Soused děla naschvály - co s tím?

Dobrý den, potřebuji poradit. Dáváme si občas kola a kočárek do společné chodby(5 bytu) do prostor pod Schodama k tomu určeny. Tyto prostory nikdo jiný nevyužívá. Sousedům až na jednoho to nevadí... od slovního vyhrožování, již přešel k odvážení kol i kočárku na silnici před domem. Dělá to hlavně v nočních hodinách pote co naposledy vyvenčime psa. Také mi povolil zadní kolo na kole cehoz sem si všimla až po cestě do prace, také mi povolil zadní brzdu. Jelikož jsem tehotna velmi me to vyděsilo. Na tu demontáž kola nemam svědky ale na vyvazeni našich věci ven ano. Da se to resit právně? Je trestne přemísťování našich věci ven kde mohou byt odcizení, i když zatím k tomu nedošlo? Slovní domluvy nepomohly. Prosím sem zoufale nebaví me hlídat kdy uslyším jak věci vyváží ven abych je zas mohla jít schovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Věci bych přivázala řetězem k nějakému zábradlí, trubce, či alespoň k sobě. A na vyčůraného souseda bych podala trestní oznámení, v podstatě pro cokoliv. Z vlastní zkušenosti vím, že matlat se s kýmkoliv nemá cenu. Já na policii šla i kvůli sprosté smsce, jmenovaný dostal 1000kč pokuty a od té doby je klid.
Odpovědět
Profilova fotka
normálně bych ho udala na policii, tohle není normální... Popsala bych situaci na policii a nechala bych si od nich poradit, jakou formu zvolit. Přece nebudeš čekat, až se přerazíš na kole a nebo až ti povolí třeba kolečko na kočárku a ty si vyklopíš dítě na zem :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsem se jednou tazal na policii co je primerena obrana proti otravnemu sousedovi, policista tesne pred duchodem privrel dvere zasmal se za rekl - zahrabat tak hluboko aby ho nikdo nenasel :-D no ale pak presel do reality a rekl ze v podstate obrana neni zadna, vetsinou je bohuzel potreba pockat az se stane nejaky prusvih.
Odpovědět
Jediná obrana je přestěhovat se. Asi to zní divně, ale já bych okamžitě byt prodal a koupil něco jiného, hádat se je jedna věc, ale člověk co je schopen povolit kolo či brzdy je jiná liga. Hlásit ho můžete, ale jak píše @geodett , dokud nebudete mít kudlu v zádech nikdo to řešit nebude.
Odpovědět
Máte nějakou správu domu (výbor SVJ) ? Ten by mohl dotyčného upozornit na nevhodné chování. Požádala bych nějakou známou, zda by nepočkala chvíli venku a nenápadně Vám vyfotila toho chlápka jak vyváží kolo z baráku (jako důkaz). Pak bych šla na tu policii. Snažila bych se mít co nejvíce důkazů. Nejrychlejší řešení by bylo kdyby mu nějaký ranař dal pořádně přes ústa. Možná by si to pak rozmyslet. Těhotné ženské dělat takové naschvály může jen magor :-( .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Profilova fotka
S manželkou řešíme podobný problém. V září 2020 jsme se přistěhovali do Plzeňského kraje. Od našeho přistěhování cca za týden nás začal napadat soused(totální alkoholik) že jsme pražské ku.vy,sv..ě atd .... No nedá se to publikovat.doslo to tak daleko že jednoho krásného dne přišel opět totálně podobraz a začal zase nadávat urážet atd... Nejdřív napadl mne ok nemám problém ubranim se se svými 125 kg chvilku klid pak znova začal manželka otevřela,........napadl i ji , dostal dávku kasrem,zavolala se policie podal sem vysvětlení bylo mi řečeno že to má dost nahnuté a že mu hrozí velký postih.pidil sem se po informacích a i policie mi řekla že jsem jednal v sebeobraně své osoby a rodinných příslušníků a že mi vůbec nic nehrozí ,naopak agresor je na tom špatně a to takto, omezování domovní svobody - přestupek s pokutou až 10000 ,ničení cizího majetku(trestné-az 2roky) pokuta až 10000,napadení(trestné),ublížení na zdraví (trestné - s pokutou až 50000)k tomu ještě manželka dochází k psychologovi který řekl že podle jeho závěru můžeme souseda dále zažalovat o psychickou újmu . A nejlepší nakonec od doby napadení soused provozuje Stallings ,důkazy máme ,pomlouvá a ničí vše co je v nájemním domě.dukazy také máme vlastně na vše.a včera nám tě své opilecké podstaty zničil naší vlastní popelnici atd..... Mohl bych pokračovat dál a dál.asi si myslí že nám bude dělat naschvály a že to s ním budeme řešit osobně což je omyl.vzdy vše řešíme s policií a s majitelem objektu.mame tolik protokolu o podání vysvětlení že si myslím že pokuty a nějaké postihy od městského úřadu jej na 100% nemohou minout Jde hlavně o to . Nikdy nic neřestem sami ale zavolejte si hlídku nikoli městské policie ale rovnou policii státní a ti si se vším hned poradí.mejte poruce nějaký ten humánní obrany prostředek(kasr,nebo plynovou pistoli ,obušek ,ram zbraň- tou to sakra hodně boli-je to zbraň na gumové projektily s obsahem barvy nebo slzného plynu,která je legální i bez Zbrojního prukazu-pouzivaji ji i pořádkové jednotky po celém světě) nakonec přeji všem aby se nemuseli zabývat tím že jim někdo něco dělá nebo je napadá,chce to klid a pohodu hlavně rozvahu a nenechat se vyprovokovat . 😎
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?