Klánovice a Šestajovice - jak se vám tam žije?

Zajímá mě dostupnost do Prahy, školy, školky, kroužky a herny pro deti, kam chodit cvičit, kam za kulturou...atd. Čím je lolalita zajímavá? Tipy na víkendy? Jak často chodíte do lesa? Rozhodují se zda koupit či nekoupit dům. Děkuji za tipy a rady.
Odpovědět
Já bych tam dům koupila určitě, kdybych na to měla. Není to sice Ořechovka, ale lokalita má dobrý zvuk. Tedy Klánovice. Šestajovice už nejsou Praha. Dostupnost - bez aut to asi nepůjde. Klánovické nádraží bylo nejhorším vůbec, ale teď se dělá obří rekonstrukce, tak to snad prokoukne. Jinak bus na Černák. Vlak na Masaryčku, jezdí hodně lidí. Jsou tam farmářské trhy, škola, asi i školka. Golf :-) Les plný lidí. Ale trochu tam na můj vkus chcíp pes. Je to nádherná lokalita, ale třeba obchody asi nic moc, co tak pozoruji. Prostě okraj Prahy, kde to ale občansky žije, ale není moc prostoru pro nějaké šokové změny v dobrém i ve špatném.
Odpovědět
@wima pokud mas deti, tak bych nevahala. Super statni skolka i skola, moznost soukrome. Tri dobre reastaurace na jidlo. Potraviny se daji v klidu nakoupit. Je tam i materske centrum, ale to neni nic moc. Krasna sportovni moderni hala, dostupna zdravotní pece, lekarna,kino, kavarna, cukrarna. Les je super, dokonce v nem behaji i divocaci a rostou houby. Sestajovice jsou uz trochu větší vesnice. Tam vyrostlo hodne novostaveb, skolku i skolu maji,pokud bych vybírala, sla bych do Klanovic.
Odpovědět
Profilova fotka
Okolí na výlety dobrý, vybavenost taky. Trochu problém s dojížděním do Prahy, autem ve všední naprostá katastrofa, všude špunty a fronty (je tam hodně semaforů). Pokud pojedete přes dálnici, je to taky sázka do loterie, já bych tedy dávala přednost vlaku. Domy jsou tam drahé, ale pokud je financ, proč ne. Taky bych volila Klánovice
Odpovědět
Profilova fotka
Přechodně jsme před pár lety bydleli v Klánovicích pár měsíců,a já teda byla ráda,když jsme odtamtud šli pryč....v lese jsme tam byli asi 3x,vždy byl úplně plný lidí,přišla jsem si tam jak na Václaváku...dostupnost bych tak špatnou neviděla,v tom si myslím,že je úplně jedno odkud ráno jedete do Prahy,všechny směry bývají ucpané a snad všude se poskakuje v kolonách,pokud dojíždíte autem..spíše mně osobně tato část a tento směr nic neříká..Úvaly,Ćelákovice,Sadská,atd....za mě rovina,málo zeleně,samé pole...jako dítě jsme často jezdili za prababičkou směr Nymburk,narodila jsem se tam v tom kraji a už jako dítěti mi to tam nic neříkalo a nezměnilo se na tom nic ani v dospělosti...llíbí se mi jiný směr od Prahy,takže já třeba bych si pozemek tímto směrem určitě nekoupila....zase z dob bydlení na Černém Mostě mám i dnes známé,co se odsud přesunuli právě do výše uvedených měst a jsou tam spokojeni...takže bych zvážila i to,kde teď bydlíte a i podle toho se rozhodovala.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A my se třeba teď posunujeme z Prahy od Hostivařské přehrady směrem k Sadské a už se těším.. na jezero, na Kerský les a okolí.. a právě ta rovina mi na kolo vyhovuje. Ale třeba chatu máme na jih od Prahy, v lesích nad Vltavou a taky to má svoje kouzlo ;-)
Odpovědět
@wel díky moc, to jsem přesně chtěla slyšet. Dnes jsme tam opět zajeli, celý den courali kolem, zašli do cukrárny a na oběd i do lesa i na nádraží. Je tady vše, ale tím že zde není náměstí jsou krámky podél rušné komunikace a je to takový roztahaný. Obdivovali jsme krásné vily, ale nějak ,na větvi, z toho nejsem...Supermarket žádný, hustý provoz a bez auta to tady nepůjde
Odpovědět
@gigi2 díky za tvůj názor, je to složitý rozhodovaní. Teď dojíždím na Kobylisy a tam to ucpaný nikdy není a na metro to mám blíž. Ovšem úroveň bydlení a občanská vybavenost je velmi lákavá.
Odpovědět
Profilova fotka
Pracuji v Klánovivích a přes Šestajovice projíždím. V Šestajovicích strašně moc často smrdí prasečák :-( V Klánovicích není pořádně ani krám, musíte do Úval a hospody na jídlo jsou celkem šílený, ale prostředí je fajn. Dostupnost do centra je dobrá z Klánovic vlakem, jinak autem třeba přes Běchovice je celkem problém, jsou tam dost kolony.
Odpovědět
@slabici to už je fakt dálka a na denní dojíždění do Prahy už to není. Ale zní to hezky, tak ať se vám příjemně žije a bydlí.
Odpovědět
Profilova fotka
@wima Autobus 35 min. na Č.Most, vlak do centra (kde pracuju) 45 min. Z Hostivaře momentálně 45 min. ;-) Takže v podstatě budu vlakem v práci stejně jako teď. Za ten výběh a klid mi to stojí, v paneláku nic moc ;-)
Odpovědět
@janulka21 pokud se chcete v Klanovicich najist, zkuste Dasovi, pripadne Samos. Nakupovat jidlo nemusite v Uvalech. Pokud vam nevyhovuje mistni obchodak staci zajet do vedlejsiho Ujezda, je to podstatne blíž. Autem jezdim do Libne cca 20 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav Naštěstí v Klánovicích ani Šestajovicích nebydlím a Samos nám vozí jídla do práce. Žádná sláva to za ty peníze není, ale dá se to. Dasovi nerozváží tak nemohu úplně posoudit. Do Újezda občas jezdím, ale je to zajížďka, jelikož bydlím opačným směrem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já pocházím z Šestajovic, žila jsem tam celý život až na poslední 4 roky. Rodiče tam pořád bydlí. Dojížděla jsem do Prahy do školy a později do práce (jak vlakem tak autobusem). Řekla bych, že to spojení je dobré a autobusy jezdí často. Větší obchod je v Újezdě nad Lesy nebo potom na Černý Most. Večerky tam jsou dvě. Výhoda je čerstvě zrekonstruovaná základní škola. Vyhovoval mi tam dostatečný klid a blízkost lesa je pro mě velkou výhodou. Jsem zvyklí chodit dost na procházky a tam si myslím, že je spousta možností. Jako výhodu také považuji dobrou dostupnost dálnice D11 a R10. Spíš je to o tom co preferujete ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?