Hledám sousedy z projektu Javorová čtvrť III. etapa - Central Group

Ahoj, hledám nové sousedy v projektu Javorová čtvrť - III. etapa v Horních Měcholupech :). Tak snad se někdo najde a začneme probírat zkušenosti s Central Groupem, s projektem, atd... Podobná diskuze od Ekospolu tu funguje výborně, tak uvidíme ;)...
Odpovědět
1
2
18
Ahoj, předběžně jsme projevili zájem o byt v bloku C. Do úterka máme čas cuknout. Prozatím jsem poslal náležitosti známému projektantovi (jedná se o byt 4+kk ve 2. p.) a ten to pěkně zkritizoval. Napsal něco ve smyslu: je to nudle, chodba jsou zbytečné metry, které platíš a následně ty mětry prochodíš. Dlouhá vnější stěna + zateplení na potřebné minimum = větší náklady na topení. Ložnice sousedí s výtahovými šachtami = hluk. Centrální obývací prostor je daleko od vchodových dveří a naopak pokoje blízko. Záchod je nadměrně veliký, doporučil jej zkrátit o téměř 0,5 m ve prospěch komory a osadit menší umyvadlo. Naopak do koupelny doporučil osadit druhé umyvadlo. Ještě poznamenal: "Central Group býval pověstný nízkou kvalitou, ale třeba se to mění, když v dnešní době chtějí prodávat.... každopádně buď pečlivý při přejímce...Zase bych řekl, že na rozdíl od některých jiných máš u CG vysokou pravděpodobnost, že to dostaví a nezmizí ti s prachama." Co tvé zkušenosti/postřehy? Honza
Odpovědět
...abych jen nekritizoval.Zmínil také, že v rámci tohoto projektu, při požadovaném min. 4+1 a trvám-li na lokalitě, je to kompromis a nemám váhat dlouho. Máme děti ve školním a předškolním věku a nechceme se stěhovat do jiné části Prahy kvůli vazbě na lokalitu. Parkovací stání bych měl společné se sklepní kójí což je docela fajn. Dům má energetickou náročnost B což by mělo zaručovat lepší izolaci než co máme v paneláku nyní. Situování oken na západ je to nejlepší co mohli udělat. Jinými slovy, jestli si chci dlouho užívat většího prostoru v lokalitě Horní Měcholupy, nemám váhat. Projektů jako je tento už moc nebude.
Odpovědět
Ja o Javorove ctvrti take uvazovala, ale nakonec jsem sla smer centrum. Kazdopadne asi pomer cena vykon je zde proste dana. Nevim, zda to uz stoji, ale dispozice by se mozna mohla dat zmenit a pak by tam ta chodba nebyla, ale kolik to stoji, nevim. Ja mam treba nyni koupelnu take asi zbytecne velkou, ale nakonec je to fajn. Mam tam hodne ulozneho prostoru a citim se tam dobre. Stejne je to s tim WC. Co si pamatuji u babicky byl zachod ohromne prostorny a me jako diteti to prisla skvele, protoze jsem byla dite z panelaku :-). Ideal se hleda tezko a stoji ohromne penize. Jsou projekty se skvelymi byty, ale asi jen pro vyvolene :-)
Odpovědět
Záchod jsem měl na mysli samostatný a ten jediný se dá zmenšit. Koupelnu s druhým WC zmenšovat nehodlám. Ono při tom půdorysu moc vymyslet nelze, je to nudle a nějaká chodba tam být musí pokud nechci vcházet přímo do pokoje. Vše je o nějakém kompromisu pokud si člověk nestaví sám.
Odpovědět
Ahoj, já mám koupené 2kk v "áčku". Jako lokalita, respektive výhledy na překladiště nic moc, ale za tu cenu mi to přišlo super, ještě když teď na to maj tu 5% slevu. Smlouva celkem OK, nic překvapivého, buď souhlasíš a podepíšeš, nebo ne a kup si něco jinýho :). Nedávno sem někde četl, že vedle nás, jak je ten sběrný výkup, má vyrůst Kaufland, takže se to tam ještě trochu vylepší. Jinak dispozičně mi to 2kk vyhovuje, chodba tak akorát na velkou vestavěnou skříň, místonosti oproti třeba Ekospolu prostorné, jen ten záchod s koupelnou nic moc, takže uvažuju že oželim část komory a dám ho tam se vstupem z koupelny. Standardy co CG nabízí nic moc, takže sice cena bytu dobrá, ale už teď vim, že chci dveře, podlahy, obklady atd v nadstandardu, takže to co sem ušetřil, naházim do toho. Taky sem byl omknout ten ukázkovej byt a byl sem překvapenej, jak jsou prostorný chodby a výtahy, jinak situování oken mám taky na západ, takže dobrý. Tak pak dej vědět, jestli jste koupili, nebo šli jinam. Roman
Odpovědět
Tak to musíš bydlet vysoko, že vidíš přes tu haldu na METRANS. Ten náš byt má mít okna na západ, na METRANS uvidím jen z balkónu. Ještě jednám o bytu o patro níž, tím bychom byli za tou haldou schovaní úplně. Prohlídku vzorového byt jsem vzdal. Je to v jiném domě a jiná dispozice. O víkendu jsme se byli podívat na rozestavěné "C"-čko. Byl jsem překvapen jak je 1. p (NP2) vysoko. U těch bytů v přízemí je terasa vyvýšená, což je zajímavé a zvedá to výšku pater címž by mi stačil i byt ve 1.p. V "A"-čku jsou jen "menší" byty. Pro rodinku potřebuji 4 pokoje. 3 Máme už nyní a nestačí to :) V jakém stádiu rozestavěnosti to je? Zdá se mi, že je to prozatím díra v zemi, ne? Co se kvality týče, těžko soudit. Na stavbu tě nepustí. V nižších patrech je vše lité, což je skvělé na neprůzvučnost, zase je to horší na šíření kročejového hluku. Chtělo by to vidět jak se dělají podlahy. Měla by být vylita plovoucí deska na izolaci. Netušíš jak to je? Za tu cenu je to fakt asi to nejlevnější novostavební bydlení. Také jsem slyšel, že tam mají stavět obchod. Jak říká ženy známá co má Billu před barákem, když jde nakoupit:"Jdu do špajzu". Ale i bez toho je to do Alberta cca 500 metrů což není moc.
Odpovědět
Další informace. Výtahové šachty mají nezávislý železobetonový tubus s dilatační spárou od budovy. Tedy prostup hluku ze šachty by měl být minimální. Plovoucí betonové podlahy se vylévají po vyzdění příček. Je tedy důležité nadnést požadavky na změny včas (my jsme to stihli za 5 minut 12 - bud. C je již po termínu). Dodatečně nebude možné pozici příček měnit.
Odpovědět
JJ, výtahy jsou prej extrémně tiché, v bytech vůbec neslyšitelné. Jinak jak dělají podlahy, kvůli hluku, netuším. Já mám v plánu dát do obýváku a ložnice vynil, je tichej, dobře pro sousedy dole, a rozhodně bude pohodlnější pro psa než laminátová podlaha :). Co se týče "ÁČKA", tak zatím díra, hotovo má bejt prosince 2015, takže maj čas. Ale doufám, že bude mírná zima a nastěhování bude dříve. Ta "ÁČKOVÁ" budova je na skále, takže bude stát vejš a na pilotách, takže už i byty v 1NP budou docela vysoko. No sem zvědavej na ty termínový sekce, já budu první požadavky na změny dátvat k 2.1.2015.
Odpovědět
No já nevím jestli bude na pilotech, když má pod sebou parkoviště a už nyní je tam díra. Parkoviště -1 je vždy mezi dvěma budovami napříč. Pravdou ovšem je, že i budova C je oproti již dostavěným domům zvýšená o 1 patro a to muselo mít nějaký důvod. Kopat do skály je dražší než stavět nahoru. Jestli je tam skála, kopali zřejmě jen to nejnutnější minimum. Úprava proti kročejovému hluku je prováděna tak, že po dostavění příček je okolo zdí a na zem položena izolace a na tu je nanesena betonová vrstva, která bude tvořit podlahu. Tím dochází k izolaci kročejového hluku.
Odpovědět
Tak u budovy A + B už vylejvají základy :)...
Odpovědět
mám koupený byt v Háčku, v prosinci by to měli dokončit a zatím to vypadá, že by to měli stihnout v termínu. Na překladiště mám výhled, ale jde z něj rozhodně menší hluk než od silnice. Jediné, co se mi moc nelíbí, že by mezi tou haldou a metransem měla vyrůst nová silnice - obchvat Petrovic, nebo jak se to jmenuje, je to zakreslené i v územním plánu. CG se k tomu vyjádřil tak, že o tom nic neví, což mi přijde zvláštní, takže to spíš tají. Nikde jsem nenašel zkušenosti lidí at negativní či pozitivní, co se tam již nastěhovali, tak snad jsou spokojení :)
Odpovědět
Jojo, o tom jsem někde četl, má to být přeložení té Hornoměcholupské a jak píšeš, má to být mezi Metransem a tou horou návozu z přehrady. Je to prý z toho důvodu, aby se přetížená Hornoměcholupská odklonila od bytové zástavby, takže byty od CG budou takovou hlukovou stěnou pro paneláky a byty od Ekospolu :D. Ale jak je ten projekt aktuální, netuším. A myslím si, že o tom CG určitě musí vědět. Já mám byt v "áčku" směrem do vnitrobloku, takže uvidíme, jak to bude následně s hlukem. Nicméně stěhování až prosinec 2015, takže se těším na dojmy až se nastěhuješ :).
Odpovědět
Článek se načítá
@roman_30 Na druhou stranu to přeložení pomůže jak domům od Ekospolu, tak i části domů od CG, které jsou zatím situovány k Hornoměcholupské. To, že se k tomu CG staví ve smyslu "my nic nevíme" je dle mě jen proto, aby se ty byty prodávaly (100% o tom ví). Ale nemyslím si, že to pak bude nějak tragický hluk, ta intenzita by neměla být větší než je nyní na Hornoměcholupské a lidi tam normálně bydlí.
Odpovědět
@honza1981 Jako já budu jenom rád, mám právě byt k hned vedle Hornoměcholupské v "áčku" :-D . Ale hluk mi nějak extrémní nepřijde ani teď. Prostě Praha. Bydlel jsem v centru, bydlel jsem na okraji a vždycky u nějaké silnice, nebo tramvajové zastávky, takže mě tohle zrovna nějak netrápí. Spíš mi jde o dobré spojení do centra, dojezdová vzdálenost do práce, noční spoj a jestli to je z bytu blízko do obchodu, což všechno tahle lokalita splňuje. Takže já se tam těším :).
Odpovědět
Díky za nové informace. Pokoušel jsem se najít něco o plánovaných komunikacích. Něco je zde: http://www.iprpraha.cz/uploads/assets... Komunikace by tedy měla vést za valem okolo Metransu. To by snad neměla být taková pohroma. V konečném důsledku se zřejmě uleví Hornoměcholupské, provoz se rozloží na novou komunikaci. Naopak vyšší patra budou mít asi radost z provozu na obou stranách.
Odpovědět
Postřehy z praxe: - Je třeba vážit, zda všechny příplatkové úpravy "v ceně" opravdu potřebujete. Pokud máte ještě možnost, doporučuji zvážit sádrokartónové stropy. Výška stropu by měla být cca 2,65 m a SDK tuto výšku snižuje na cca 2,40 m. Současně pod SDK není strop omítnutý a kabely nejsou ze stropu, takže v budoucnu by bylo velice obtížné SDK zrušit. Také bodovky se ne každému líbí. - "Příplatková" podlaha znamená, že v obýváku Vám ji udělají po celé ploše. V ne-příplakové verzi je laminátová podlaha všude s výjimkou kuchyňské části, kde je dlažba. Doporučuji zvážit, zda chcete v kuchyni dřevěnou podlahu. - Posuny příček. Dobře si promyslete dispozici bytu. Příčky lze posouvat a mnohdy tento posun udělá střašně moc. - Když si neobjednáte kuchyň od CG, máte vývody odpadu, elektro a digestoře na standardních místech. Je potřeba navrhnout rozmístění sporáku, dřezu, ledničky, zásuvek, světel a vypínačů a tento návrh předat CG. Pokud tak neučiníte, bude Vás následná úprava stát o mnoho více. Já jsem dal za instalace cca 7 tis. Pokud bych to podal po omítnutí, bylo by to řádově více.
Odpovědět
Tak ja jsem dnes volal do CG a povidali, ze i kdyz si necham udelat priplatkovou podlahu - drevenou, tak ji nemusim mit v kuchyni a muzu si tam nechat dlazbu. A zakresleni, kde budou v kuchyni vyvody si mohu nechat zpracovat od nich zdarma - vytvori mi navrh kuchyne z ktereho bude vychazet umisteni zasuvek, odpadu a podobne a je pak jedno, jestli si kuchyn necham od nich nebo si ji koupim treba v ikee..., ale je pravda, ze to rozmisteni budu muset zaplatit, nicmene ta castka neni nijak zavratna - pry u standardni elkove kuchyne to vychazi kolem 5 tisic.
Odpovědět
Dřevěnou podlahu v kuchyni mít nemusíš, ale musíš jim to včas říct. Nám také započetli tu část, kde chceme dlažbu. Já chtěl jen upozornit na to, že pokud nechci mít dřevo všude, musím se ozvat v termínu. Jojo, pán, který nás má na starosti mi s rozmístěním zásuvek a pod. v kuchyni také pomáhal, poslal vzor a tak. Jen je třeba vědět, že 5 tis. to bude stát pokud se opět vejdeš do termínové sekce. Jakmile by udělali omítky, bude částka o dost vyšší. Nám se ještě podařilo stihnout vše. Dokonce nám udělali ústupek a započetli SDK, o který nestojím. Sice tam byl doplatek za zasekání kabelů ke světlům ale to nebylo nic závratného. Takže nám ještě vrací dost peněz. To vše po termínu, což oceňuji. My už v nemáme nic, co bychom mohli ovlivnit. Netuším co se dá ještě udělat v té poslední termínové sekci. Asi záclonky na záchodě? Víte to někdo?
Odpovědět
Tak já si koupil byt hned asi druhý den po zvěřejenění, takže na všechny změny mám čas do března 2015, takže pohoda :) SDK si nechávám dělat jak do předsíně, tak do koupelny a neomítnuté stropy a kabely po SDK mi nevadí, předělat jde vždycky všechno, když se chce. Ono pokud totiž není v koupelně SDK, je větrák na stěně a vypadá to příšerně, takhle to je na stropě v SDK. Jinak co se týče podlah. Pokud si člověk nechá udělat v obývaku celoplošně laminát ve standardu, tak vám CG ještě vrací peníze, protože laminát je levnější než ta dlažba co nabízí :). Já si nechámvám lepit vynil jak do obýváku a a ložnice a CG si teda naúčtoval pěknou raketu, tak jen doufám, že to neposerou. Jinak kuchyň si budu nechávat taky dělat od CG, stejně tak vestavěné skříně do chodby a ložnice. Takže rozmístění vývodů na kuchyň je v tom případě překvapivě zdarma :-D . Ještě zvažuju tu zabezpečovačku od Jablotronu a jsem rád za přípravu na předokení žaluzie, to mi přijde super. S příčkama hejbat nehodlám, rozvržení bytu mi přijde překvapivě praktické.
Odpovědět
:) zdarma je dobrá formulace, ono zdarma je skoro všechno, jen se za to musí zaplatit ;) Samozřejmě je to v ceně té linky ale to jsi si jistě vědom. Mohu se optat kolik metrů linky máš a kolik jsi za to zaplatil? Zajímala by mě i cena za vestavné skříně od CG resp. od jeho dodavatele. Díky za info.
Odpovědět
Vestavená skříň od Indeca přes CG do předsíně 40tis a kuchyňskou linku ještě nemáme komplet, stále něco upravujem na návrhu, ale předběžně nějaký 4m 180tis sakum prásk. Ta bude od Hanáka. Je pravda, že sem si vybral drahou značku spotřebičů a desku z technistone, takže proto, jinak se to dá udělat i levněji a kvalita je obdobná.
Odpovědět
Teda pardon, u té skříně měla být ještě jednička, 140tis. Za 40tis by to byl tak botník :-D
Odpovědět
Aktuální fotky A, B a C.
Odpovědět
...omylem jsem dal náhledy tak zde jsou fotky
Odpovědět
Na stránkách CG mají postup výstavby focený z ptačí perspektivy, fotky z listopadu 2014
Odpovědět
Ten výhled na to překladiště je šílenej :-D...
Odpovědět
:) to není vše, když se podíváš na stránky CG kde mají fotografie okolí, tak je tam kostel z Petrovic (cca 1 km) a kdejaká louže co ani netuším kde je ale Metrans jako by neexistoval
Odpovědět
Ta kuchyň musí být pozlacená, za kolik ji Hanák nabízí bez spotřebičů. Ta vestavná skříň je ze zlata? Jak je ta skříň dlouhá?
Odpovědět
Skříň je 3m na délku, dveře jsou skleněné a vnitřek není z lamina ale z dýhy + vnitřní vybavení, šíleně to naskáče, jen kolik chtěj za blbej šuplík...Spotřebiče když nepočítám myčku kterou si bereme ze starého bytu vyjdou na 80 000Kč - klasika, indukce, parní trouba, mikrovlnka a digestoř...Teď nám dělá Proceram rozpočet na koupenu, tak sem zvědavej :-D ...
Odpovědět
Na zakázkové kuchyně a vestavné skříně mám velmi dobrý kontakt. Není vyloučeno, že by se to dalo pořídit za menší peníze. Bydlím naproti v Ekospolu a mám zakázkovou kuchyň i skříně již hotové a jsem velmi spokojen.
Odpovědět
1
2
18
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?