Půdní vestavba a sousedské vztahy

Profilova fotka
Ahoj. Prosím o radu nebo nějakou zkušenost. Chtěli bychom udělat na půdě našim dětem dva pokojíčky a toaletu. nebudu měnit profil střechy,ale potřebuji udělat 2+2 střešní okna Velux do střechy. Může nám soused z nějakého důvodu zabránit půdní vestavbě ??? je to společný dům. jsou to dva domy postavene vedle sebe s jednou střechou. samozřejmně oddělenou. Děkuji za jakýkoliv postřeh. ahoj Petr
Odpovědět
Ahoj Řešil jsem něco podobného, promyslel jsem si co a jak a pak zašel za sousedem plán mu vyložil probrali jsme to spolu a závěrem jsem se ho zeptal jestli s tím souhlasí nebo ne čímž jsem si dopředu zjistil zda v budoucnu mohu z jeho strany očekávat nějaké "problémy", naštěstí soused je rozumný takže žádné problémy nedělal a já dodržel na čem jsme se dohodli. Čili je dobré zjistit si reálnou situaci, zjistíte na čem asi jste a na základě toho se pak můžete zařídit.
Odpovědět
@maxmaxmax Ahoj vypracuj si nějaký plán jak by jsi to viděl vyřešené, jak dlouho by to asi trvalo realizovat, předlož sousedovi návrhy a třeba si i zkus sepsat nějakou dohodu se sousedem, že s tím souhlasí a že to můžeš udělat, aby jsi pak mohl předejít nějakým nepříjemnostem z jeho strany, že si to rozmyslel nebo že o tom nevěděl a tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já bych si kromě postoje souseda zjistila i na SÚ jaké jsou limity dané zákonem. Tohle je taková specialitka. Chce to názor z praxe, ideálně toho, co to bude povolovat. Tam vám také nejlépe řeknou, jaké má soused možnosti vám akci bojkotovat. U normálních staveb je to jasné (7 m mezi okny, 4 bez), ale tady řadovka s okny ve střeše... :).
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem,v sobotu prijde projektant,a budeme to řešit,diky
Odpovědět
Profilova fotka
@maxmaxmax @maxmaxmax tak pak dejte vědět, jak to dopadlo, držím palce ať to vyjde
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?