Neshoda pro postavení plotu mezi sousedy - jak řešit?

Dobrý den, sousedi nechali mezi námi vykopat příkop (cca 140m dlouhý, 30cm široký a 50cm hluboký) s tím, že budou dělat plot. Chtěli nějaký pevnější základ, aby se psi nepodhrabávali k nám. Příkop je vykopaný přes 2 roky a nic se neděje. Už nám dochází trpělivost a tak jsme mu oznámili, že příkop zakopeme a plot si postavíme sami. S tím samozřejmě nesouhlasí. Nechali jsme si to ještě geodetem vyměřit a výkop je zezačátku spíše na jeho straně. Tak už vede přesně na hranici. Chtěla jsem se zeptat jestli si ve výkopu můžeme zabetonovat sloupky a postavit plot, zbytek pak doházet. Nemůžeme jít více na nás pozemek, protože by se plot bortil. A i kdyby jsme si ubrali třeba půl metru, tak nám sousedi sdělili, že si stejně plot postaví i na hranici. Ale kdo se bude dívat na 2 ploty? A co pak ten bordel co tam poroste? Poradí prosím někdo co s tím? Předem děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych se snažil se sousedem domluvit na společném dodelani toho plotu co on začal. Asi chápu proč se mu do toho poslední 2 roky nechce. Jen do základu bude potřebovat 21m3 betonu. Třeba kdyby jste zabetonovali dostatečně dlouhé sloupky a místo betonu nebo hlíny tam docházeli lomovy kamen tak by to mohl být win win pro oba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
posli je na kaffe a mluv s nema jak by se to dalo vyresit kdyz ne musi se zazalovat
Odpovědět
@martina2674 Super nápad Martino. Kam je má na to kaffe poslat? Myslíš, že by bylo nejlíp do sousední obce? Když ne, tak jak se musí zažalovat. Myslíš vzájemně?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?