Ostrava a okolí

Profilova fotka
Ahojky, je tu někdo z Ostravy a okolí, že bychom se poradily, shodnotily firmy v okolí, apod.? Nebo jen klebetily o všem možném i nemožném? :-)
Odpovědět
1
2
10
Ahojky, jsem z Ovy. Budeme stavět již druhý domeček, takže mám, myslím si, dostatek zkušeností s firmami. Dům budem stavět ale svépomocí, chtěli jsme původně na klíč, ale objeli jsme RD Styl, Venel, Canabu, ale přišlo nám, že nás všude chtěli obrat. Zaplatit zálohy, bez jakékoliv smlouvy a pak bychom se snad baráku ani nedočkali. Na vlastní pěst to máme jisté, že nás nikdo "moc neokradne" - nejsem naivka, všude se šulí a ve stavebnictví obzvlášť! Ale myslím, že u stavby na klíč těch peněz zmizne mnohem víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, a já myslela že jsem jediná z OV a okolí. Proč druhý baráček? My jsme teď po kompletní rekonstrukci velkého bytu co jsme na podzim koupili a stačilo. Uvažovali jsme i o stavbě domu, ale to jsme zatím odsunuli na neurčito. Ale také bychom nestavěli přes RD Styl, apod. ale sama bych si nasmlouvala firmy, naštěstí otec se tím to živí a dokázal by mi je ohlídat. v které části OV stavíte?
Odpovědět
My budem stavět v Darkovičkách u Hlučína. Máme super parcelu, nikde kolem žádná hlavní cesta apod., takže klid. Po předešlé zkušenosti, kdy nám vedle nově postaveného baráku postavili hospodu (na mašlu :-S ), jsme dům prodali a budem stavět nový a ten, doufám, že už napořád! Naštěstí máme zatím plno elánu a teď už bude stavba dokonalá, vychytáme některé věci, takže bude dobře... ;-) A kde máte byteček? Pokud chcete v budoucnu stavět, tak neváhejte s koupí pozemku už teď! V okolí Ovy docela ukrutně mizí!!!
Odpovědět
Profilova fotka
A kde jste to měli předtím? Já mám parcelu v Michalkovicích a pokud bude možnost chceme koupit parcelu ve Lhotce nebo Hošťálkovice, možná se tam bude něco prodávat a pak se rozhodneme co a jak. My máme byt 2+1 u KOmenského sadu za radnicí, ale ten teď pronajímáme a 4,5+1 v centru ¨kousek od Plynárny koukám z okna opět na radnici + Slezskou a na Beskydy, když je jasně jsou nádherně vidět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky.. tak my stavíme v ostrave - hermanicicch.. je tam krásne a klid, je to smerem na rychvyld.. jinak se furt placatíme v zemi, zitra bychom meli vylit beton do pásu a pak uz snad stavet tvárnice ztraceneho bedneni ;-)
Odpovědět
Katy, tak to máte štěstí s tou parcelou, ale řeknu ti, že potom co jsme se rozhodli, že prodáme dům jsme začali shánět parcelu a úplně jsme zírali, že za ty dva roky, co jsme stavěli předešlý dům všechno zmizlo! Pozemky prostě nejsou, anebo jsou, ale s věcnými břemeny, s různými vadami (kanál uprostřed pozemku, bez přístupové cesty, IS 0,5 km daleko apod. :-S ). My jsme chtěli něco kolem Poruby, spíš směrem na Opavu. Já vyrůstala v Porubě, manžel v Háji ve Slezsku, tak teď to máme něco mezi tím a doufám, že budeme spokojeni. Prodaný dům jsme měli v Polance a přímo vedle přes ulici penzion s restaurací - v létě akce, diskošky, svatby, hudba na terase atd. eeeeee :-p . Kolikrát jsem probrečela celé noci v zoufalství nad tím, že "PROBOHA A TADY MÁM BYDLET CELÝ ŽIVOT???!!!" :-( . Jako novousedlíci jsme si vyslechli spoustu drbů o nás, když jsme pokáceli starou lípu, co jsme měli na pozemku, protože v tom místě jsme měli mít vjezd (jinak to nešlo), měli jsme všechna povolení, přikázanou náhradní výsadbu a přesto jsme byli trnem v oku všem sousedům, že jsme si dovolili pokácet jejich pamětní lípu!!! Dopadlo to tak, že jsem jednou přišla z práce a měli jsme posprejovanou čerstvě udělanou fasádu výhružným nápisem. Úplně jsem se zhroutila... ;-( Hrůza - i když jsme se jak hňupi 2 roky pachtili a stavěli, jsem nakonec ráda, že jsme odtamtud uprchli. Teď naštěstí máme pozemek v lokalitě, kde jsou nové parcely a kde budou všichni začínat stavět, takže tam budem novousedlíci všichni, takže by snad nikdo nemusel prudit. Po zkušenostech už bych konečně taky chtěla bydlet normálně.
Odpovědět
Profilova fotka
Alcar: je pravda pozemky přímo v OV skoro žádné a pokud tak za hříšné peníze, teď spíše se prodávají ty okrajové lokality. Kde jste to v Polance přesně měli? Celkem ji znám. Tak popsrejovanou fasádu no to je síla a hnus hlásili jste to na policajty? Georgine: ahojky, no konečně se nám to rozrůstá, pokud jednou bude stavět budeme skoro sousedky, jsme téměř rozhraní heřmanic a Michálek ;-)
Odpovědět
Jo, na policajtech jsme byli, ale už tehdy nám říkali, že je to marné, že si myslí, že stejně nikoho nechytí. Mohl to udělat kdokoliv... Z pojišťovny jsme taky nic nevydyndali, poněvadž dokud nechytí pachatele, nemáme na náhradu škody nárok... Takže na vlastní náklady. Ale v tu chvíli mi nešlo ani tak o ty prachy, spíš jak o tu společenskou újmu. Měli jsme to přímo vedle penzionu Ben, v jednosměrce za kostelem.
Odpovědět
Profilova fotka
Vím kde je Ben př. týden tam jdeme na akci tak omrknu tvůj ex dům. To je vážně hnus to tě pak přejde chuť tam bydlet
Odpovědět
Profilova fotka
katy a kde presneji..
Odpovědět
Profilova fotka
Neumím to 100% popsat vždy jedu autem a nejsme řidič a věnuji se milionu jiných věcí. Když jedeš od ZOO tak za Janskou jedeš jakoby rovně (dolů doleva jede trolejbus), doprava pak jedeš na Hranec tak mezi ty odbočky a pořád po hlavní a pak tuším 2 nebo 3 doprava a pak se odbočí na takovou mini šotolinu. To jsem to popsala co? :-D zeptám se tatíka na ulici.
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme si postavili domeček kousek od Ostravy v Ludgeřovicích. Už pomalu dokončujeme, tak vám všem držím palečky ať se dobře staví a pevné nervy. Patálie se sousedy jsme taky poznali a je to opravdu hooodně nepříjemné
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj Markky, Ludgeřovice jsou taky fajn. Zvažovali jsme pozemek i tam nebo v Markvartovicích či Petřkovicích. A stavěli jste svépomocí nebo s firmou?
Odpovědět
Ahojky holky, přidávám se k Vám :-). Stavíme svépomocí domeček v Ludgeřovicích. Právě doděláváme sádrokartóny. to markky: tak to jsme možná skoro sousedi :-). V které části Ludgeřovic stavíte, pokud se můžu zeptat? My máme pozemek kousek od hřiště.
Odpovědět
Tak se tu krásně rozrůstáme... Já mám kámošku v Ludgeřovicích. Teda tam bydlí lidí... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nazdárek,já jsem z F-M,minulý rok v říjnu sme si koupili byt a ted ho chcem kompletně rekonstruovat,tak taky zháním nějaké stránky a tipy a všechno možné k tomu určené,tak jestli o něčem víte,sem s nimi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, to se tu rozrůstáme :-) Janculovi: a co budete rekonstruovat a jak velký byt máte? My jsme dokončili v dubnu letošního roku a byla to síla! A pak to stěhování, ale alespoň jsm ev tom bincu nemuseli bydlet. Holky nevíte co za prevíta mám koupit na červné vestavěné spotřebiče aby vypadaly pořád tak dobře jako z obchodu?
Odpovědět
stavěli a ještě pořád dokončujeme svépomoci, s firmama jsou většinou jen samé patálie alespoň dle našich zkušeností kajik: tak to jsme opravdu skoro sousedi neboť máme domek kousek od hřiště taky :-D
Odpovědět
ten svět je opravdu hooodně malý :-) markky: tak tomu říkám náhoda x-). Jinak ti musím dát za pravdu, že s firmami jsou samé patálie. My máme téže zkušenosti. Sice jsme měli v podstatě firmu jen na střechu a okna, jinak pár řemeslníků a převážnou většinu prací děláme sami. Ale to co si uděláme sami, tak nás stojí méně nervů a výsledek věsmes dobrý :-) katy007: ráda bych poradila, ale s černými vestav. spotřebiči nemám zkušenost holky, dneska nám namontovali vchodovky a mám z nich ohromnou radost :-D
Odpovědět
Katy, tak to já ti taky moc neporadím s těmi černými spotřebiči... Já vím jen, že na nerez je dobrý ten Cif nerez, ale na černé? Já myslím, že klasický český Jar by to mohl jistit. Jinak, pokud bys chtěla něco lepšího, tak se zkus podívat na Amway. Je to sice drahé, ale možná tam něco vybereš.
Odpovědět
Profilova fotka
máme 3+1 o velikosti 80m2 a chceme rekostruovat úplně všechno-je to původní byt co se tady stavěl za komančů,takže od eletriky,přes nové omítky,podlahy,futra,dveře,samozřejmě zděnou koupelnu+Wc a novou kuchyn,to asi tak vše,chci se zeptat jak dlouho před začátkem rekonstrukce ste obcházeli obchody a zajištovali dělníky a firmy,my by sme chtěli začít tak v říjnu,tak jestli už máme na čase
Odpovědět
Profilova fotka
Čauky holky můžu se k vám přidat :-D alcar: Tak to jsme zkoro sousedky já bydlím v Hati u Hlučína :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Ahojky, tak to je paráda! Aspoň pozjišťuju, jak se bydlí na Prajzské! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, Janculovi: no prvně by sis měla zajistit dodávku dveří, čeká se na ně poměrně dlouho, nám dokonce 2x prodlužovali termín, nestíhali, ale potom zase dali slevu aniž bychom se upozorňovali. Co se týče obkladů taky se raději zepat na dodací lhůty, nekteré jsou skladem a na jiné čekáš, můj kamarád už čeká 4 měsíce a pořád ho tahají za nos tak se naštval a objednal si jinde jiné a už je má. Budete nuceni v tom binci žít? F. NIna ahooooojky
Odpovědět
Profilova fotka
no my máme ještě k tomu takový menší problém,jelikož je ten byt družstevní,tak máme pouhý měsíc na koupelnu,kuchyn a eletriku,no bydlet se tady asi rozhedně dát nebude,ale mojí rodiče bydlí hned přes ulici,takže budem přespávat tam a neustále kontrolovat,dveře budem dělat nové vchodové-takže díky za tip-už po nějakých budem koukat,a pak jen dvoje vnitřní a ty už máme vyhlídnuté v hornbachu,obklady máme taky vybrané v siku,ale je fakt že jsme se tam eště na nic neptali,takže díky
Odpovědět
Zdravím všechny Ostravačky a okolňačky 8-) , s těma dveřma je to fakt mazec... Chtěli jsme si do bytu, kde teď bydlíme do té doby než dostavíme dům, dát taky nové vchodové dveře, protože ty staré jsou fakt otřesné (škvíry, kde táhne, žádná zvuková izolace, zabezpečení...), nechali jsme si udělat nabídku od Portasu. Cena byla jakž takž, ale termín až za 5 měsíců!!! :-| Tož tak to jsme se na to vyprdli. Ten rok to s těma starýma nějak vydržíme a pak už nám to bude jedno...
Odpovědět
Profilova fotka
alcar-to si děláš srandu :-o -ty jo já vůbec nemám o ničem představu,takže hned příštím týden někam valim a začínám vyřizovat,přeci nebudu mít hotový byt a čekat na dveře
Odpovědět
No,to teda val! :-o :-) Hlavní je mít pořádné dveře. Určitě si tam dáte spoustu pěkných nových věcí, nové spotřebiče do kuchyňky, tak ať vás ještě nevykradou. Klidně ať vás tam mají napsané v diáři na leden, ale aspoň o vás budou vědět. Čím dřív, tím líp. My jsme si taky mysleli, že přijdem a do týdne nám udělají dveře... No, naivka jsem... :-S Hlavně v Ově těch firem na dveře není moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Janulovi: budete si dělat bezpečnostní dveře? Mám super kontakt z OV Poruby, dveře jsou moc krásné, relativně levné, vč. atestu a pan celkem dost pohotový a připravený, max. spokojenost, pokud chceš písnu kontakt do IP. Vnitřní dveře jsme taky měli z POruby a taky cena slušná a když měli skluz tak samy dali automaticky slevu.
Odpovědět
Profilova fotka
no určitě by sme chtěli bezpečností dveře,zaleží sice kolik budou stát-vůbec nemám představu,ale kuknut se můžu,tak pisej a díky
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?