Žádost o odstranění obecního stromu z obecního pozemku

Profilova fotka
Dobrý den všem, před naším domem stojí ovocný strom, x let stará jabloň o kterou se nikdy nikdo odborně nestaral. Je však napadená houbami a evidentně není v dobré kondici. Sice rodí, ale maličká jablka , které jsou prakticky nepoživatelné. Chtěli bychom strom odstranit a na jeho místě vysadit na vlastní náklady nový ovocný strom - uvažujeme ještě o jednom vedle něj. Byly jsme se ptát na obecním úřadě, pod něj spadá pozemek před naším domem i jabloň, jak postupovat. Musíme napsat oficiální žádost a nejlépe do ní uvézt, že strom pokácíme na vlastní náklady a na vlastní náklady vysadíme nový ovocný strom, s největší pravděpodobností zase jabloň. Mohl by mi někdo poradit, jak by ta žádost měla vypadat? Děkuji
Odpovědět
@petrusew Píšeš, že strom je napaden houbami - není jednodušší oznámit obci, že hrozí jeho pád a obec by jej tedy měla z důvodu bezpečnosti odstranit?
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom to už se pokoušela tchýně, která tu bydlela před námi, ale starostka a její okrašlovací spolek... jim to nepovolili. Nevím ale, jestli žádost byla podána písemně.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrusew Je jedno jak to bude vypadat. Ano, mělo by to mít nějakou úroveň, ale vesměs daná forma není. Prostě dopis, žádost o pokácení stromu a povolení vysazení nového. A detailně tam vypiš problém, který je a o co žádáš. Přidáš k tomu podpis, doručíš na obec (nech si orazítkovat kopii) a pak jen počkat na vyjádření :-)
Odpovědět
Já jsem žádal o pokácení obecního stromu v Rosicích, malé obci u Pardubic, a ti měli svůj formulář. Sranda vyplňovat parametry stromu (druh, stáří, výška, průměr kmene v metru výšky), samozřejmě důvod. Mně to narušovalo výhled - nevyšel mi rozhledový trojúhelník pro povolení výjezdu, ale protože tam bude kopat ČEZ kabel hned pod tím stromem podle plánu, ten strom by stejně musel jít, tak jsem zmínil rozhledové poměry i s ČEZem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mischelkas @bossmartyn děkuji všem, formulář není, takže jsem formou dopisu naspala žádost o odstranění obecního ovocného stromu a vzhledem k tomu, že víme, co dokáže starostka jsme tam napsaly, že na vlastní náklady strom odstraníme a na jeho místo vysadíme nový ovocný strom a budeme se o ně odborně starat (nebylo na ně sáhnuto x let a jsou fakt hrozné a to se týká bohužel všech ovocných stromů, co spadají pod obec). Mám tam uvedeno, že strom je napaden houbovým onemocněním, větve praskají a hrozí jejich pád, že se obávám o naši nemovitost, která je v blízkosti, pokud by padal směrem k nám, tak nám poškodí minimálně fasádu a okna...o nové střeše ani nemluvím. Tak jsem zvědavá, jak se k tomu postaví.
Odpovědět
Starostka to nejspíš ví, ale nebál bych se udělat i pár fotek stromu (čím víc "terrible" budou, tím lépe) a přiložit je k žádosti jako přílohu. Stejně tak bych se nebál doplnit tam latinský název houby, která strom napadla a stručný popis toho nejhoršího, co může způsobit, včetně odkazu na zdroj v odborné literatuře. Tohle bývá pro takové lidi docela silný argument.
Odpovědět
a ošetriť ju neda sa ? pohnoj a budeš mať prinajmenšom dobrý pocit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?