Tráva kolem plotu - JAK Z TOHO VEN

Dobrý den sousedi si postavili plot (podhrabové desky a pletivo) klasika Protože to jsou důchodci - mají čas sekat trávu 3x týdně, Já jakožto pracující člověk a svépomocí budující dům toho času moc nemám. Sekal jsem trávu v úterý o půl 9 večer, protože se sekačkou nedostanu až k podhrabovým deskám (mají tam ty kostky) zůstala tam tráva (30cm vysoká) - ne všude, ale ve středu už byla sousedka u plotu s tím, že jí ta tráva vadí, ničí plot a podobné. O víkendu najdu čas a vše ručně vytrhám - 150m JAK ŘEŠÍTE TRÁVU KOLEM PLOTU? VYTRHAT A POSTŘÍKAT RONDUPEM? VYTRHAT A NASYPAT POSEČENOU TRÁVU, POSÉCT POZEMEK A PAK KOLEM PLOTU STRUNOVKOU? (aby nedošlo k poničení podhrabových desek)
Odpovědět
@alfonss u plotu můžete udělat pruh kde budou např. nějaké keře anebo tam dáte třeba jen štěrk.
Odpovědět
@petr13 150metrů šterku? to bych musel dát 150m obrubníku, jako myšlenka dobrá, jen ta realizace. Děkuji
Odpovědět
Nasela bych tam lucni smes, to je nejjednodussi. Prvni rok to posekate 2x, druhy rok uz staci jednou, nebo vubec (mam v zahonu smes bez travin a supluje mi to trvalkovy zahon). Teda pokud nebudou prskat, ze jim letaji seminka na anglicak, pak jim muzete nabidnout, at to okolo plotu k vam prijdou pokazde taky posekat.
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba robotická sekačka ale ta stejně dojede úplně ke kraji 😀 A nebo nějaký kytky a keře, jak tady někdo psal. Daji se koupit jen plastové obrubníky a z toho je záhon ihned.
Odpovědět
@alfonss @marta_kovar přesně stačí tam dát jen plastový obrubník, na 30 cm štěrku to úplně stačí. Sehnat se dají i levnější plastové obrubníky, které se nazatloukají a stojí pár kaček.
Odpovědět
podél plotu jsou ty keře stejně nejlepší. Chápu, že pokud teprve stavíte, nemáte teď čas a chuť řešit záhony, nicméně je to do budoucna nejlepší řešení. Teď to ručně vytrhat co přečnívá se udělá párkrát do roka, Neříkejte, že Vám roste tráva rychlostí 30 cm/ měsíc, zvlášť v tomto vedru. A to máte 150m společného plotu? Nejste troškař co se týče velikosti pozemku. To vypadá spíš na potřebu mít v části stejně louku... Rondup nedoporučuji, protože je velká pravděpodobnost, že zničíte trávník i sousedům. My máme stejný plot jako vy, já tam mám záhony, sousedé trávu a za 2 roky je ani nenapadlo, ji v krajích vytrhat. Mě to také vadí, takže jim tu trávu rvu já z mé strany. 🙂
Odpovědět
@luckavra nejsem 🙂 máme opravdu 150m plotu a keře jsou krásná věc, jen podle jejich slov, by naše keře vrhali stín na jejich pozemek a to si nepřejou. Opravdu nevím jak z toho ven, keře dělají stín, trávu trhat každý měsíc je půldne v .... z druhé strany je můj plot, o stejné délce i složení, sousedi tam mají trávu pro králíky (ted jsou na 50cm výšky a séct plánují za 14dní) a nevadí mi to
Odpovědět
@marta_kovar Robotická sekačka na 150m délky a 30cm vysokou trávu 🤔 😬 To je už lepší srp.... a kladivo na sousedku. Nechápu tuhle oblibu "robotických" kravin 😐
Odpovědět
Třeba plochý obrubníky kolem plotu. Teď bych to 5x do roka objel strunovkou. A jeste bych sousedce nabídnul, že se může o trávu postarat, když se ji nelíbí. By potřebovali naše sousedy, ty už nesekali 10let a tráva plotem prorusta.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc Tak ono to logický musí poprvé člověk posekat normální sekačkou a pak si jezdí robotická. Pro někoho hovadina ale pro někoho ušetřené hodiny sekání a péče o sekačku. A jelikož v okolí mám jak zahradníka a i servisáka Husquarna, tak volba byla jasná. Zase takovou raketu to nestojí oproti kvalitní sekačce a nebo traktůrku, kde jsou ty servisy prý skoro furt a stojí rozhodně víc než na robota a ještě na tom musíte stejně sedět. 🤷🏽‍♀️ Byla to čistě rada, ne nucení ke koupi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ty podhrabové desky nejsou nic moc krásného. Delší trávu bych tam nechal schválně, ať nejdou vidět. Aleternativou jsou různé rostliny a keře, jak už tady bylo řečeno. Kačírek se mi moc nelíbí, ale taky to jde. Když to hezky skopnete a dáte pod něj fólii tak tam ten obrubník ani být nemusí. https://www.receptyprimanapadu.cz/zah...
Odpovědět
Profilova fotka
@alfonss ještě jedno řešení by bylo, zdůrazňuji, že dočasné, než dostavíte a dohodnete se se sousedy na řešení - jestli najdeš někde (třeba ve sběrném dvoře) staré PVC nebo lino, nastříhej z něj pruhy 20 - 30 cm a jednoduše polož podél plotu, pod tím tráva neroste. Není to nic moc hezkého, ale účel to splní (vyzkoušeno osobně)
Odpovědět
Článek se načítá
@esmeralda2 To jsem chtela taky napsat, mame to ted docasne podel plotu, protoze nestihame likvidovat koprivy.
Odpovědět
Určitě to vyřeší nějaké květiny, do budoucna. Teď na to koupíš strunu a jednou za týden to obejdeš. A je to hned.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja podel plotu sekam strunovkou a je to .... vyreseno 🙂
Odpovědět
Struna ničí jejich podhrabové desky - bylo mi řečeno 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Na to bych nebral absolutne ohled...pokud je plot na hranici pozemku, proste ten svuj udrzujete ze svy strany.... pokud maj plot na svym pozemku odskocenej od vaseho pozemku, tak jim jen umoznete, at si to z vasi strany posekaj a je klid 🙂) vykaslal bych se na ne 🙂
Odpovědět
@alfonss Ty betonové? 🤔 Pokud člověk má fakt strunovku, ne křoviňák, tak si s tím může nechat švihat do boty a nic. Na dřevěných záhonech není vidět taky nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Také mi to vadí, měla jsem dokonce i spor kvůli tomu se sousedkou (tchýni). Nakonec ona seká strunovkou, já také a ještě to postřikuji proti plevelu. Já tam vysadila živý plot a oni plánují dodělat betonový.
Odpovědět
@jandour Mně by zajímalo, proč je to takový problém, když má sousedka (i když tchýně), na svém pozemku, na své straně vyšší trávu?
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius protože to leze do našeho plotu, vytrhnout to úplně nejde. Když si na to dali ještě metrové svoje pletivo
Odpovědět
@jandour A v čem je ten problém? Leze to do plotu a? Ničí ho to nebo se ti to jen nelíbí? Jako za sebe musím říct, kdyby mi někdo kropil na kraji pozemku trávu herbicidama, to bych byl běsnej zase já.
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour jako že mezi sebou budete mít betonový plot, pletivový plot a ještě živý plot? Kvůli vzrostlé trávě? Jinak k problému zakladatele, prostě bych to projela strunou, pokud se to sousedům nelíbí, ať si to chodí každé dva týdny vytrhat ručně sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavulka ne jen ten betonový plot a živý náš, pletivo sundáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius by jste se divil jak plevel plot po čase zničí. A 100m když vám leze plotem na pozemek, nic jiného nelze než to stříkat.
Odpovědět
@jandour To máte pravdu - divil. Máme se sousedy taky drátěný plot, ani jeden z nás to na své straně nesekáme až k plozu a plot je v pohodě. A jako dávat jedy do půdy.....jak říkám, to by byla věc, která by hodně zase štvala mě.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme velkou zahradu a v té části kde o to už nestíháme tak často pečovat dávám k plotu trávu ze sekačky. Když to uschne tak to není úplně nádherný ale účel to plní dost dobře.
Odpovědět
..já bych se na nějakou trávu u plotu z vysoka .... ..jestli jim to vadí, tak ať si to chodí posekat podle jejich přání 🤔
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?