Sousedé - koukají nám stále na zahradu

Ahoj všichni, zajímá mě jak vycházíte se sousedy, rok bydlíme v baráčku a mě pořád vadí že máme menší soukromý než v bytě, v bytě se za váma zavřou dveře a máte svůj klid, teď máme sousedy ze tří stran, ti dvoji sou v pohodě, pozdravíme usmějem se a je to takový normální ale ti jedni nás hrozně štvou, paní je doma nepracuje manžel vidělává dost, a pokaždý když třeba deme grilovat tak ona de stříhat živý plot a kouká nám do talířů, nebo když pracujem tak ona de hned taky třeba stříhat trávu, nebo chodí okolo s dítětem pořád dokola, ale když sme zalezlí doma tak ona taky, přijde už nám divný že ona de pokaždý něco dělat když sme venku my, už nám to otravuje život a sme na ní alergický :) nikdy nemáme na terase klid napiště prosím co si o tom myslíte a jaký máte zkušenosti vy, děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Jo to je život na vsi :-) Sousedi u rodičů vždycky pleli pod švestkou u plotu, když jsme makali na zahradě. To tam museli mít úplně už vyrvaný. Jediné řešení je neprůhledný plot. Jinak je to na palici.
Odpovědět
Profilova fotka
V bytě zas nemůžete grilovat, mít zahradu atd. Každý má něco. Když vám to tak vadí, udělejte vysoký neprůhledný plot a je to..
Odpovědět
pokud se se sousedy nedá vyjít - musí se s něma vyběhnout...jinak nám se v našem dočasném bydlení osvědčila metoda respektu k nim a oni nám to vrátili stejně - takže furt máme všichni úsměv na tváři a přitom jasné mantinely...a u našeho domu to je zcela jiná situace - tam je asi už na vždy taktika ignorace - ale totální ignorace...
Odpovědět
A nechce se ta sousedka kamarádit? Asi je jí smutno, když je neustále sama doma. Chápu, že může být otravná,tak co zkusit nějaké náznaky?
Odpovědět
Profilova fotka
buď se chce kamarádit, nebo potřebuje mít přehled o tom co děláte
Odpovědět
Profilova fotka
může se cítit osaměle a chce třeba navázat kontakt, v původním bydlení byli zvyklí sousedé neustále spolu komunikovat, zaběhnout na slovíčko a teď v novém bydlení tohle není a já zjišťuju, že mi to docela i chybí :o)
Odpovědět
Jenom jestli nevidíte problémy, kde nejsou...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@fotrtom jak to myslíte?taky potřebuji ignorovat:-)
Odpovědět
Sousedka si chce pokecat.
Odpovědět
Lidi, to si musíte ale rozmyslet předem, jaká jsou úskalí stěhování z bytu do domu - ztráta soukromí, sousedi vám budou parkovat před vjezdem, plná zahrada cizích koček a různých dalších příšerných tvorů jako jsou lejsci, kosi seroucí na trávník, klíšťata, ježci co mají hovínka jak pudl (ne, opravdu kočky neserou na povrch země), my u nás (v Praze) máme i lišky a srny... To chce jenom čas na aklimatizaci a pochopení, že žijete jinde, přistoupit na jiný životní styl. K nám na vesnici se vždycky přistěhují Pražáci, koupí si labradora, chodí ho venčit do předzahrádek, jak jsou zvyklí ze sídliště, nesbírají bobany (protože na sídlišti je tráva veřejná a nikdo vás nevidí, jenže předzahrádky mají majitele), což vždycky strašně naštve starousedlíky, takže se začnou hádat...ti brutálnější vraždí starousedlíkům kočky, do té doby, než pochopí, že jim tam stejně přijdou zase další kočky, které můžou být neočkované a neodčervené, že to nikdy nevyhrajou...nakonec přestanou venčit ty labradory, protože jsou večer vždycky vorvaní z práce na zahradě, tak ještě aby chodili na procházku...chvíli je pouští srát jen tak na ulici, asi v marném doufání, že je něco konečně přejede, ale nepřejede, my jsme komunita a čumíme si do talíře, takže většinou "uteklého" labradora někdo přivede domů majiteli a donutí ho jít si sebrat hovínko z předzahrádky... Nakonec jsou Pražáci šťastní, že jim ti přešlechtění labradoři, po kterých ve finále musejí sbírat bobany na vlastní zahradě, chcípnou, pořídí si kočku, vydláždí si stání na auto před vlastním domem (protože pochopí, že vesničanům je fakt úplně u salámu, že jste teď obchodní manažer a dostal jste nového služebního bílého superba, tady má jedinou hodnotu jestli chodíte na brigády okolo rybníčka), uklidní se, začnou se normálně bavit a je klid. Dokud se zase nepřistěhují další Pražáci...to právě vždycky poznáme podle novéhop labradora nebo ztracených koček.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je jedno,kde člověk bydlí,vždy můžeš narazit na "problémového" souseda. My bydleli v domku s obr zahradou a soused ob pozemek námchodil k plotu radit co a jak tam máme dělat (byli jsme z nich nejmladší).Teď jsme kvůli škole/školce v paneláku a jedna ze sousedem má hrozný problém s našima kočkama (které jsou v bytě a vidí je jen v okně) .Ale všichni ostatní jsou tu v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@frangipani_cz já už si říkala jestli naše kotě bylo fakt takové čuně (už se bohužel ztratilo), že mělo natento i u misky se žrádlem a on to teda ježek? :-N no díky...tu další budeme krmit tedy jen ráno a večer doma, aby to ježka nelákalo na terasu :-D jinak ve své podstatě souhlasím až na to parkování sousedů. nevidím jediný důvod, proč by mi měl soused parkovat před vjezdem a ještě, aby to bylo bráno jako standard, že když bydlím na vesnici, tak je to normální a mám to tolerovat.
Odpovědět
Článek se načítá
@frangipani_cz taky jsme u Prahy a myslím, že naplaveniny po psech ještě uklízejí. Horší jsou starousedlíci, ty to vůbec neřeší. Překvapuje mě, že se lidé diví, když to někoho vytočí tak, že hází otrávené návnady, samozřejmě to neschvaluju, ale když mi dítě na botě přinese z ulice hovno, nejradši bych ho páníčkovi donesla na lopatě do předsíně. Mě spíš vytáčí, že se sem přistěhují lidé a pak na místních sociálních sítí pouští hlášky typu " nestěhovali jsme se sem, proto aby..... moc dobře nerozumím tomu, proč když chci někde postavit barák, tak si nezjistím, jak to v dané obci chodí a pak se přece rozhodnu, jestli jsem ochotná se tomu přizpůsobit nebo ne. @benjik Mně chodí soused taky radit, co mám dělat na zahradě. Bohužel na jeho zahradě není vidět, že by ty rady byly tak dobré, ale naučila jsem se s tím žít, poslechnu si ho, když se mi zdá smutný, tak se ho i zeptám na nějakou radu. Postavili jme v místě, kde by asi nikoho nenapadlo, že bude stát dům, tak si plně uvědomuju, že se jim to třeba nemusí ani líbit.
Odpovědět
@frangipani_cz @benjik @blahova_andrea @adelkav Zlatí labradoři, traktoři, ježci (mimochodem nám někdo chodí před dveře do dílny a prý kuna). To u nás, když soused rozsvítí v garáži vypaří se chlapi z celé čtvrti z domu a objeví se až za pár hodin =-) . Záhada. Včera jsme dojeli z víkendu, u souseda se svítilo,chlap tryskovou rychlostí vynesl věci z auta.....a poslední kufr mu trval hodinu a půl. Asi nějaký zlom v časoprostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak :-D a na copak ti muži můry letí? slivovička nebo jiná lahůdka? :-N
Odpovědět
@blahova_andrea joooo, to je velmi různorodé, soused by si mohl otevřít bar, v čase adventním změnili "heslo" a pouštěl vybraným jedincům do oken laserové obrazce. To pak chtěli do garáže i děti....zkusil to jen 2x, podruhé jsem chlapovi nabalila i holky (přece nebudu dětem kazit radost :-D ) "poradu" zkrátili a "heslo" vrátili do původního stavu. Abych jim nekřivdila, občas poyvou i ženy....ale musíme přinést vlastnoručně uvařené zápisné :-( . Diskriminace na každém kroku.
Odpovědět
@bamak kuna nam chodi pred garaz taky 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak tak teď nevím jestli mám být ráda, že prakticky sousedy nemáme nebo litovat :-D
Odpovědět
@blahova_andrea Náhodou já jsem ráda :-). On je velmi činorodý, kromě garážových seancí založil spoustu "tradic" stavění a kácení májky, silvestrovké ohňostroje, zimní svařáková setkání, den dětí, akce vypíj a ozdob (stromy na zahradě) většinou je to super relax a vyžití pro děti ;-). A když chlap takto zmizne, tak si aspoň v klidu "udělám to svoje", nebo si sednu s dětma k pohádce. A on se vrátí spokojený, vysmátý....
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak u nás by to bylo naopak. já bych s dětmi vypadla za lidmi a programem a chlap by si zatím doma udělal svůj klídek :-N
Odpovědět
@blahova_andrea Ty se máš, u nás platí heslo, kdo uteče, vyhraje :-) a chlap je většinou rychlejši :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak no jenže u nás je chlap silně nespolečenský, takže ten uteče leda tak do jiné místnosti :-/ já a děti společnost máme rádi :-N pokud chci prchnout, tak to znamená pro děti vězení. tatínek je nikam nevezme.
Odpovědět
@blahova_andrea Proč myslíš, že je chlap rychlejší, nevisí mu na nohách 2 děti :-D. Jinak by neměl šanci.
Odpovědět
@adelkav " nestěhovali jsme se sem, proto aby....." - no přesně!!! A proč teda? Aby všechny lidi, co jsou tady zabydlení už desítky let, mohli nasírat? :D :D @bamak Můj muž je tak nespolečenský, že když už dojde k nějakému potykávání a rozlívání panáků v rámci vesnické socialisation, tak chlapi mezi sebe berou mne. :D Ale do garáže mne ještě nikdo nikdy nepozval...... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav my bydleli nad zahradkářskou kolonií.Všude jen mini chatky obyvatelné defacto jen v sezóně.Ale manželovi prarodiče tam postavili chatu alá bungalov plně celoroční využití.No během 4 let,co jsme tam bydleli,tam postavili po okolí dalších 5 baráků.Jsme inspirovali :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak super soused! :-D Na jednu stranu závidím.Takové akce byli vždy můj sen.Bohužel v baráku sousedi si všímali (mimo důchodců) kolem nás jen svého.A v paneláku se půlka lidí pořád střídá a druhá půlka si pamatuje manžela ještě jako dítě.
Odpovědět
@frangipani_cz Tady na Moravě je to náročné, přijedu ze školky, potkám severního souseda-panák, příjdu z procházky, potkám západního souseda-panák a to není ještě ani poledne :-D. Ještě že na jihu bydlí kámoška, co je taky na mateřské a na východě se zatím staví. Naštěstí neurony odumírají rychleji, než jaterní buňky....než budu mít cirhózu, bude mi všechno jedno :-D .
Odpovědět
@benjik Je to opravdu o tom kde bydlíš, my jsme se přestěhovali a je to obrovský rozdíl. Ve "starém" bydlení přesně jak píšeš-co půl roku pulka baráku jiní nájemníci, binec, kravál, počmárané zdi a zbytek důchodci, co hlídají jestli vytřeš schody. Tady v paneláku důchodkyně nosili dětem zeleninu, ze zahrádky, koláče a cukroví a nabízely hlídání, sousedi pod náma svatou trpělivost s malýma dětma (vždycky jenom říkali, že taky měli děti a že jsme v pohodě). Jednou jsem stratila klíče od auta-vypadli mi. Našli je nějací lidé, pípli, zjistili od kterého auta jsou, na policii nás zjistili, klíče donesli =-) . A ještě se urazili když jsem jim cpala bonbošku a flašku. Za týden volali ať si přeparkuju, že sebude čistit chodník a měšťáci dávají pokuty.....fakt jsme moc spokojení. A v domě, těsím se na léto, od kamarádky mám zprávy, že se nemám lekat, když mi zmiznou děti, že je někdo z okolí vzal na zmrzku, na zahradu na koupání, nebo na hřiště...tím nemyslím pedofily.
Odpovědět
@blahova_andrea Jojo, přesně, asi jí tam v noci chodil ježek přikrádat. :-) Jestli to teda chceš vědět přesně, tak existuje jeden případ, kdy (zdravé) kočky nechávají hovínka na povrchu: když se v rajónu objeví nový kocour, nebo dospěje nějaké kotě-kocourek, a začnou se přerozdělovat teritoria. Oni si pak těma hovínkama kolíkujou pozemky. Ale to trvá omezenou dobu, třeba týden, deset dní, a to poznáš podle toho, že se objevuje hovišo pořád na stejném místě. Třeba uprostřed chodníku. ]-( Nejlepší taktika je ho tam nechat, jinak si hned přijde jeden z kocourů zapíchnout kolík nazpátek a boj se prodlouží...oni si to za pár dní vyjasní a začnou zase normálně zahrabávat. Podobný případ je ochcávání dveří a rohů, tam je potřeba si dát pozor na to, abyste to neumývali Savem nebo něčím s obsahem chlóru nebo čpavku, protože tím zanecháte kocourovi svoji pachovou stopu a a vyhlásíte válku. Kterou pak spolu povedete celou jarní říji. :-D Účinné je po umytí to nastříkat cistrusovou vůní, třeba osvěžvačem do auta (nejlepší je ale vymačkat na to olej ze slupek) a vyhráli jste.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak já s tím",že je jedno kde člověk bydlí" myslela dům vs panelák. Taky jsem zažila úplně super bydlení v paneláku,hrozně milý sousedé.Když tam bydlela babička sama a náhodou ji třeba dva dny neviděli,hned se zajímali,jestli jí nic není. Prostě to chce štěstí na lidi. My třeba jako sídliště o 5 panelákách jsme super v tom,že když děti venku zapomenou hračky,víš že tam budou i druhý den.To samé,když ulétne prádlo ze sušáku.To ti ho i donesou.Ale někteří jedinci jsou na odstřel.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?