Představujete se sousedům?

Právě jsme postavili domek ve městě. Manžel je z vesnice a tvrdí mi, že se budeme muset jít oficiálně představit sousedům...jako zazvonit u nich doma. Já z města nic takového neznám, ale bydlela jsem na bytě. Se sousedy se zdravím, občas prohodíme pár slov. Máme se jít opravdu i představit? Pokud ano, jak to ve městě obvykle probíhá?
Odpovědět
@travnule :))))) Kedze sa s nimi uz zdravite a obcas prehodite zopar slov, tak predpokladam, ze uz sa poznate.
Odpovědět
Jo.. uz kdyz jsme byli prebrat pozemek, prisla sousedka od vedle se hned predstavit a hned jsme si potykali... kdyz pak jeden zvazoval ze koupi pozemek vedle nas, tak nas sam oslovil aby se poptal co a jak a hned jsme se take skamaradili... pozemek koupil. Jinak ano, kohokoliv jsem v nasi slepe ulici potkala, tak jsme se predstavili nebo nas predstavili uz jini sousede. Ale nase ulice je cela nova, mlade rodiny s detmi, hodne se tam pohybuji maminky s detmi po ulici :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. K nám sousedé přišli sami od sebe. No sami od sebe ani tak moc ne...utekl nám pes tak nám ho dovedli :-D
Odpovědět
Díky, nějak se s tím asi poperem :)
Odpovědět
Profilova fotka
s tim od vedle uz se zname a zatim mezi sebou ani nemame plot :-) zbytek zatim poznal muz, kdyz shanel souhlasy, pry vse mladi lide s detmi...takze fajn. Jelikoz mam predstavu ze fakt nechci zit za plotem ale v jakoby komunite, urcite se budem snazit se skamaradit a poznat vsechny okolo.....
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky, když jsme šli do nového bydlení, tak jsme se představili sousedům. Je to podle mě základ slušnosti. Obešli jsme sousedy na patře a představili se jako noví sousedé, žádná věda. A teď, co jezdíme spravovat domek, tak poté, co jsme převzali klíče, jsme se představili nejbližším sousedům v ulici (máme řadovku).
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se sousedy jen pozdravili a bylo po celém představování, myslím, že to nemá smysl.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že v zájmu zachování dobrých sousedských vztahů není špatné se jít sousedům představit "zdravím, my jsme ti a ti... přinejmenším je to slušnost, pokud se tam nastěhujete jako noví ;-) Když my jsme se přistěhovali do domu, který jsme koupili, po pár dnech si nás odchytla sousedka sama, když jsme po ulici naháněli naši procházkující-se bafinu, pozvala nás na kafe, vzájemně jsme se představili, sousedka nás řádně vyzpovídala, povykládala co kde je, jak to na vesnici chodí atd... :-) nevím jestli díky tomu, ale každopádně máme s nimi velice dobrý vztah (jsou to starší lidé v důchodě), manžel chodí za sousedem "na přiučenou", my s paní klábosíme v zahradě u plotu, vyměňujeme si nedělní kulinářské výtvory ke kávě a v neposlední řadě si sousedi zamilovali naše dvě maltézské psí slečinky, takže jakmile sousedi otevřou dveře nebo vrata do dvora, pesani jdou automaticky na návštěvu, dostanou dobrůtky... :-D Takže za mě určitě ano, představit se, minimálně ze slušnosti ;-)
Odpovědět
Jednoznačně je dobré se sousedy se představit. Nedokáži si to představit jinak. Má sousedka z jedné strany je má tchýně, takže tam se známe až moc dobře a z druhé strany je několik domečků, kde jsou všichni příbuzní. Večer společně posedíme, pokecáme často přes plot, zahrajeme volejbal. Ploty jsou jen formální záležitost. Je paráda, když máte skvělé sousedy.
Odpovědět
Profilova fotka
predstaveni se po nastehovani nebo jeste pred je ideal, ktery, bohuzel, ze sveho okoli nezname. Lide jsou vice a vice uzavrenejsi pro osobni kontakt a radeji se sdruzuji a klabosi na FB a podobne :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?