Chomutovsko - budujeme, sháníme, radíme

Profilova fotka
Ahoj všichni. Vím, že už tady holky z Chomutova jsou, ale co jsem tak pročítala, tak už asi mají zrekonstruováno a nechce se mi nastupovat do jedoucího vlaku. Proto nové téma. Koupili jsme baráček a teď koukáme co dál. Ráda bych Vás požádala o rady, jako kde sehnat levného zedníka atd. Momentálně mně asi nejvíc zaměstnává otázka kanalizace ve Vysoké Peci, nepřipojovali jste se tam náhodou někdo, nevíte jaká povolení potřebuji a kam se obrátit? A další věc, jestli nevíte o někom, kdo dělá stavební dozor a kolik stojí? Já můžu poradit zatím pouze málo, jsem stavební nováček, ale právě procházím fází žádání půjčky ze SFRB, tak možná můžu trochu poradit s tímhle, ale diskuse na toto téma tu je a je perfektní . Těším se na Vaše rady. :-)
Odpovědět
1
2
10
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj. Téma máme odemčené a já se znovu hlásím. Potřebovala bych nutně nějakého šikovného topenáře, nebo jak se ta profese jmenuje. Prostě potřebujeme nové rozvody vody a radiátory. Najde se tu nějaká dobrá duše, která mi poradí? Děkuji. Neříkejte mi, že v okrese Chomutov stavím jen já a jen já z toho mám hlavu v pejru. :-D :-D Ráda si poslechnu Vaše rady a zkušenosti. Jsme na samém počátku rekonstrukce a každá rada je drahá. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přímo ve Vysoké Peci je pan Charvát. Kontakt na něj nemám, ale zkuste se poptat ve vsi.
Odpovědět
Profilova fotka
Jéééééééé děkuji, tak to já se poptám. Jsi také z Pece? Nemáš tu album. To okolí Chomutova tady není moc zastoupené, není se s kým radit. Dnes se mi přijde podívat pán z Drmal na komín kvůli krbu, nemáš nimi nějakou zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
http://vvy.rajce.net/2009_Doma Tady mám fotky z naší zrekostruované domácnosti. V albu jsou i ty z rekonstrukce. Bydlím v Jirkově a pan Charvát nám dělal topení. Byli jsme spokojeni. Pokud budu vědět, tak poradím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fakt nádhera. ¨Já jsem zvědavá, jestli budeme mít někdy něco tak útulného. Náš dům připomíná staveniště. Můžu tě poprosit o kontakt na toho pana Charváta? Nevím, jestli jsem si dobře všimla, ale máte takové to topení pod francouzským oknem, co je v podlaze? Mně se zdá, že ano, ale není zakryté. Já o něm také uvažuji. Můžu poprosit ještě o kotakt na firmu od které máte dveře a okna, pokud jsi spokojená? Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pod francouzským oknem máme díru a v ní nízký radiátor, vyšlo to levněji než originál konvektory. Teď už je to zakryté, dřevěným roštem. Co se týká pana Charváta - tak mám toto číslo 608 946 084 - snad to ještě platí. Okna a dveře nám dělal můj manžel. Máme totiž truhlárnu s výrobou eurooken a schodů. Takže já jsem spokojená. Měli jsme výhodu, že vše od dřeva jsme si dělali sami. Ale zase mi dalo mooooc práce ho k tomu dohnat. Domek na Osadě jsme kupovali před 5ti lety a teprve letos v létě byl ten jeden byt k nastěhování. Jsou to ty dvojdomky na cestě ke koupališti. Bydleli jsme tam v nájmu v horní půlce a pak po koupi jsme začali opravovat střechu, okna a dolní byt. Horní byt nebudeme nijak předělávat, máme velkého syna a už to nechám na něm. Čeká nás ještě zateplení a fasáda. Snad letos. Musím tě upozornit, že rekonstrukce leze hodně do peněz. :-S PS: na fotkách z Vánoc by mělo být to zakrytí radiátoru už vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, ty dvojdomky ke koupališti mám moc ráda. Dva se tam prodávali, ale za nehorázné částky. Ta Osada vůbec je úžasná, je tam klídek a kousek do přírody, což je pro mně podstatné. Chodila jsem na první základku, tak to tam mám procourané.To máte výhodu, že jste si věci od dřeva dělali sami. Eurookna jsou super, ale my půjdeme do plastu. Chci ten dům udělat dobře, ale přeci jen koukáme na prašulky a musíme co nejdřív bydlet a dát do pronájmu byt. Teď platíme hypotéku + nájem ]-( .Za kontakt na topenáře moc děkuji. Je to dobrý nápad s tím radiátorem, ale u nás to nepůjde, máme problém už teď s podlahovým topením a možná tam nepůjde ani konvektor, nedá se kopat moc hluboko, jinak se dostaneme do sklepa :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme kupovali dům od města, tak to tak šílené nebylo. Bydleli jsme tam dřív v nájmu. Ale barák byl v špatném stavu. Hlavně střecha. Opravovali jsme byt opravdu z gruntu vč. vybourávání starých podlah(proto bylo možné udělat tu díru). Pokud chceš zkus poslat rozměry oken udělám ti jen tak pro srovnání cenu na eurookna.Za to nic nedáš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem si s manželem prohlížela tvoje fotky a mám se zeptat, co budete dělat s tím plynovým kotlem? Měl by o měj zájem.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno. Plynový kotel zůstává. Je v pořádku, už ho máme vyčištěný a v baráku se topí jak o život, dnes nám přivezou i digitální termostat. Já jsem tě také chtěla o něco požádat. Rozměry oken pošlu, až mi přijde vypracovaná nabídka, mé měření bylo trošku k pousmání. Ale o co jsem tě chtěla poprosit. Můžeš se zeptat manžela, jestli by uměl takové to okno, co mají v amerických filmech. Jak není otevírací jako u nás, ale vysouvací nahoru. Nevím jak bych to popsala. Jsou to jako dvě okenní tabule nad sebou, horní pevná a spodní posuvná nahoru s kličkou, aby to drželo. Z plastu to udělat neumí
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu , co myslíš, ale neumím říct, jestli by to uměl. I když s odpovídajícími nástroji /tím myslím obráběcí sady) určitě jo. Ale je tu jedno velké ale, sada toho kování (ten mechanismus, který oknem posouvá je dost drahý). Nevím to přesně, ale na jedné výstavě jsem viděla firmu, co to prodávala, ale vyšlo to na jedno okno kolem 10 000,-Kč.Ale střílím od boku, musela bych pohledat na netu. U nás se to ale nedělá, tak to bude obtížné a nechají si to zaplatit. Takže pokud nechcete moc utrácet, není to to pravé. Ale nezoufej, i já si zásadně vybírám finančně nedostupná řešení a pak holt musím slevovat. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ach jo. A já to mám tak pěkně vymyšlené. Pokusím se najít firmu, které to dělá. Já totiž jinak to okno neotevřu, bude tam baterie :-(
Odpovědět
Dělají se i sklopné baterie. Tak to zkus touto cestou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem nevěděla. Děkuji. Ale já bych stejně raději to okno :-( . Zadala jsem e-poptávku, tak uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ráda bych se zapojila do vaší diskuse. Jsem rodilá "Pecačka", pak jsem pár let bydlela v Jirkově a teď s manželem stavíme dům ve Strupčicích. Takže okolí, které popisuje moc dobře znám a je mi blízké. Doufám, že i já budu moc přidat ruku k dílu a s něčím poradit. Jinak náš domeček je ve stavu uzavřené hrubé stavby. čekáme až povolí mrazy, abysme mohli co nejdříve udělat podlahy, omítky, topení a koupelny. Rozvody vody a elektrika jsou už hotové.... časem přidám nějaké fotky, zatím jsem zaregistrovaná pár minutek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Pecačko, já jsem budoucí Pecačka. Jak se tam žije? Proč nestavíte v Peci?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já osobně Vysokou Pec miluji, je to nádherná obec, hned pod horami, do města kousek atd....prožila jsem tam nádherných 12 let svého dětství a bylo to fajn. Takže volbu rozhodně schvaluji. Jen mě hrozně zajímá, kde se ten Váš dům nachází, koukala jsem na fotky a nenapadá mě přesně kde by to mohlo být.... Jinak v Peci nestavíme z rodinných důvodů, táta tam ještě žije a vztahy po rozvodu rodičů nejsou dobré. A hlavně se z Pece stala velmi lukrativní oblast a pozemky jsou dost drahé. To Strupčice byly v porovnání "za pakatel" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno. Máš pravdu, ceny pozemků v Peci radikálně stoupli, jestli se začnou stavět Slunečné sady, bude to ještě horší, už to prý vázne jen na čističce. Mně se líbí, že se tam dá jít na houby, je tam koupelko, kousek do Jirkova, Chomutova a vůbec mi je ta vesnice zatím sympatická. Ten domeček je po paní Pricové, byla učitelka, je to druhý dům pod přivaděčem vedle Topolančinových. Jak máš sámošku, tak naproti tou úzkou uličkou. Ty rodinné vztahy mně mrzí, to opravdu dokáže otrávit život
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, s manželem jsme koukali na Slunečné sady před leti a byly to hrozné ceny.... Jinak ten váš domeček já znám....byl mi povědomý, ale nevěděla jsem kam s ním. Od té paní jsem tehdá před lety měla pejska....a v podstatě se dá říct, že jsme bysme byly skoro sousedky, táta má barák nedaleko :-) Vesnice je to fakt pěkná. My máme kousek od našeho domečku taky lesík a nové koupálko taky kousek, tak snad nám tam bude taky dobře :-) A jak pokračujete?? My čekáme, až povolí ty mrazy, ale děláme poptávku na schodiště a na kuchyňskou linku. Neznáš nějakého šikovného truhláře?? Nehceme např. s kuchyní jít do klasického studia(Koryna, Oresi apod), tam jsme si už návrhy nechali dělat, ale jsou to strašné ceny, za to že máme linku úplně jednoduchou....sice velkou, ale třeba neplánujeme moc horní skříňky...no musím si udělat album a vložit tam nějaké fotky, ať vidíš, co vůbec stavíme. tak držím palce s dalšími pracemi
Odpovědět
Profilova fotka
Tak šikovného truhláře znám, dělal linku mně v paneláku, ale asi tě nepotěším, vyjde to dráž než v Oresi. Pokud by jsi chtěla ušetřit, tak je lepší si vnitřky vyzdít a dvířka si nechat udělat. Ale to vyzdění chce asi víc prostoru. Ty Strupčice se náhodou také rozjíždí, ale chybí mi tam ty lesy., ale také jsme to mněli jako jednu z variant. Myslím si, že ta vesnice víc žije než Pec, natáhli tam hodně mladých lidí dobrou cenou pozemků. Koukej sem dát nějaké fotky, nemám inspiraci. No, u nás se maká, protože jsou potřeba hlavně vnitřky. Výroba oken stejně trvá 6 až 12 týdnů, tak už můžou být také zaměřená. Já zoufale hledám topenáře a elektrikáře, šikovného a za dobrou cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem dnes mněla na baráku dalšího topenáře, dělají i elektřinu. Pán byl hrozně fajn, nepřijel v nabušeným bouráku a snažil se vymyslet levnější řešení. Počkám na cenovou nabídku, ale pokud bude dobrá, půjdu do toho, byl má krevní skupina.
Odpovědět
Profilova fotka
Magnolie jak dopadla poptávka a to spešl okno? Docela by mě to zajímalo.
Odpovědět
Profilova fotka
No, přišlo tisíce nabídek na plastová okna, i přes to, že jsem tam psala, že ty mně nezajímají. Ozval se jeden truhlář, že by mi to udělal a cenu si myslí max. 10 000. Tak mu musím poslat rozměry a zeptat se, jestli už dělal okna, jestli to má nějaké těsnění a tak, nebo to je jen klasika okno jako máme na chatě. Teď je v Praze nějaká výstava bydlení, tak to zkusím ještě tam, pokud pojedeme. Je to zoufalé :-( . Ten pán co mi dělal tu první nabídku, tak mi řekl, že neumí udělat skla menší jak 50cm, tak ještě čekám na okna Jordán, ale ty přijdou až 23.2., nebo tak nějak, protože mám pět oken, kde je potřeba sklo okolo 45cm a nechce se mi kvůli 5cm bourat . Přitom já mám v paneláku okno, plastové, otvírací, mezi koupelnou a kuchyní a sklo je 20cm :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Jen tak pro zajímavost jsme hledala, přímo výrobce jsem nenašla , ale na www.hogga.cz se v sekci okna- funkce, až na konci zmiňují o výsuvných oknech. Tak si to najdi a zkus je poptat. Koukala jsem i na americké stránky, ale oni ta okna mají j jedním sklem, taková sutilní, přijde mi, že nejsou moc izolačně na výši. Asi nemusí tolik šetřit energiemi. :-) Ale napadlo mě, proč tím oknem neposouvat z leva do prava ( nebo naopak). To by možná šlo. Nebylo by to taky asi nejlevnější, ale určitě dostupnější. Co se týká toho skla, tak to nechápu. Nemyslí on tím celý rozměr okna. Protože třeba okno 50*50 má sklo 29*27,1( při eurooknu). trochu by mohl být problém s kováním,(aby bylo otvírevě sklopné),ale to by nemělo být fatální. Uvidíš, co ti napíšou ti druzí.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc, zkusím se poptat. Posouvat zleva do prava to nejde. To okýnko je malé :-( , tedy né tak úplně, ale mně by se to moc nelíbilo.Juknu na ten odkaz. Já si myslím, že ten truhlář mi to okno udělá také takové to obyč. a pofičí mi až, víš kam :-D . S tím rozměrem okna nevím, ještě zkusím do té firmy napsat, protože mi volali, že třeba francouzské okno udělají jinak, jestli by to nebyl problém. Třeba ten, kdo to zaměřoval jede jen standart. Jinak cena se mi líbí. Vejdeme se do 110 000 a to máme asi dvanáct oken, chci široké parapety a pár sítí proti hmyzu. Jinak výstava krásná, ale bylo to spíš o nábytku, dveřích atd. Já jsem si vybrala jídelní stůl a sedačku. Tedy zatím jen okoukla, protože domeček není dobudován. Pak jsme byli ještě v Ikee. Já už bych tak chtěla být ve fázi zařizování. Dnes nám na dům přijedou instalatéři.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak jsme tu dlouho nebyla, tak hned napravuji.... Magnolia: četla jsem text ve tvém úplně prvním odkazu a ptala jsi se na stavební dozor. Ten mi k baráku musíme mít, takže Ti kontakt na paní můžu dát, to není problém. A cenově to je se stavební dozorem různě,ale jestli máš stále zájem, tak ti kontakt pošlu do IP i s cenou, ju? a taky máme šikovného elektřikáře a myslím, že ne moc drahého, kdybys taky měla ještě zájem, můžu předat kontakt. Jinak s tím tvým okýnkem máš taky pěkný oříšek, co?? A jinak mi čteš myšlenky, taky bych chtěla být ve fázi zařizování atd...ikdyž dost věcí si bereme z původního bytu, ale třeba obývák chceme nový, ale nejraději mám stejně ty drobnosti okolo jako dekorace (květináče, obrazy, koberečky atd..) vv. tobě ještě jednou děkuji za kontakt.... Jinak jsem se dnes snažila sem vložit pár foteček našeho domku a nedařilo se to, takže až doma (jsem teď ještě v práci)...a taky nám dnes náš stavbyvedoucí oznámil, že když to počasí poleví a bude už teplo, tak nejpozději v půlce dubna nám předá domek tak jak si představujeme (na nás už zbyde obložit koupelna a udělat podlahy) takže bysme se mohli brzy na to stěhovat. Jupííííí :-) tak snad to vyjde a počasí nezklame....
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, napiš mi to prosím do IP i s elektrikářem. Já mám pocit, že jsem našla člověka, se kterým se shodneme, ale ještě nemám cenovou nabídku. Dnes jsem se spojila se spolužákem z gymplu, tak mi udělá cenovou nabídku na okna, které vyrábí v Chomutově a pokusí se vymyslet to vysouvací okno. Zatím to vypadá, že nejschůdnější bude hliník. No, počkám, co vymyslí. jitul_ka já ti závidím, duben, to je za chvilku. Nám tam dnes naklusali vodáci, jako je to šolich manžela, ale já kývla. Chtějí vědět, kde a jaká bude vana, záchod, dřez v kuchyni a ženský, já to ještě nevím. MNěli jsme prostě počkat. Ach jo. No, už mají vyvrtané díry ve zdi na trubky, chci vodu tak, aby nebyla vidět, tak uvidíme, jak budou pokračovat. Jo a záchod dole ve sklepě udělat nepůjde, kvůli kanalizaci i pračka půjde do trativodu :-| . Ještě jsem Vás chtěla poprosit. Máme úvěr od Lišky, pokud by jste mněli nějaké nepotřebné účty vztahující se ke stavbě, nemohli by jste mi je darovat, pokud je nepotřebujete? Popřípadě je pak vrátím, musíme úvěr vyčerpat do roka a pak bude klid. Spoustu věcí dělají řemeslníci bez papíru 8-( .Za každou stovku předem děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
jitul_ka, tak ten domeček, to je pecka. A to sluníčko. Jak máte velký pozemek? Vypadá to prostorně .
Odpovědět
Profilova fotka
Jitul_ka, jsem si tě otočila, abych věděla, s kým si povídám :-D .Kolik ti je, asi také nejsi moc stará?
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?