě E neinformoval přesto, že jsem jim psala. Bohužel v jejich terminologií "pár dní" znamená celý měsíc. Ale i přes to věříme v projekt dal a těšíme se.
Odpovědět
@chelexi podle stenografickeho zapisu z mimoradneho zasedani ze dne 14.4. to bylo prijato (po docela usmevne debate) a bylo narizeno smlouvu podepsat do 15.5. pokud jsem to spravne pochopil
Odpovědět
@mex78 aha, tak dokument z dubna jsem neviděla :-)
Odpovědět
@mex78 Pises o docela usmevne debate na mimoradnem zasedani 14.4. - o cem tak usmevnem se tam debatovalo? :-) Koukam, ze 2,5mil jako dar dela sve...
Odpovědět
@petr1978 Ono to usmevne jako usmevne zase uplne nebylo, ale normalnim lidem to prijde jako usmevna fraska. Klasicka hadka koalice vs opozice, vzajemne obvinovani a biti se do prsou. Jeden by si myslel, ze aspon na komunalni urovni tam sedi pro lidi, coz, jak vime,malokde je pravda. Ale 2.5mil dokaze udelat s lidma neuveritelne veci
Odpovědět
@mex78 @petr1978 Taky jsme se nad tím darem pozastavili, tak snad se to už konečně rozhýbe. A vy máte byty "zakoupeny"?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?