Černošice nebo Jesenice, jak se vám tam žije?

Profilova fotka
Ahoj všichni, potřebovala bych poradit od někoho, kdo zná Černošice nebo Jesenici nebo ideálně oboje, rozhodujeme se mezi pozemky v těchto dvou místech (zatím je rezervace v Černosicich) a potřebovala bych vědět jak se tam žije, jestli je tam kam jít, co podniknout s dětmi, co školy, školky, kroužky, doktoři a prostě všechno co vás napadne. Jesenice má plus blízkost D1, okruhu, hodně mě tam zaujala kanadská škola, ale nevím no. Černošice mají všude les, dole řeka, příroda krásná, vlak, jediný co, tak mají celkem drsný regulační řád pro výstavbu a horší cestu do Prahy. Budu rada za jakýkoliv postřeh :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám kamarádku,co žije v Černošicích. moc ráda tam za nimi jezdím, je tam krásně, docela klídek, hodně zeleně, školy a školky zatím nevím, má malé děti, ale hřiště si pochvaluje, lékaři také dobří...Jesenici tedy bohužel neznám, ale Černošice jsem si zamilovala, také jsme se tam poohlíželi po pozemku ale bylo to hooodně drahé, tak jsme skončili jinde :-) vlakem je to do Prahy kousíček, jezdí to často, 2x za hodinu, víkendy asi horší, ale přijde mi to rychlovka...z Černošic je pak krásná cyklostezka do Dobřichovic, prostě okolí dle mého krásné!!!
Odpovědět
Černošice! Bydlím tu patnáct let, plánuju tu stavět a přijdou mi naprosto ideální. Jak se tu žije - příjemně, bezpečně, restaurace i obchody v docházkové vzdálenosti skoro odevšud. Je tu Tesco, Penny, kino, zimní stadion, právě byla dostavená sportovní hala, poměrně často se objevují koncerty a další akce, máme dokonce dvoje trhy (které se vzájemně termínově překrývají, ale nemůžeme chtít všechno, že...). S lékaři není taky problém, seznam je tu http://www.mestocernosice.cz/kontakty..., plus je blízko zdravotnické centrum Dobřichovice. A příroda je tu vážně krásná :) Děti ještě nemám, ale generace s dětmi je tu hodně silná, takže nějaké akce jsou tu pořád. Školy pro první stupeň jsou tu dvě, pro vyšší už jenom jedna, ale je to nicméně jedna z největších škol v kraji. Pokud jde o kvalitu, prošla si cca před rokem krizí, město zvolilo velmi tragickou ředitelku, odešlo hodně dobrých učitelů. Už ale došlo k opětovné výměně vedení a zlepšuje se to. Původně to byla velmi kvalitní škola. Školek je tu dost, hodně soukromých, ale nemám přehled o tom, jak je to s místem - jak říkám, dětí je tu spousta. O kroužky bych se nebála vůbec. Pokud jde o dopravu - vlak je naprosto ideální. Ve špičce je interval i deset minut, na Hlavním nádraží jsem za nějakých 23 minut. Autem jsme na Smíchově za cca 20 min. Nevýhodou je určitě regulace výstavby. Úřednice na stavebním úřade jsou velmi ochotné a velmi milé, ale prostě třeba se zastavěností 20% nic neudělají. A plus je nutné vzít ještě v potaz, že je to tu občas trošku snobárna - lidi tu mají poměrně dost peněz a velmi rádi to dávají najevo.
Odpovědět
kdyby se cokoliv cenově přijatelného vyskytlo v Černošicích, Dobřichovicích a okolí (tedy mimo satelitík zahuštěnou zástavbu) tak to okamžitě kupujeme, pro nás vysněná oblast, do Jesenice bychom nešli ani za cenu levného pozemku.pro nás je priorita krásné místo, lesy, řeka, bonus je vlakem do Prahy, místo, kde se pořádají kulturní akce, farmářské trhy, na kole za chvíli v Brdech, absence dálnice.takže pokud máte na Černošice finance, neváhala bych:)
Odpovědět
@oliverkova to jste mě ještě ujistila v tom, že se nemáme vzdávat a dál hledat, už jsme ztratili několik let, že jsme tam nenašli, snažili se všude jinde, ale srdcem to chceme tam:) je to ale opravdu snobárna a ceny jsou podle toho, ale já pořád věřím, že něco objevíme:)
Odpovědět
@joy_ Držím palce, ať najdete! Teď se tu prodávaly pozemky pod školou http://parcelycernosice.cz/pozemky/, ale ta cena byla uplně nekřesťanská a vypadá to, že už je jen jeden. Doporučuju koukat spíš po starý zástavbě a udělat rekonstrukci - pokud budete kupovat novou parcelu, musíte mít nad 1000m, aby se mohlo stavět, kdežto u rekonstrukce menší parcela nevadí.
Odpovědět
poznam viac Jesenici ale davam tiez hlas Cernosiciam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ve staré zástavbě se teď pozemek zrovna prodává :-) my to máme přes Living Prague, tak snad to vyjde, budou mit 6 pozemků a zatím co vím, tak mají zadané 3. Mně se původně líbil Mníšek, ale manžel tak daleko od Prahy nechce a ty Černošice by splňovaly představy nás obou, sice asi ne na 100%, ale s tím se počítá :-)
Odpovědět
@oliverkova to jsou právě ty ceny, kvůli kterým to vypadá, že tam stavět je beznadějný.my chceme stavět malý domeček, máme vypiplaný návrh a moc se na to stavění těšíme, reko nechceme , nevadí nám i svažitý chatový pozemek s povolením jen rekreační stavby
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, v Černošicích je školka a už i škola - www.jedenstrom.cz, co bych chtěla kdyby jstem to měli blíž. Kromě toho, že tam je krásně je to na vlaku do Prahy což je pak lepší pro děti než autobus (protože směr na Jesenici bude vždycky ucpaný, já tam jezdím občas a strašně nerada). Takže za mě je to dopravní spojení lepší i když to může vypadat na mapě hůř. Navíc já bych si dobrovolně pozemek u okruhu/dálnice blíž než 10 km nikdy nekoupila (jsem dopravní projektant ;)). Jediné co tak počítám, že v Černošicích bude pozemek asi trochu svažitější než v Jesenici a to se Vám promítne do ceny stavby (zemní práce jsou zrovna dost nákladná věc a bude to chcít možná lepší projektanty = dražší projekt).
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna pozemek co máme rezerv je rovný :-) ale jinak je pravda, že třeba ze školy nahoru je to slušný kopeček nebo třeba od vlaku :-)
Odpovědět
@baryskaa Prosím, jak fungují Living Prague. Zajímají mě pozemky v Černošicích nebo obecně na západ či Jihozápad od Prahy, ale na jejich stránkách jsem nabídku pozemků nenašla, jen domy. Moc děkuji za info!
Odpovědět
Profilova fotka
@baryskaa tak to bych do toho šla určitě! Kraj je o 200% lepší než Jesenicko (tam je to jen průmysl a pole a dálnice ;) )
Odpovědět
Článek se načítá
@tulda27 Kdyby v Jesenici zůstala ta pole, tak je to v pohodě, ale výstavba se stále rozšiřuje. Je to takové sídliště naležato. Měla jsem tam bydlet a jsem ráda, že z toho sešlo. Ráno zácpy do Prahy, odpoledne zácpy z Prahy. Černošice sice téměř neznám, ale už podle mapy (a podílu zeleně) to vypadá líp a vlak je pro mě romantika :).
Odpovědět
Profilova fotka
@teron Já teda nejsem úplně objektivní, Jesenicko nesnáším a naopak miluju lesy (my budeme stavět na kraji Brd ;) )
Odpovědět
@tulda27 Moje pocity možná nejsou až tak negativní, já jsem se přesunula do Ladova kraje, kde je taky do přírody blíž. Kdybych měla volit Jesenice x Černošice, tak hlasuju pro Černošice.
Odpovědět
Černošice
Odpovědět
Profilova fotka
Living Prague je i s domem, sjednáte si schůzku, tam se domluvíte na lokalitě, ceně no prostě co si představujete a oni podle toho hledají pozemek a na ten potom i dům, je to takové "all inclusive" , zrovna v těch Černosicich mají na výběr víc domů a myslím si, že by šla i nějaká změna, ale to byste museli s něma probrat, ta schůzka je zadara a k ničemu vás nezavazuje
Odpovědět
Profilova fotka
No já původně chtěla právě Mníšek, ale manžel tak daleko nechce :-)
Odpovědět
Z Černošic vlakem na Pražské hl.n. 22 minut, na Smíchov 14 minut, ve špičce 4x za hodinu, mimo špičku a o víkendu 2x za hodinu. Z Jesenice jste za tu dobu možná ve Vestci, přískoky v pomalu jedoucí koloně.
Odpovědět
Profilova fotka
Jednoznacne Cernosice!
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, no teď jen doufám, že ty Černošice konečně vyjdou, ptz už řešíme bydlení přes rok a vždycky se něco po....
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete i smer Mnisek, tak nejake pozemky jsou pry k mani v Trnove - kousek za Zbaslavi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?