Má někdo zkušenost s nepřístupnými sousedy?

Ahojda,máme koupený pozemek,zatím vše probíhalo v pohodě,ale ted nám sousedi oznámili,že si máme otočit barák a další sousedi nám nechtějí dát břemeno na chůzi a jízdu... ]-( Takže i po několika schůzkách mají svou hlavu a nedá se s nima hnout.
Odpovědět
Profilova fotka
Podplatit...břemeno nikdo není povinen dávat, pomůže patrně jen úplatek ]-(
Odpovědět
popravdě Já bych také věcné břemeno nedal snižuje hodnotu pozemku při prodeji tak nevidím jediný důvod proč vyjít vstříc. koupit pozemek bez přístupu to asi výhra není
Odpovědět
Taky bych si na pozemek nenechala napsat břemeno. A pokud tam není nějaká historicky užívaná cesta, skrze kterou byste se mohli pokusit o vyvlastnění na břemeno (soudně a dlouze), a pokud se sousedi nechtějí nechat vyplatit, nemá smysl to dál zkoušet. Spíš mě napadá, co ti druzí sousedi? Opravdu vám můžou nakázat, jak si máte otočit dům?
Odpovědět
Profilova fotka
Sousedi nakázat nic nemůžou, max. nebudou souhlasit, pak se to překlopí o stavebního řízení a trvá to déle. Ale pokud nemají rozumný důvod, který má oporu v zákoně, nic nezmůžou. To bych viděla větší problém v tom břemenu, to opravdu nikdo na svém pozemku trpět nemusí..
Odpovědět
Profilova fotka
Asi se zeptám dost neomaleně, ale proč jste ten pozemek kupovali, když jste neměli to břemeno ošetřené??? Já bych vám ho taky nedala...
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme kupovali pozemek, ve smlouvě bylo psáno, že prodávající-sousedka nechá zapsat břemeno na svůj pozemek a při koupi už to bylo v katastru. Vy jste to koupili bez toho? Pokud ano, tak já bych jen tak někomu břemeno taky nedala a myslím, že velká většina lidí je na tom stejně a nejspíš se musíte smířit s tím, že vás to teď bude stát hodně peněz, nebo vymyslet příjezd jinudy, jestli to je vůbec možné. Jinak se souhlasem sousedů máme taky problém, ale oni se zatím nevyjádřili konkrétně k domu, ale k plotu... Tam pak jedině přes st.úřad a je tam vždy 30-ti denní lhůta k vyjádření všech stran. Tak ať vám to dopadne!;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jsem to pochopila, tak mate prijezdovou cestu spolecnou a ta patri jednomu ze sousedu... My resime neco podobneho,ale uz roky... Ze zkusenosti, nez bych koupila nejaky pozemek, velice dobre a opatrne bych si zajistila prijezd k pozemku, pokud neni u obecni cesty..protoze resit pak 25 let stary problem je fakt o nervy uz... Vecne bremeno neni nikdo povinen davat, to je jasne, ale pokud jste to tak meli domluvene a couvli, tak to je nemile. Nuze hodne stesti.
Odpovědět
Profilova fotka
buď bych je zkusila uplatit a nebo navrhnout úplatne vecne bremeno, proste jim budete mesicne nebo jednou za rok platit poplatek, takto by to bylo zapsano i na KÚ. A dale bez prijezdove cesty na svuj pozemek vam banka nepujci nebo jen s velkym problemem:-(
Odpovědět
Profilova fotka
stavební uřad bude muset udělat šetření protože předpokládám že vám tímpádem sousedi nepodepíší vyjádření ke stavbě,a ten rozhodne kdo má pravdu a nárok
Odpovědět
Pokud to dobře chápu, tak by podle zákona měla být majiteli pozemku (vám) umožněn přístup (příjezdová) cesta k domu - na váš pozemek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?