Hledám sousedy z projektu U Cukrovaru (Praha Modřany) - Skanska

Profilova fotka
Ahoj, nepořídil jste někdo byt v této novostavbě nebo i v druhé etapě?
Odpovědět
1
2
15
@astracreek Ahoj, my pořídili
Odpovědět
Profilova fotka
@kj5 Už jsem se bála, že nikoho nenajdu. V jaké etapě?
Odpovědět
Profilova fotka
@kj5 Zítra se tam jdeme podívat, tak jsem zvědavá, jestli budou nutné nějaké opravy.
Odpovědět
Ahoj. My máme byt v první etapě v budově B. Podle webu Skansky už je zkolaudováno, ale pořád neproběhl zápis prohlášení vlastníka do KN.
Odpovědět
Tak na katastru nemovitostí bylo k včerejšímu datu (21.4.2015) vyznačeno pravomocné rozhodnutí o povolení vkladu pro první etapu. Sláva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také budovu B, čtvrté patro :) To je výborná zpráva s tím katastrem, my v podstatě čekáme, kdy můžeme zaplatit - urguje to banka. Včera mi v Home centru řekli, že snad to bude do konce května pořešené a stěhování do konce června. Už jste ten svůj byt viděli? :)
Odpovědět
Byli jsme tam v únoru zaměřit kuchyni a omrknout jak nám udělali obklady na základě našeho spárořezu. Byly tam už položené podlahy a instalované vstupní dveře, ale chyběly interérové dveře a veškeré zařizovací předměty kromě vany. Nenašli jsme tam žádné nedostatky, což nás docela potěšilo. V květnu by měly následovat inspekční prohlídky, tak uvidíme. Taky teď čekáme kdy nám banka bude moci vystavit zástavní smlouvy, aby bylo možné čerpat hypotéku. Předávání bytů by mělo probíhat od června, ale pro jistotu radši počítáme s nastěhováním v červenci. Člověk nikdy neví...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme právě byli na inspekční prohlídce už v pátek a nenašli jsme nic závažného. Byly odřené dveře na WC, ale na to nás sami upozornili a už jsou objednané. A křivá mřížka na topení, kterou také vymění. Co mě hodně potěšilo, byla podlaha. Dávali jsme si jinou a lišty okolo podlah jsou tak úžasně udělané, sedí na milimetr. Jako když střelí. Z toho jsem měla vážně radost. Co nám říkali, bylo, že mají nějakou inspekční externí společnost, která už to prošla a největší nedostatky odstranila. Takže snad budete také spokojení jako my :)
Odpovědět
Tak to rád slyším. A na tu inspekční prohlídku vás pozvali ze Skansky dopisem nebo jste si o ni sami řekli? Pozvali jste si nějakého bytového inspektora, aby vám to zkoukl? Kontrolovali jste i společné části domu jako chodby, sklepy, garáže atd?
Odpovědět
Profilova fotka
O prohlídku jsme si sami řekli, protože chystáme ještě nějaké úpravy, takže jsme to potřebovali vidět a zaměřit, tak se to sfouklo najednou. Byli jsme se podívat v garáži, nepamatovala jsem si, kterou jsme pořídili, takže jsme byli pouze v -1. patře. A od sklepů klíče neměli, ty jsme neviděli. Jako bytového inspektora jsme měli právě našeho architekta. Ale jak jsem říkala, inspekci už udělala externí společnost, takže to nejhorší (pokud něco bylo) je odstraněno.
Odpovědět
Ahoj, taky se budeme stehovat na prelomu cervna a cervence k cukrovaru. Uz vite jak se bude jmenovat nase ulice?
Odpovědět
Profilova fotka
@markaaa Vůbec netuším. Psala jsem do Skansky, loni na to vyhlásili soutěž, ale za 3/4 roku ani nezveřejnili výsledky. Prý to rozhodně město.
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravim, zajimalo mne jestli neni nekde diskuze sousedu 'U cukrovaru' a nasel jsem :) S tím katastrem už to trvá neskutečně dlouho a už mně taky urgovala banka, že jim chybí dokumenty. Nechápu, že Skanska nepošle nějaký skupinový vysvětlující email ohledně toho problému s katastrem všem budoucím vlastníkům, protože takhle jim tam kvůli těm ZS muselo volat hodně lidí (teda aspoň ti co mají hypotéku :) ) Já byl kvůli zaměření kuchyně na první prohlídce, koncem dubna a doufal jsem v nastěhování už od 1.června, ale jak čtu tak to nevypadá reálně :-S . Nějaký konkrétní termíny pro vklad na zaklade ZS do katastru, predavacich prohlidek, podpis smlouvy nerikali? Chtěl jsem se jeste zeptat, zda jste včas řešili elektroinstalaci, vývody odpadu atd., aby to sedělo na umístění nábytku a hlavně kuchyňských spotřebičů a zda za změny oproti standartu chtěla Skanska nějaký poplatky? Mně to napadlo řešit moc pozdě a tak nastěhování u mně začne vybombardováním zdí, protože zásuvky atd. jsou ve standardu dělaný tak, aby to bylo pro Skansku co nejjednodušší a ne kde by se logicky hodily.
Odpovědět
Profilova fotka
@zstary Musím říct, že mě celkem štve to, že nemáme žádné informace o termínech. Když jsem se naposledy ptala, tak mi naše makléřka řekla, že do konce května by to snad mělo být vyřešeno. Ale u nás je to s bankou naprosto stejné - také nás uhání a papíry už jsou prošlé, takže všechno budeme obíhat znovu :( Také jsem se těšila, že do konce června budeme bydlet, ale nakonec budeme rádi, když nám to do konce června předají. Za změny byly poplatky. My jsme si nechávali dělat internet do všech místností. S kuchyní jsme zatím nehýbali, nevěděli jsme, co a jak. Takže nás čeká bourání. Koupelnu budeme asi trochu měnit, u Skansky vyšla změna dost draho a nebylo by to přesně tak, jak chceme. Takže ještě nějaké změny budou. Proto jsem také doufala v nastěhování během června... Pokud budete někdo vědět nějaké přesnější termíny, budu ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@zstary Tak už se nám to trochu pohnulo, doufejme, že tím pádem se i nastěhování posune do první poloviny června.
Odpovědět
Resili jste uz nekdo digestor a silu jejiho odtahu? V prilohach co mam od skansky je uvedena max. povolena hodnota 200m3/hod,coz je velice nizka hodnota a moc digestori s tak nizkou hodnotou neexistuje a asi to moc neodsaje :)
Odpovědět
@zstary Také jsem to řešil a ze Skansky napsali mi následující: "S výkonem digestoře je to trochu složitější. Je pravda, že digestoře s výkonem pod 300m3/hod prakticky neexistují. Na všech našich projektech je to takto omezeno, všichni klienti mají osazené digestoře s výkony vyššími a vše funguje. Neumím Vám říct přesný výpočet, ale dle vzduchařů jsou výkony digestoří udávány při nulovém tlaku. Takže při tlaku v potrubí cca 200Pa se výkon přepočítává a blíží se k tomu našemu udávanému."
Odpovědět
@markaaa Podle všeho se bude jmenovat podle stávající ulice "Nad Zavážkou", jelikož na ni přímo navazuje. Mají to tak popsané i na modelu.
Odpovědět
Dekuji za info o digestori :)
Odpovědět
ahojte, taky se hlásím, budeme mít byt 3+kk v přízemí domu B
Odpovědět
Profilova fotka
@martina731 Ahoj, my také máme Béčko :)
Odpovědět
@astracreek super, tak to už se na Vás moc těšíme :) my máme prohlídku příští čtvrtek... tak se třeba něco dozvíme ohledně předávání... je to na palici, potřebovala bych truhlářům, co nám dělají kuchyň říct nějaký konkrétnější termín než " v průběhu července " :(
Odpovědět
@astracreek tak jsem s dovolením nakoukla na Tvé příspěvky a vypadá to, že jste přímo (tedy 3patra) nad náma :)
Odpovědět
Profilova fotka
@martina731 My to máme podobně - včera jsem psala do Skansky, jestli už vědí termín nastěhování a je to stále otevřené. prý začnou předávat koncem června. Celkem mě to štve, protože jsme počítali, že do konce června se zvládneme vystěhovat z podnájmu. Jéé, takže máte ten roh k ulici? To by bylo přímo pod námi - tedy 3 patra :)
Odpovědět
@astracreek no jo, jsme pod Váma. Akorát nás Skanska dost zaskočila tím, jak udělali kolem chodník a cestu do kopce, takže nám z našeho bytu udělali suterénní... tak se s nima trochu hádáme....
Odpovědět
Profilova fotka
@martina731 My jsme na to s manželem koukali, chodíme se kolem vždycky projít. Že to je mazec, jak to zvedli. Snad vám dají nějakou slevu, tak to na nákresu rozhodně nevypadalo. naštěstí na tu druhou stranu, jak je zahrádka, tak je to v pohodě.
Odpovědět
Ahoj sousedi. Můžu se vás zeptat jak jste na tom se zástavními smlouvami? KB se prý stále dohaduje se Skanskou ohledně jejich znění, takže pořád čekáme až se to pohne...
Odpovědět
@astracreek slevu nám nedají, už jsme si vyměnili dva dopisy s panem Maděrou a dle něj jsme se na to, jestli to nebude náhodou pod úrovní terénu, jsme se neptali, takže vše je v pořádku..... tak zvažujeme, zda se soudit :) obecně nemám soudní spory ráda, tak jsem doufala, že se nějak dohodneme, každopádně jejich argumentace mne tak zvedla ze židle, že možná nebude zbytí....
Odpovědět
@nainen hypotéku řešíme přes HYposka a Hypoteční banku a zatím nemám zprávu, že by byly smlouvy hotové.... ale už přes týden jsem se nikoho neptala :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nainen My to máme přes Českou spořitelnu a to samé, stále se prý dohadují o znění smluv, zpráva je čerstvá ze včerejšího odpoledne. @martina731 Ty bláho, to je mazec. Já jsem měla ze začátku strašně špatný pocit z naší makléřky, pak jsme dostali jinou a bylo to lepší. My jsme původně chtěli vyměnit byt za jeden z těch, co teď staví, ale prý nejde převést záloha. No jasně :/ Ale paní Voborníková, co bude dělat tu prohlídku, tak třeba něco vymyslí, co se dalšího postupu týče. :)
Odpovědět
1
2
15
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?