Sousedi Rezidence Modřanka

Dobrý den, hledám budoucí sousedy z Rezidence Modřanka. Byli jste se již podívat uvnitř? Máte nějaké bližší informace k termínu kolaudace a k možným předpřejímkám?
Odpovědět
1
2
Opravdu nikdo nekupujete byt v Modřance? Koncem března by měla být kolaudace prvního domu. Už máte někdo domluvenou předpřejímku? Developer zatím není moc sdílný, na jakýkoli dotaz je vždy odpověď, že budeme včas informováni.
Odpovědět
Ahoj, taky kupuju byt v Modřance, ale bohužel nemám přesnější informace. Ptal jsem se jich minulý měsíc na termín nastěhování a řekli mi jen "léto 2017", což by při koloudaci březen/duben asi odpovídalo. Budu v budově F, což je první fáze. Snad tu bude někdo kdo bude mít bližší info.
Odpovědět
@mihy @jirkaf87 přemýšlíme nad koupí bytu ve věži, poslední fáze. Jak se Vám s developerem jedná? Budeme kupovat byt poprvé a budu ráda za jakékoli postřehy
Odpovědět
Kupovali jsme byt v první fázi. Smlouvu si nechte zkontrolovat od právníka, byla v ní spousta chyb. V rámci standardu je nabízeno jen to nejlevnější vybavení. Na klientské změny si připravte pevné nervy. Nabídku standardů a nadstandardů nám dali až na poslední chvíli, ačkoli jsme je řadu týdnů urgovali a následně na nás tlačili, abychom provedli všechny změny v řádu dnů (také jsme byt kupovali v době, kdy se teprve dělali základy). Dokonce se nám snažili měnit standardní vybavení bytu, které je součástí smlouvy (snažili se nám podstrčit dodatek smlouvy, který by standard snižoval), ale na to jsme nepřistoupili. Přeji pevné nervy!
Odpovědět
@mihy : moc děkuji. Jinak věž se teprve začíná stavět, resp. jsou ve výkopových pracích, začali snad v lednu. Termín dokončení je listopad-prosinec 2018, k nastěhování pro nás jaro 2019. Nevíte bližší info o plánovaném rozšíření Komořanské? Ukazovali nám to, pod okny máme mít 4proudou silnici, ale dost dobře si nedovedu představit, jak to chtějí udělat. Když jsou tam vpředu po obou stranách domy - vykoupí, zbourají??
Odpovědět
@mihy : a ještě: koupelny jsou prý od Ptáčka. Ten ale nemá na netu zrovna dobré reference :-(
Odpovědět
@cell - jj, koupelny a dlažba jsou od Ptáčka. V rámci klientských změn si lze vybrat cokoli z jejich nabídky, jsou docela ochotní, připraví vizualizace, poradí. Jen počítejte s plnými cenami, na developerský projekt nelze čerpat maloobchodní ceny se slevami, které Ptáček nabízí na svých stránkách. Realizaci jsme zatím neviděli, předpřejímky budou až po kolaudaci.
Odpovědět
@mihy : zkouším si představit, kolik to všechno bude ještě stát .... a nějak se nemůžu dopočítat :-(
Odpovědět
@cell - Za možnost provádět klientské změny se platí paušál dle ceníku. Za každou konkrétní změnu se pak platí zvlášť, záleží kolik změn budete chtít oproti standardu. Za změny v umístění a počtu v instalacích (zařizovací předměty, podlahové krytiny, dveře, elektro, voda, odpad) se platí paušál 13000 Kč + projekční práce + veškerý materiál (bez DPH). Pokud byste chtěli i zásahy do dispozic (posun nebo rušení příček, změna velikosti a počtu dveří, osazení pouzdra pro posuvné dveře) platí se paušál 18000 Kč + projekční práce + veškerý materiál (bez DPH).
Odpovědět
@mihy : díky. A kdo Vám bude dělat kuchyni?
Odpovědět
@cell jenom k té 4 proudé silnici - podle mých informací Skanska koupila bývalý cukrovar (na zbourání) naproti přes Komořanskou a s magistrátem mají nějak domluveno, že se ta silnice tím směrem rozšíří. Pořád zbyde dost místa, aby Skanska postavila nové byty, obchody a údajně možná i bazén či něco podobného.
Odpovědět
@jirkaf87 :to jo. Ale třeba na začátku jsou myslím po obou stranách domy, cukrovar pak začíná až za nimi. Tam se to asi bude muset bourat. Bližší info prý podá magistrát. Jinak Skanska teď čeká na paíry, než začnoustavět. Domy by to sad měly být dle různých info buď 5-patrové, padla i info o 8patrových. Takže my ve 12. snad ok :-) Stejná prosba - kdo Vám bude dělat kuchyni? pouhá zvědavost ...
Odpovědět
Článek se načítá
@mihy Zajimave, taky jsme ted delali klientske zmeny se Skanskou a zadne pausalni ceny jsme nemeli, platilo se konkretne za kazdou zmenu dle profese.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 Přesně. :-) I my to tak měli. :-)
Odpovědět
@cell Kuchyň nám bude dělat truhlář pan Vondřich. @martii1 Asi má každý developer jiný přístup...
Odpovědět
@mihy Ja myslela ze se bavime o Skansce.
Odpovědět
@martii1 Modranku nestavi Skanska ale Horizon Holding
Odpovědět
Tak to se omlouvam, spatne jsem cetla :)
Odpovědět
Kontrola smluv právníkem je základ, my podepsali snad po 2 měsících dopisování si, ale teď jsme se smlouvou spokojeni. S pí. Smetanovou, se kterou jsme řešící vše kolem koupě se aspoň nám komunikuje naprosto v pohodě. Než se začne stavět komoko, tak bude dávno postaveno vše na modřance, osobně si nemyslím, že bychom k našim bytům přijeli po 4proude komoranske dřív než v roce 2025. A výstavba skansky u Vltavy je zatím čistá teorie. Ještě nezačali řešit ani Územní rozhodnutí, a to nebude vzhledem k lokalitě Vubec jednoduché získat.
Odpovědět
My jsem právě in. Ve čtvrtek bychom měli podepsat rezervačku a dostat smlouvu o smlouvě budoucí , ktreou budeme konzultovat s právníkem (za jakékoli postřehy k ní budu vděčná) Jinak s pí. Smetanovou se jedná docela dobře, hlavně s ní komunikuje manžel. Do toho zařizujeme hypotéku ..
Odpovědět
Co se týká smlouvy, hlavně si nechte poslat vzor, který akceptuje banka, u které chcete mít hypotéku, my museli měnit banku, protože kb, u které jsme měli nejlepsi podmínky nebyla ochotná přijmout smlouvu. Po těch stovkách podepsaných smluv už určitě musí mít horizon k dispozici více vzorových smluv. Určitě trvejte na snížení těch šílených procent ve výměře bytu, při kterých by se neměla měnit cena. No a je dobre si i pro pocit snížit prvotní splátku třeba na 10 místo 15 %, přeci jen je lepší mít peníze k dispozici než aby ležely na cizím účtu. My jsme nakonec vykomunikovali skoro vše, co jsme chtěli, něco jsme holt museli nechat tak jak to bylo navrženo právě kvůli hypotéce, kterou jsme potřebovali podepsat ještě s predjednanym úrokem.
Odpovědět
Na tu Skansku u Vltavy jsem zvědavá. Budeme bydlet ve 12. patře a doufám,že nám výhled nebude cosik hyzdit :-( Určitě trvejte na snížení těch šílených procent ve výměře bytu, při kterých by se neměla měnit cena. Téhle větě teda @venca79 úplně nerozumím. Jinak u nás vše řeší známý finanční poradce, takže velmi doufáme, že to ohlídá. Stěhovat se budeme skoro až za 2 roky, takže psoustu času na rozmyšlení vybavení bytu - a ušetření naněj :-)
Odpovědět
My měli v návrhu smlouvy, že při rozdílu skutečně plochy bytu a toho uvedeneho ve smlouvě se do rozdílu 8% ve výměře nemění cena. Takže bychom, kdyby to tak ve skutečnosti bylo, přišli o cca 10m2 a cena bytu by byla stejná.. To mě tedy dost šokovalo. Jinak skanska tam snad nic extra vysokého nepostaví. Ideální by bylo nějaké menší nákupní centrum, tak snad tam něco podobného také vyroste.
Odpovědět
@venca79 : aha, děkuji za upozornění, toto bude hlídat právník, ale i tak děkuji. Jinak obchod a snad i bazén by tam mohly být, ale je to z kategorie "jedna paní povídala"
Odpovědět
@cell Na klienske zmeny mate dle me zkusenosti cas tak max. pul roku, tak bych s vymyslenim, jak byt zaridite, zacala co nejdriv... nam zacali kopat zaklady v zari 2015, kupovali jsme v listopadu, technicke vykresy jsme dostali v unoru s tim, ze do brezna mely byt nahlasene vsechny klientske zmeny. Pri planovani elekro a datovych kabelu uz musite tusit, kde bude nabytek. Stejne tak pokud budete chtit hybat s vybavenim koupelny, bude to treba resit co nejdriv... Ale samozrejme cim vyssi patro, tim vice casu na to bude.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@venca79 @mihy @jirkaf87 tak jak jste daleko sousedi? U nás se to nějak zadrhlo, naši právníci mají spoustu výhrad ke smlouvě, nějak si to přehazují, ale konečná verze zatím v nedohlednu a to bychom měli podepsat SOSB do 30.6.17 dle rezervační smlouvy. Dáme jim ještě čas do 15. a pak je začneme urgovat :-)
Odpovědět
@cell My jsme také řešili SOSB celkem dlouho, protože v ní bylo mnoho chyb a nesrovnalostí. Termín v rezervační smlouvě nedodržoval ani Horizon, je to spíš formalita. Podobné to pak bylo i s termíny pro klientské změny. My máme za sebou předpřejímku a v současné době čekáme na zavkladování do katastru :-)
Odpovědět
@mihy Moc se v tom nevyznam, ale pokud už čekáte na zavkladování do katastru, znamená to, že už máte podepsanou kupní smlouvu a vše zaplaceno? Předpřejímku jsem měl už před měsícem, ale od té doby se nic neděje. Asi bych je měl kontaktovat. Jinak včera jsem kolem Modřanky jel a viděl jsem 4 holky jak po bytech myjí důkladně okna atd, takže co se týče technických prací, asi je vše hotové.
Odpovědět
@jirkaf87 @mihy takže kdy se stěhujete?
Odpovědět
@jirkaf87 Jsme na tom stejně. Čeká se na první zavkladování, tj. na zavedení čísla popisného do katastru, do té doby dům v podstatě stále formálně neexistuje. Teprve pak bude možné uzavřít kupní smlouvu. Také čekáme, kdy se nám ozvou. Katastr na to má 2 měsíce, zatím náš dům nelze dohledat, tak asi musíme čekat. Při předpřejímce nám bylo řečeno, že předání bytů by snad mohlo být přelom červenec/srpen.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?