Soused si z naší stavby udělal parkoviště. Jak to řešit slušně?

Během stavby domu nám soused začal pravidelně parkovat auto na našem pozemku, prý „jen na chvíli“. Teď už je to skoro každý den a bere to jako samozřejmost. Má cenu to řešit domluvou nebo si hned postavit plot? Co myslite
Odpovědět
Profilova fotka
2roky jsem jezdil na stavbu přes sousedův pozemek, včetně stavební techniky, + 10firem. Cemu vám to ted aktuálně vadí?
Odpovědět
Profilova fotka
A myslíš, že sa to vyrieši na internetovej diskusii bez toho, aby si sa ho išiel opýtať? Ak ti zavadzá, tak mu to choď povedať. Prípadne pokiaľ si introvert, hoď na parkovacie miesto nejaký materiál kým tam s autom nebude.
Odpovědět
Až postavíš plot stát tam nebude, tak co řešíš.
Odpovědět
A už jsi mu zkusil něco na to říct? Vždyť mu normálně řeknu, že je to můj pozemek a nepřeji si, aby tam parkoval. Neposlechne – ok, připomenu mu to ještě jednou. Když se to bude opakovat, dá se to řešit i jinou cestou…
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Během stavby domu nám soused začal pravidelně par…
Určitě je lepší situaci řešit nejdřív slušnou domluvou než hned stavět plot. Často si lidé neuvědomují, že zasahují na cizí pozemek, a krátká, klidná domluva dokáže situaci vyřešit rychle a bez zbytečných konfliktů. Pokud domluva nepomůže a soused bude dál parkovat bez souhlasu, pak je na místě řešení právní cestou nebo zvažovat fyzickou zábranu jako plot
Odpovědět
A co kdybys tam prostě jen natáhl pásku? Myslíš, že by byl takový drzoun, že by ji ignoroval? Stavět plot jen tak narychlo jen proto, že máš souseda idiota, mi přijde trochu přehnané…
Odpovědět
Vyřešeno?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud tě neposlouchá, řešil bych to určitě jinou cestou. Je to tvůj pozemek a nemá tam co parkovat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?